Руски подводници изстреляха балистични ракети

Симулиран е масиран ядрен ответен удар в отговор на вражеска атака
8 май 2014 15:46, Елка Василева
247
Руски подводници изстреляха балистични ракети
Снимка: архив, Reuters

Руски стратегически подводници извършиха две изстрелвания на балистични ракети при военни учения под надзора на президента Владимир Путин, предадоха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.

Путин заяви, че маневрите са били планирани още през ноември.

В ученията са участвали военни части на цялата територия на Русия, включително ядрените сили. Проведена е била симулация на масиран ядрен ответен удар в отговор на вражеска атака, заяви руският президент - необичайно рязко изявление, което отразява повишаването на напрежението със Запада поради Украйна, отбелязва Ройтерс.

Путин говори от централата на руското министерство на отбраната, където наблюдава учението заедно с лидерите на бивши съветски републики, членуващи в Организацията на Договора за колективна сигурност.

В плановата тренировка стратегическите ракетни подводници "Тула" от Северния флот и "Подолск" от Тихоокеанския флот са извършили изстрелвания на балистични ракети от акваторията на Баренцово и Охотско море, съобщи представител на руското министерство на отбраната, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той подчерта, че ракетите са били изстреляни от подводниците, без да излизат на повърхността.

Бойните глави на ракетите са достигнали предназначените за това полигони в съответния срок. Учебните стрелби са потвърдили параметрите за бойна готовност и надеждност, както и ефективността на всички звена от системата за бойно управление на морските стратегически ядрени сили, съобщи цитираният представител на руското отбранително министерство.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ел. подписка за признаване на "десен сектор" за терористична организация.https://secure.avaaz.org/ru/petition/Sovet_Bezopasnosti_OON_Ostanovit_fashizm_na_Ukraine/?viYTohb
89
32
 
11
 
! Отговори
До 105 преди 10 години
Слушай, слушай, то руската политика ви направи такива бездарни мързеливци и послушници които гледат само чуждото.
88
3
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
--Аз само диктувам - секретарката ми чати в форума !
87
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все си мислех че атака може и да има някой умен симпатизант. Грешал съм!
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък се чудя, колко болен или просто *** човек трябва да си, за да циклиш ПО ЦЯЛ ДЕН в някакви сайтове и форуми и да защитаваш едната или другата страна!Не се изказвам в защита нито на Русия, нито на Украйна! Но вчера влезнах, днес влизам... и наблюдавам само едни и същи хора, един и същи стил на писане, еднакъв брой харесали и нехаресали.Е*и му майката!!!
85
18
 
42
 
! Отговори
Георгио преди 10 години
Подкрепям всяко едно управление, което е за близко сътрудничество и съюз с Русия.Това е най- близката до нас нация и която ни е помагала дори в най- трудните моменти за нея.Ако някога нямаше Русия, сега щяхме да сме част от Турската империя - не забравяйте, че това не е късно да се случи ! На тях населението не им трябва, така че ще ни погубят.
84
4
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ДО 100 И като слушам нашият химн -какво ще стане ?? Ще изплаваме от дъното ли ? ахахах балък ! такива като Борисов Плевнелиев Станишев Кунева Доган Костов и всички от 25 г политици- Химна на Бг е просто една музичка свързана с пари - казват -Заклех се !!и си тананикат химна като повечето то тях не го знаят дори !! И ти ще ми говориш балъшки истории - как ще се отлепим от дъното - Ще се отлепим в ШЕСТЪК ! ден между петък и събота - тогава и повечето бизнесмени плащат заплатите в БГ !
83
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наздравеее! Дреме ми за руските подводници и за сидерастите.
82
10
 
10
 
! Отговори
Оп саааа преди 10 години
Някои слушат руския химн други правят пари.
81
7
 
6
 
! Отговори
с. преди 10 години
До Ф.С.ВЧе нали точно другарите ги направиха тия милиардери бе,пич!И какво общо има това с любовта и уважението пред Родината!?Колкото и да се пънеш руснак няма да станеш,пич!Но им слушай химна де!Падам с вас!
80
19
 
14
 
! Отговори
Кой не е разбрал? преди 10 години
Сидеров е минало! Не ми хвалете този болен, ама много болен мозьк. Една шепа наркомани и пандизчии само го харесват.
79
8
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
ДО 94 - докато такива като теб балъци -гласуват за хора чуждоземци и чуждопоклонници , неживяли в Бг- небългари с еврейски корени или свързани с мафията - аз ще слушам руският химн- Путин направи от най бедният народ - който ходеше с сиви анцузи и се молеше за едно дънки - направи една богата доволна от живота нация ,Да не забравяме колко заводи Путин национализира обратно на такива бизнесмени "тип Банев"решили да режат за скраб и да стават милиардери за 1 ден
78
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Путин е комплексар като ибрика сидер ага.
77
3
 
0
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
и пак "ястреб"
76
12
 
5
 
! Отговори
с.до 92 преди 10 години
Докато в България е пълно с чуждопоклонници като теб,които драпат да слушат химни на чужди държави вместо нашия тая държава никога няма да се отлепи от дъното!Какво да ти кажа!Жалка история!
75
4
 
12
 
! Отговори
с.до 91 преди 10 години
Сидеров е просто част от статуквото и нищо повече!Нали и той е от така наречения "елит",който тъне в охолство докато избирателите им гладуват!Пък не знам кой какви лъжи пръска,но сте толкова ***,че напълно си заслужавате политиците!
74
8
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Аз пък искам да слушам Руският химн - вие си слушайте чалгата и пляскайте на един стар хеликоптер и отдолу Мистър Бийн пред армията !!
73
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 77- Кой ти е казал, че руския химн трябва да звучи, бе тъпчо? Ти до сега не си ли се светнал, че Сидеров е ЕДИНСТВЕНИЯ АНТИГЛОБАЛИСТ от ВСИЧКИ ПАРТИИ на тезгяха?? Защо иначе толкова лъжи и недоказуеми измишльотини ще пръскат всеки ден по него масонските телевизии? Ама ти и за масоните нищо не знаеш и за речта на Сидеров в Сърбия вчера нищо не знаеш..а и от къде ли? Всички мълчат или лъжат чакат да ни изтребят тук като плацдарм на американските мераци да управляват света. Е, няма да стане!
72
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До баи ГанюНе само Дянков, бившия му шеф гадината Боко-тъпака, също плашеше Путин. Гадове мръсни, САЩ и всичките им ЕС и български ***, света ще унищожат за да се докопат до още власт и пари. Не им стигна, че грабнаха цяла Украйна, не им стигна че си сложиха марионетното фашистко правителство, не им стигна че изтрепаха и изгориха живи руското население там, но и още и още и още санкции искат, докато Русия се предаде. Е,как да стане това? Няма как. Значи - война. Мръсните политици- сатанисти
71
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин даде още един намек на САЩ да се мобилизират и да правят ПРО в Европа...