Освободиха пленените наблюдатели от ОССЕ

Руски пратеник ги придружава
65
Освободиха пленените наблюдатели от ОССЕ
Снимка: архив, Ройтерс

Чуждестранните военни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), които бяха пленени в Славянск в края на миналата седмица, бяха освободени днес, предадоха световните агенции.

Още по темата
В състава на мисията са трима военни наблюдатели от Германия, един германски военен преводач и по един наблюдател от Дания, Чехия, Полша и Швеция.

Страдащият от диабет швед бе освободен на 27 април заради здравословното му състояние. Днес бяха освободени останалите седем чуждестранни наблюдатели и петимата им украински придружители.

"Всичките 12 души в списъка ми са освободени", заяви руският пратеник Владимир Лукин пред руски агенции. Той ще придружи наблюдателите до контролно-пропускателен пункт, където те ще бъдат предадени на представители на Съвета на Европа.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: УкрайнаОССЕРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на антитерористичната операция в Славянск е бил ликвидиран проруски диверсант с позивно име Ромашка, съобщи журналистът от Комсомолская правда Александър Коц. Убитият е един от участниците в зловещите стрелби на Майдана в Киев между 18 и 23 февруари, при които бяха убити повече от 100 протестиращи украинци.Терористът е бил застрелян от украински снайперист по време на операцията срещу сепаратистите в града.
32
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който ги отвлече,той ги и освободи!Номера от селски вечеринки
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опасявам се, че Обама ще свърши като Хитлер. Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата, ще бъде издигнат паметник на Путин.
30
9
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Браво на руснаците. Първо плениха чуждестранните наблюдатели, после ги пребиха от бой и сега ги освобождават доволно. Хвала на руския фашизъм! Най-хуманният фашизъм на земята!
29
3
 
12
 
! Отговори
Газовата камера преди 10 години
Предлагам незабавно руския представител да ги закара в Одеса в онази сграда превърнала се в крематориум, в която бандеровците-фашисти изгориха 40 човека. Фашистите много си падат по крематориуми още от времето на Дахау, Освиенцим, Треблинка и Бухенвалд.Но историята е показала...когато има фашизъм...има и един Сталин, който раздава справедливост. Както пише в Голямата американска книга...AND JUSTICE FOR ALL!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да знаят да наблюдават ПРАВИЛНО , трябваше да ги подържат още няколко дни !
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябваше да ги отведат да понаблюдават и в Одеса ???
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО !А сега САЩ да санкционират Русия за това.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 29 има една поговорка не гледай дявола да не се огледа той у теб но ти имаш избор да гледаш лошото и да станеш част от него или да търсиш хубавото и добро и да го подкрепяш за съжаление добро и лошо вървят заедно
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе е неблагодарен въпреки че така изглежда най потиснат ,най изтормозен най манипулиран най отчаян но и не всчки са такива помисли малко и ще разбераш че съм прав някой хора могат да пренесът на гръб 100 килограма но някой не могат и 10 килограма да вдигнат това повод ли е да се мразят и да не си помагат
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bulgarina e nay netolerantniya narod na balkanite vidqhme vi prez 1984 god ,napadenieto nad djamiite v Sofia ,Plovdiv i vav Varna napadenieto nad tri nevinni Siriyski semeystva bejanci bqgashti ot diktatora Asad v selo Rozovo
22
0
 
2
 
! Отговори
интерено преди 10 години
ее пак нарушихте хронологиятя хайде стига моля ви
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 29 Всъщност аз не съм нападал никого досега ,нямам нищо против джамиите и мюсулманите и хората вяряащи в други религий на това ли те учи твоята да мразиш и да си злобен вече маи отиваме в 12 век и откъде тая злоба в теб към мен като дори не ме познаваш и най малкото не си ме питал маи вече отидохме в 10 век злобата и гневът са си твой те теб ше ядът и теб ще уморят
20
0
 
0
 
! Отговори
интересно преди 10 години
тука някой здраво трие коментари и се обърква хронологията ноля не го правете
19
11
 
2
 
! Отговори
ДО 23 НЕТУРЧИН преди 10 години
,,В Оддесе сепаратисти попиталис организират ад.И устроили его себя.''-БЕЛОРУСКИ ПАРТИЗАН.Та тръгнали руски сепаратисти с павета и бухалки/на снимката/срещу демонстрация за цялостта на Украйна и след като футболни фенове и демонстранти ги натикали в Профсъюзния дом им хвърлили коктейли.Чували се и взривове.Така пишат белорусите.Иначе БОГ да прости мъртвите.След Крим и Одеса?Към Преднестровието?Или това е начин за отнемане на Черноморския излаз на УКРАЙНА от ,,братска''страна?
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До турчин25--Разбира се ,че разликата е огромна.Аз съм БЯЛ човек--не ***
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До турчин 17Ако тоята стана я управляват *** продажници ,корумпирани некадърни хора който я водят към разпад и не мислят за нея и неиния народ които ги е посравил там то ТИ си длъжен да го направиш а не да мишкуваш
16
1
 
13
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Само на мен ли ми се струва,че това е комунистическа провокоция от страна на Путин,вБарак Ибана и ЕС веднага трябва да върнат представителите на ОССЕ в "плен" и вкупом хамериканци и еврогейтаци да ги освободят,като избият собствения си НАРОД ;)
15
7
 
33
 
! Отговори
до турчин преди 10 години
А кой пръв вдигна оръжие??? Кой палеше всичко подред в Киев??7 Кой се закани че ще избие всички руснаци с ядрено оръжие??? Кой в Одеса изгор 40 човека??? А ти имаш правото да мълчиш.....
14
9
 
3
 
! Отговори
18-ти преди 10 години
Чети само опорни точки и ИТАР-ТАСС.