В Донецкия регион няма да има избори за президент на Украйна

Правителствените сили обаче контролират изцяло Славянск
Обновена: 17 май 2014 17:11 | 17 май 2014 16:52, Камелия Цветанова
194
В Донецкия регион няма да има избори за президент на Украйна
Снимка: Ройтерс

Властите в "Донецката народна република" няма да преговарят с правителството в Киев,  докато то не оттегли военните си части от Донецкия регион, заяви Александър Бородай, който вчера бе определен за премиер на самообявилата се република в Източна Украйна.

"Докато територията е окупирана, разговори с киевчани няма да има", заяви Бородай пред журналисти. Той добави, че когато "кракът на последния въоръжен човек" напусне територията на републиката, тогава може би ще има преговори чрез посредници.

Още по темата
По думите му ръководството на "Донецката народна република" сътрудничи с лидерите на "Луганската народна република" в съседната Луганска област. Бородай подчерта, че в Донецкия регион няма да има избори за президент на Украйна, насрочени от централното правителство за 25 май.

"Съществува независима държава - Донецка народна република", цитира ИТАР-ТАСС днешното изявление на Александър Бородай. "Ние възприемаме опита на Украйна да проведе у нас избори като действия на друга държава на окупирана територия", каза той.

Според новинарския интернет портал "Нюзру" Бородай е казал още, че властите в републиката смятат да отворят границата с Русия, да преминат на руската рубла и да измислят начин да не плащат данъци на Киев. Той съобщил, че за отварянето на границата се водят преговори с граничарите, но по думите му преговорите вървели трудно, защото част от граничарите са родом от Западна Украйна.

В същото време  Министерството на отбраната на Украйна съобщи днес, че правителствените сили контролират изцяло територията около Славянск в източната Донецка област, а градът е обкръжен отвсякъде от постове на армията, предаде руската агенция Интерфакс.

Според съобщението под контрола на народното опълчение в Славянск остават сградите на градския съвет, подразделенията на МВР и националната служба за сигурност, съда, телекома и пощата.

По данни на украинското министерство в Славянск има 27 барикади и контролни пунктове, издигнати от противниците на новата власт в Киев.

Украинската армия вече е завзела района около телевизионната кула на възвишението Карачун, се казва в съобщението.

По-рано днес т.нар. народен кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов каза пред Интерфакс, че тази нощ украинските правителствени сили са унищожили железопътен мост край село Андреевка след масиран обстрел с миномети. По думите на Пономарьов мостът е повреден дотолкова, че по него не могат да преминават влакове.

Според него през нощта над околностите на Славянск са прелитали хеликоптери, които са прикривали от въздуха действията на сухопътните правителствени сили. Машините обаче не са преминавали над самия Славянск.

Обстановката в Краматорск днес остава стабилна.

Украинските сили държат под контрол изхода на града, но той все още е в ръцете на опълченците, допълва Интерфакс.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя,когато турските братя освободители ги изгонихме, ний, чорбаджии изедници..Слава на НАТО Еврогейския съюз
149
0
 
6
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Добре дошли в еврогеиска европа господа хохли Кончита Вурст ще ви посрещне с фазелин и спукан презерватив
148
0
 
6
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Кончита Вурст е образа на съвременна европа която ще си разтвори пешовете пред идващата надървена украйна искаща да влезе в нея !!!!!!!!!!!!!
147
0
 
4
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Какво чака още Владимир Владимирович че не им даде по мордите а гадните американци и евро(Кочита Вурст) шфестерите
146
1
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
до 160 Преди подписването на договора за сътрудничество с Третият райх ,пропагандният отдел на д-р Гьобелс публикува снимки: Гроб на древен германски войн в пълно бойно снаряжение.Изводите...абсолютна идентичност със старите български войни,открити от архиолозите!Тогава?Старите германи и старите българи са от сродни племена!...Това е дало повод на фюрера да "възкликне"..."Българите са близък народ,но са се замърсили със славянството!"Ние с кой ли не сме роднини и кой ли ни обича?...
145
4
 
1
 
! Отговори
xyz преди 10 години
Българските форуми са тотално залети от платени *** - от *** не можем да се чуем помежду си българите. Дано по-скоро приключи украинската криза, че си имаме по-важни дела.
144
2
 
1
 
! Отговори
роднини сме с татари преди 10 години
Но татарите, чиято историческа столица Бахчисарай е близо до днешния регионален център Симферопол, напомнят на Москва, че те са управлявали големи части от Крим в продължение на столетия, преди руската императрица Екатерина Велика да завоюва черноморския полуостров в края на 18-и век.....ААА ,ЗНАЧИ КРИМ НЕ Е НА РУСНАЦИТЕ !!! Е ЗАЩО ТОГАВА РУСНАЦИТЕ ПЛЯМПАТ МНОГО И ИЗОПАЧАВАТ ИСТОРИЯТА ?!
143
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министерство обороны США подготовило план спасения в случае возможного нападения армии зомби. Документ под кодовым названием CONOP 8888 попал в распоряжение журнала Foreign Policy. Он содержит подробную инструкцию пережить атаку живых мертвецов и уничтожить их. Кроме того, план содержит рекомендации о том, как поддерживать закон и порядок после нападения зомби.
142
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Британският икономически историк Майкъл Паларе казва: демонтирането на османската система в България води и до унищожаване на институциите, които дотогава са поддържали икономическия прогрес. Това е така. Едва в навечерието на Балканските войни България се доближава до равнището на БВП на човек от населението от 1870-те.
141
2
 
4
 
! Отговори
Турско мекере преди 10 години
1894 Султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Обсъждат заедно проект за едно военно "сливане" на България с Турция. Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за България!?!?.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОРМАЛНИ ХОРА -демек западната агентура- БДЕТЕ ! ЗАЩОТО ВИ ГОТВЯТ КОШМАРНИ ВРЕМЕНА -народен съд след поредната национална катастрофа !Кога пили пеяли, кога плащали - плакали...Така е, грабежът на века завърши, време е да се напарави равносметката. 3 000 000 българи ги няма, за рахата на шепа търтеи - милионери.
139
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мръсни лъжливи комунисти искахте са заробите целия свят по-умните и свободолюбивите ги забранига в бг просперират , заради многото глупави хора
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е бил Дядо ЗАХАРИ като е писал да се знае и да се помни какво е било.
137
2
 
3
 
! Отговори
111 преди 10 години
Имаме готови президенти.Да им изпратим един като Пепи Стоянов или Гоце.
136
1
 
1
 
! Отговори
за Дмитрий Тимчук преди 10 години
Също можем да четем ,пък на кого да вярваме сме разбрали отдавна. Дмитрий Тимчук го имат за най големия лъжец бе.
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимниятот от последните 10-тина поста ! Бате ходи си прегледай главата,ако наистина вярваш в това което си писал :)) ! Болни мозъци !
134
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че какво общо имат Донецката и Луганската републики вече , с измислената държава украйна , че да има и ицбори за ЦРУ президент .Те си направиха референдум и си решиха как да живеят ,независимо дали им харесва на тукашните или презокеанските гадини.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълнеПолша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села.
132
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление!
131
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.