Путин направи преглед на корабите в Севастопол

Украйна осъди първото му посещение в Крим след анексирането
9 май 2014 16:15,
84
Путин направи преглед на корабите в Севастопол
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин направи преглед на корабите на руския Черноморски флот в пристанището на Севастопол, на Кримския полуостров, предаде Франс прес.

Облечен с черен шлифер, Путин направи прегледа на корабите от катер на флота. До него беше министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Катерът премина пред десетина руски военни кораби. Путин поздрави с мегафон екипажите, които бяха в парадни униформи и които му отвърнаха с мощно "Ура!".

Междувременно украинското външно министерство осъди посещението на руския президент на анексирания от Русия Кримски полуостров като умишлена ескалация на кризата между двете страни, предаде Ройтерс.

"Подобна провокация още веднъж потвърждава, че Русия нарочно се опитва да повиши напрежението в руско-украинските отношения", гласи изявлението на украинското външно министерство.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви в естонската столица Талин, че днешното посещение на Путин на Кримския полуостров е неуместно. Няма и видимо потвърждение за изтегляне на руските войски от границата с Украйна, добави Расмусен.

По-рано руското външно министерство заяви, че Расмусен трябва да е сляп, щом казва, че не вижда признаци Русия да се изтегля от границата с Украйна.

Расмусен контрира, че няма проблеми със зрението.

Путин посещава Крим за първи път след анексирането на полуострова през март.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
33
 
! Отговори
Николай Челцов преди 10 години
Къде ще си държи войската Русия на собствена територия и къде ще си ходи Путин по нея е чисто нейна работа. Айде да видим дали някой ще посмее да критикува САЩ къде си държи войските на нейна си територия.
23
27
 
5
 
! Отговори
Ограбители преди 10 години
Крадливи руски фашаги - и са нагли да се фукат с ограбеното
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българските медий само дезинформират хората!!! И за това им се плаща .. И шиб***те продажни журналисти могат само да ми смучат х*я!!!!
21
1
 
8
 
! Отговори
бай хуй преди 10 години
До яНека тия двамата да стъпят в Белград и в Донецк да видим на какво ще ги носят, по -скоро ще ги набучат.
20
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин си е у дома. Какво прави в Естония тоя плъх? На всичкото отгоре дава и акъл. Не със зрението с главата не си добре още повече с наглостта. Какво правят американските инструктори в Украйна като тя не е в НАТО? Какво въобще правят в Ирак, Авганистан, арабския свят и на всякъде другаде? Само САЩ имат интереси на този свят и ако някой им се препречи го атакуват. Господа терористи от НАТО, вървете си у дома и никога не се връщайте.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Patriot Само си спомнете кой пръв използва ядрено оръжие над мирни граждани в Япония и кой срина столицата на малка и мирна България от бомбандировки , та после говорете за Русия и Путин!!!!!
18
2
 
28
 
! Отговори
belousrv преди 10 години
До Крим не вече е Россия, той винаги е бил Россия и ние украинци сме знали това! Проблем правят само самозванния Киев, ЕС и САЩ!
17
0
 
9
 
! Отговори
Циника преди 10 години
18 и 21, пак казвам - неанонсирана визита няма как да има посрещачи. Това с Бил Клинтън в Косово и Обама в Киев, които щели да бъдат носени на ръце, са твои хипотези, които не са проверени в реалността. А да се аргументираш с хипотези е нелогично, нерационално и противоречи на здравия разум - най-малкото така преобръщаш логиката по който работи човешкия ум. Путин не е дошъл в Крим с цел да обира лаври, а да насърчи морално хората, както в Крим, така и в Югоизточна Украйна
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Госпожо/ице/ В. Пейчева, НЕ Е ПРЕГЛЕД. Това беше голям ПАРАД НА ГАРНИЗОНА В СЕВАСТОПОЛ по случай ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА, в центъра на града, на ВМС и АВИАЦИЯТА. ПРЕСТАНЕТЕ С ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киевска хунта вече няма грам от съвест! Погледнете в youtube кво правят в Мариупол , направо давят с БТР и танкови свойте хора.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България поздравява истинските свободни руснаци с Денят на Европа.
13
0
 
38
 
! Отговори
преди 10 години
Крим е вече част от Русия............... нека западът и Украйна си правят гимнастика на устите.
12
1
 
27
 
! Отговори
belousrv преди 10 години
До яСтига да говориш глупости... В момента в Киев пак революция, массовите беспорядъци, дори тези хора от майдан вече не искат това фалшиво правителство... Влезьте в фейсбука и питайте хора от Киев какво става...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube/watch?feature=player_embedded&v=dsamdJojYdc на ви демокрация по украински
10
15
 
1
 
! Отговори
я преди 10 години
пак до 17 - я Бил Клинтън да стъпи в Косово или Обама в Киев - хората на ръце ще ги носят от самолета, само ако чуят, че са кацнали на летището!
9
3
 
39
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
До РуснакБлагодаря за сърдечният поздрав.Бил съм няколко пъти във Волгоград и съм видял Мамаев Курган,там където бе строшен гръбнака на германската...военна машина.Само който не е бил тук,никога не би почувствал силата на руския народ.Прекланям се пред вашата саможертва,която спаси света от ...кафявата чума.Пожелавам на Русия мир и благоденствие.По...широко скроен и добронамерен от руският човек няма.
8
7
 
2
 
! Отговори
of17 преди 10 години
до 17 - именно де - спонтанно никой се си изразява подкрепата към него! ЧАкат всичко да се организира. Навремето така посрещахме Тодор Живков - отстрани зад въжета, а той минава с Чайката и ние особено децата СУПЕР ВЪЗТОРЖЕНИ, аплодисменти итн! Айде.......баста!
7
1
 
7
 
! Отговори
Циника преди 10 години
11, Путин не е анонсирал предварително посещението си в Крим. Тъй като се предполага, че кримчани не разполагат с някакви свръхсензитивни способности и няма как да са предусетили намерение, което Путин не е обявявал публично, е съвсем естествено да няма тълпи от посрещачи. В същото време не се изисква особена сензитивност, за да разберем
6
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 10 години
Защо не се изправим срещу Русия и не пратим нашите кораби да ги сразят, водени от президента ни г-н Плевнелиев?Докога ще чакаме? Нека Плевнелиев да даде тон и да ги почваме руснаците барабар с президента им.
5
24
 
5
 
! Отговори
нещо преди 10 години
нещо не виждам тълпи от възторжени посрещачи. А Путин се крие във военната база от народната любов. Доста странно ЗАВОЕВАНИЕ!