В Лаос загинали 16 души, включително двама министри

Самолетната катастрофа се разследва
1
В Лаос загинали 16 души, включително двама министри
Снимка: Ройтерс

16 души са загинали във вчерашната самолетна катастрофа в Лаос, става ясно от разпространената днес официална
информация, съобщи ИТАР-ТАСС.

От пътниците и екипажа на самолета АН-74, разбил се в североизточната лаоска провинция Сиенкуанг, е оцеляла само медицинската сестра, придружавала групата правителствени и партийни ръководители, която трябвало да присъства на военен празник.

Още по темата
Сред загиналите са вицепремиерът и министър на отбраната Дуангчай Пхичит, съпругата му, министърът на обществената сигурност Тонгбан Сенгапфон, кметът на лаоската столица Виентян Сукхан Махалат, началникът на отдел "Пропаганда" на ЦК на управляваща Лаоската народнореволюционна партия Чуанг Сомбункхан, представители на министерства, ведомства и на канцеларията на правителството.

Обстоятелствата на катастрофата се разследват. По предварителни данни самолетът е паднал, след като при подготовка за кацане закачил с крило високо дърво.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Tаня преди 9 години
Господ си знае работата, ...Един луксозен лайнер презокеански почнал да потъва и един от пасажерите почнал да се моли : Господи аз съм грешен ама зариди мене ще пострадат още толкова невинни хора, пощади ни, а Господ му отговаря : Знаеш ли колко години съм ви събирал за тоя кораб.