Русия и Китай против намеса във вътрешните работи

Двамата президенти апелират за отказ от едностранни санкции
Обновена: 20 май 2014 11:26 | 20 май 2014 11:26, Елка Василева
171
Русия и Китай против намеса във вътрешните работи
Владимир Путин и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Русия и Китай ще се противопоставят на намесата във вътрешните работи на други държави и апелират за отказ от езика на едностранните санкции. Това се посочва в съвместно изявление на лидерите на двете страни, прието след днешните разговори между Владимир Путин и Си Цзинпин в Шанхай, предаде ИТАР-ТАСС.

Държавните глави на Русия и на Китай призовават да не се финансира или насърчава дейност, целяща да се промени конституционният строй на друга държава.

Те отбелязват "неотклонно засилващата се взаимна зависимост между страните и народите в общия свят", приканват "да бъде пазена стабилността в международните отношения, мирът и сигурността на регионално и глобално равнище" чрез уреждане на кризисните ситуации, борба срещу тероризма и трансграничната престъпност, мерки срещу разпространението на оръжия за масово унищожение.

В съвместната декларация се отправя призив към всички региони и обществено-политически организации в Украйна да започнат диалог и да изготвят нова конституция, отчитаща правата на гражданите. Русия и Китай изразяват загриженост по повод продължаващата украинска криза и настояват за намаляване на напрежението, проявяване на сдържаност и търсене на мирен изход от нея, заявяват двамата президенти.

Двете страни са обезпокоени от използването на технологиите за информация и комуникация във вреда на държавния суверенитет и неприкосновеността на личността. Те призовават за разработване на правила за поведение в информационното пространство, се казва още в изявлението на двата президенти, разпространено след срещата им в Шанхай.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименФЕД Е В ШАХ И МАТ...НЯМА ИЗХОД ОТ СИТУАЦИЯТА...ДОСЕГА СЕ ПЕЧАТАШЕ БЕЗКОНТРОЛНО ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ НО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВЯРВА ЧЕ САЩ СА ВОДЕЩА ИКОНОМИКА..ВЕЧЕ НЯМА ПОЛИТИК И БИЗНЕСМЕН ГОТОВ ДА ИНВЕСТИРА В САЩВСЕКИ ПОЛИТИК И БИЗНЕСМЕН ПРЕДПОЧИТА ДА РАЗВИВА И ИНВЕСТИРА В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА В КОЯТО ЖИВЕЕ ОТКОЛКОТО ДА НАДУВА АМЕРИКАНСКИЯ СПУКАН БАЛОН...
149
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименАмериканските акции поеха надолу във вторник, като Dow Jones Industrial Average се смъкна до 5-седмично дъно след коментарите на представители на Федералния резерв,предава CNBCШирокият бенчмарк S&P 500 изтри 0,65% до 1 872,83 пункта.Индексът на сините чипове Dow Jones изгуби 0,83% до 16 374,31 пункта,докато технологичният Nasdaq Composite отстъпи с 0,70% до 4 096,89 пунктаВъпросът, който чувам най-често,е дали резкият спад в лихвените проценти сигнализира за слабост в ИКОНОМИКАТА
148
1
 
2
 
! Отговори
terminator преди 9 години
rysia e syper sila i koito se opitva da i vredi rano ili kasno shte sazalava :a za draska4ite koito mraziat rysia ,ne zabravaite ili ako ne znaete pitaite baba i diado kakse osvoboti balgaria ot tyrsko vladi4estvo:ade laite...........
147
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Русия против намеса във вътрешните работи"XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA ok.
146
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
всичко ок братия руснаци американците са гадове ама защо не могат да направат някав сносен живот в русия няква икономика дет да викат хората е глеи кво беше кво стана едни и същи глупости една кола не направиха дето да е по джоба на руснака и да става еми телевизири или кво то и да е Само се замислете кво щеше да е ако немците имаха тези соровини
145
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Акциите на руския газов гигант Газпром започнаха да падат днес сутринта на фона на новината, че договорът за доставяне на руски природен газ за Китай не е бил подписан.На Московската борса цените на акциите паднаха с 2,33% до 144,60 рубли за акция. По-рано президентът Владимир Путин посети Пекин с надежда да подпише контракт за енергийно сътрудничество с азиатската държава. Посещението обаче не се увенча с резултат в тази насока. хахахахахахахаахахах
144
2
 
8
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Вижда се, че Путин е отишъл с много добре подготвено домашно и договорите ще са сериозни, за разлика от ... санкциите на мистър Обама.
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе философи ние даси оправим нашта къща па после да говорим за другите
142
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лоша работа на московската борса газпром пропада хихихи
141
0
 
4
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
И още: "Строительство первого моста через Амур между Россией и Китаем начнтся в ближайшие месяцы и завершится до 2016 года. Меморандум об инвестициях в строительство железнодорожного моста уже подписан."
140
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
И още: "Стороны намерены предпринять новые шаги для повышения уровня и расширения сфер российско-китайского практического сотрудничества: налаживать тесное взаимодействие в финансовой сфере, включая увеличение объмов прямых расчтов в национальных валютах России и Китая в торговле, инвестициях и кредитовании.У нас общие приоритеты и в глобальном, и в региональном масштабах. Договорились теснее координировать наши внешнеполитические шаги, в том числе в рамках ООН, БРИКС, АТЭС, сказал Путин.
139
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
За икономическите споразумения: "Президент России Владимир Путин предложил обнулить налог на добычу полезных ископаемых для газовых месторождений, которые будут поставлять газ по будущему контракту в Китай, китайская сторона заявила о готовности отменить импортные пошлины на газ из России, сообщил глава Роснефти Игорь Сечин.
138
0
 
3
 
! Отговори
Лоша работа преди 9 години
Ето част от съобщението за посещението на Путин в Китай: За външната политика: "...противостоять вмешательству во внутренние дела других государств, отказаться от языка односторонних санкций, от организации помощи, финансирования или поощрения деятельности, направленной на изменение конституционного строя другого государства или его вовлечение в какое-либо многостороннее объединение или союз
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
145 Ненич ти китайските медии на какъв език ги четеш да не е пак на руски кажи си
136
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе кво става с Газпром , нещо май май
135
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neni4aГоляма гордост, руски . Развитите държави строят заводи в Китай, знаеш защо. А Китай строи заводи в изостанала Русия. При това за автомобили. Русия няма един свестен модел автомобил. Срам и позор !
134
2
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Подписан е и договор за строеж на завод в Русия на китайската компания Great Wall,на стойност 18 млрд. рубли
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ядрена война между свръхсилите НИКОГА няма да има.---------------Доста погрешна представа.Рано или късно ще се стигне до кокал, който не може да се раздели без пряк военен конфликт. Оттам ядрен война е напълно реалистичен сценарий. Достатъчно е да се погледне актуалната доктрина на Русия, която прибягва до ядрен удар ако сигурността и е сериозно застрашена.Като гледам, че краварите вече търсят да се настанят до границите на руснаците, определено с всички сили бутат натам. Просто залязват.
132
3
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименОгромната територия си е....огромно предимство!При ядрена война със САЩ от Европа нищо няма да остане,от САЩ ще остане нещо,а от Русия-много,но не достатъчно.С Китай е по-друго-нямат системата за отбрана на САЩ и Русия и населението е много концентрирано.Колкото до руската военна доктрина-тя отдавна е официално представена,естествено без детайли.А за Русия бъдете сигурни че няма да загуби територия,каквото и да струва на нея и света!Прочетете за Мъртва ръка(Периметър)!
131
2
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 143 Той е подписан,чети и малко китаиски или руски медии.