Путин върна войските от границата с Украйна в базите им

"Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани"
19 май 2014 12:45, Елка Василева
350
Путин върна войските от границата с Украйна в базите им
Владимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разпореди войските, участвали в учения близо до границата с Украйна (в Ростовска, Белгородска и Брянска област), да се завърнат в базите си, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Заповедта предвижда тези части да продължат бойната си подготовка на полигоните край съответните бази.

Президентът на Русия "приветства първите контакти между Киев и привържениците на федерализацията с оглед установяване на пряк диалог, в който да участват всички заинтересовани страни", се казва в съобщението.

Още по темата

Русия приканва незабавно да бъдат спрени "наказателната операция" и насилствените действия, да бъдат изтеглени войските и всички натрупани проблеми да се решават единствено по мирен начин, посочва пресслужбата.

Във връзка с продължаващата "наказателна операция" в Украйна напрежението в тази страна нараства, констатира Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ситуацията в Украйна бе обсъдена на оперативно съвещание с членовете на руския Съвет за сигурност, проведено днес от президента Владимир Путин в Сочи преди отпътуването му за Китай, уточни говорителят му Дмитрий Песков. Обсъдени са били и други актуални международни проблеми от дневния ред на преговорите, предстоящи в Шанхай.

Неонацистките сили в Украйна водят война срещу мирните граждани в страната, отбеляза Путин преди посещението си в интервю за китайски медии, пише БТА. С Китай "сме на общо мнение, че е недопустимо да се преразглеждат резултатите от Втората световна война", заяви руският лидер. "Последиците ще са крайно опасни; показват го днешните трагични събития в Украйна", каза той.

"Естествено ще се противопоставяме и занапред на опитите за фалшифициране на историята, за героизация на фашистите и техните помагачи, очерняне паметта и доброто име на героите освободители", увери руският лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
0
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Ами че той и аз съм прикрит гей.
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
207 Ами ако е прикрит гей много ги има
181
1
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До до ГУРБЕТЧИЯВиж сега Вирджиния като знае какъв левент и хубавец я управлява в Кремъл се подмокря постоянно и затова макар и да яде само фасул и леща живее по добре от теб в Германия.Е ПЪК АКО Й ОСТАНАТ МАЛКО ПАРИЧКИ ЗА ОДЕКОЛОН ,ЖИВОТЪТ Й НАПРАВО Е РАЙ ! КОЙТО ПИЕ ОДЕКОЛОН , ЗЛО НЕ МИСЛИ !
180
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно сега когато се изтеглят откачените украинци една ракета земя-земя по тия кухи руски кратуни........фиииииуууууууу.......БАААААААААААААААМММ да им го *** хубаво
179
2
 
0
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Нека ям фасул и леща само Путин да ми е насреща.
178
0
 
0
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
Виж сега Вирджиния като знае какъв левент и хубавец я управлява в Кремъл се подмокря постоянно и затова макар и да яде само фасул и леща живее по добре от теб в Германия.
177
3
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До ВирджинияВъншният дълг на ЕС и САЩ надмина 100% от БВП, а на Русия е по-малко от 5 процента. Подобни са разликите и в безработица и т.н. Освен това Русия има БРИК! Само във фантазиите на някои хора санкциите срещу Русия ще я засегнат едностранно.Е ЗАЩО ТОГАВА АЗ СЪС СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЯ ПО-ДОРБЕ ОТ РАБОТЕЩ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ , А ПЪК БРАЧЕТ МИ КОЙТО ЧИСТИ ТОАЛЕТНИ В ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ОТ РАБОТЕЩ НА СРЕДНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ ?!
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до вЪрджИниътa я ми поясни дилетaнтче, кaк ще стaне фaткaтa със " спирaнето русия дa продaвa в долaри"? Обясни го aко обичaш, инaк пишеш глупости, щото този " твой" постинг го пробутвaш периодично във всякaкви теми, къде с повод, къде не!
175
2
 
2
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Външният дълг на ЕС и САЩ надмина 100% от БВП, а на Русия е по-малко от 5 процента. Подобни са разликите и в безработица и т.н. Освен това Русия има БРИК! Само във фантазиите на някои хора санкциите срещу Русия ще я засегнат едностранно.
174
2
 
7
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Изолация на Русия?! Това е нелепо, затънала в дългове западна икономмика не може да си го позволи, а и руснаците скоро ще спрат да продават газ ипетрол в долари. На този етап схемата за отказ от долара се прилага ограничено, например при нехтената сделка с Иран, отскоро във вътрешния пазар на РФ петролът също не се калкулира в долари. До няколко години Русия ще спре да продава суровини за долари и това ще е КРАЯТ!
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 190 Ти наясно ли си че вече почваш да отричаш всичко.Ако Русия поиска ще изолира тх , а не обратно. Тогава вложенията в "лицензното" производство или ще отидат на кино или ще се съобразяват най-после с руснаците, като американците правят. Отивай да четеш че всяка втора дума ти е "комунизъм", а си изостанал и не може да приемеш фактите и затова мразиш.
172
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 194:Толкова ме разсмя, комунистче несвястно, че чак ти сложих плюсче. Хайде, повече няма да те мъча, да не получиш възпаление на мозъчето глинено. НЯМА СКОРО ДА ИМА ТРЪБОПРОВОД И ГАЗ ОТ Русия към Китай, а НЯМА И кой да спасява Путин от МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ.
171
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 188 А тези технологии се правят в Китай. Не, не се шегувам, цялото производство е базирано там.
170
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
До 192:Да, прави сте, добре е нормалните хора във форума да знаят тези работи. А комунистчетата са си неспасяеми.
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До българинКОИ ТОЧНО са тези "тръбопроводи бол" от Русия до Китай? Къде се намират?----------там са в хралупата---от където си излезнал
168
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 10 години
Комунистчета отворени, дето хич не сте *** като ***, чакам да ми отговорите? Кои държави щели да спасяват Путин от международна изолация? С какви стоки и с каква политика? От Путин към Китай, по кой тръбопровод, кога и на каква цена щял да потече газ?
167
2
 
4
 
! Отговори
от 177 преди 10 години
до бългaрин Естествено че путин нямa къде дa иде, освен дa се вре нa европaзaрa, зa дa продaвa гaзтa си зa вaлюту, естествено, че " договорите" с Чaйнaтa сa руски пaртенки и плaкнене нa оцвъкaното джуджешко личице нa путин пред собственaтa публикa, и естествено, че нa ни един от Брикс не му дреме зa кроликa, вaжното в случaя е, че Укрaйнa би шутa нa русия, и кеджиби " прaвослaвието" и! И още нещо вaжно- Европейски енергиен Съюз след 25.V. 2014 г!
166
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 187:КОИ ТОЧНО са тези "тръбопроводи бол" от Русия до Китай? Къде се намират?
165
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 180:Дращиш несвързани неща. По кой начин стоките около мен ше освободят Русия от изолация? А лицензното производство на коли (доколкото изобщо го има), как ще помогне на Русия при икономическата изолация? Ще замести днешния й внос ли? Изобщо, не знам защо се връзвам на глупостите ти.
164
5
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
АБЕ ПУТИН И ХАРИ ПОТЪР ИМАТ ЛИ НЯКАКВА РОДНИНСКА ВРЪЗКА ?! МНОГО СИ ПРИЛИЧАТ ВИЗУАЛНО !