Русия не е гарантирала териториалната цялост на Украйна

Медведев: Санкциите са ехо от Студената война
24 май 2014 12:32,
179
Русия не е гарантирала териториалната цялост на Украйна
Снимка: Reuters

Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна, затова за нарушение на международни договори не може да се говори, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за телевизионната програма "Новини в събота", цитирано от ИТАР-ТАСС.

Коментирайки меморандума от Будапеща, на който западните партньори често се позовават във връзка с кризата в Украйна, премиерът отбеляза, че гаранциите на Русия се отнасят за ситуации, при които суверенитетът на Украйна е заплашен отвън.

"Гаранции за териториалната цялост на една държава може да даде единствено самата държава, нейния народ и нейните власти", заяви Медведев.

Руският премиер допълни, че Москва е готова да обсъди с Украйна графика на изплащане на дълговете й, ако Киев започне да се издължава. Дмитрий Медведев определи като "шантаж" искането на Киев преди да започне изплащането на дълга, да бъде договорен нов график за вноските.

Медведев призова европейските държави да "седнат и да сметнат с калкулатор" откъде им е по-изгодно да внасят природен газ. Според него американският газ би струвал с 40 - 50 процента по-скъпо на европейците. "Нашите газови отношения с Европа са нетленни. Ние много държим на тях, защото това за нас е много голям и много важен пазар", допълни руският премиер.

Той увери, че въздействието на западните санкции върху руската икономика е минимално, но подчерта, че според Москва те представляват "ехо от Студената война". 

Междувременно руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев изрази увереност, че Европейският съюз (ЕС) ще се въздържи от налагане на санкции, които да ударят някои от основните области на износ на страната, предаде Ройтерс.

На икономически форум в Санкт Петербург Улюкаев заяви, че "искрено вярва", че следващата седмица ЕС няма да вземе решение за мерки срещу руския износ.

Мерките, които се простират от руския износ на луксозни стоки до ограничения на петролния и газов износ, предвиждат три нива на интензивност: ниско, средно и високо ниво на санкции. Обсъжднето им от страните членки на ЕС се очаква да протече в светлината на поведението на Русия във връзка с предстоящите утре избори за президент в Украйна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия може само да гарантира,че нищо не може да гарантира. да вярваш на руснак значи да си най големия наивник
106
1
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ Ахахахахаха От България ли бре ??????? Ти си наистина мноого *** Русия ще се оправи мноого добре без нашия нъонъо пазар Ама ние няма да се справим без техните суровини
105
7
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До Леле че народНе забравайте откъде купуваме и газ и петрол и ядрено горива.Ако рекат да ни ги резнат и заминаваме в 19 век и мноого от вас ще пищят като Кончита,като я боде *** изозадзеНЯМА КАК ДА ГИ РЕЗНАТ ЗАЩОТО ТОВА ИМ Е ОСНОВНИЯТ ИЗТОЧНИК НА ДОХОДИ ! ПАЗАРИТЕ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ И НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ БИ СИ РАЗВАЛИЛА ТЪРГОВСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ С ДОСТАВЧИЦИТЕ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА КУПУВА ОТ РУСИЯ САМО ЗАЩОТО ТЯ Е ПРЕКРАТИЛА ДОСТАВКИТЕ ЗА ЕС И СЕГА ТЪРСИ ПЛАСМЕНТ !
104
4
 
8
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Вие не се притесняваите за руския газ. Ще го продават в Азия Притесняваите се,че ние пак се очертава да бъдем пред амбразурата и да ни смелят като кайма Говоря за икономическо смилане Не забравайте откъде купуваме и газ и петрол и ядрено горива. Ако рекат да ни ги резнат и заминаваме в 19 век и мноого от вас ще пищят като Кончита,като я боде *** изозадзе
103
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те,самите руснаци масово се изнасят на запад. на путин и тия около него парите също са на запад
102
1
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Adam1966 А ЗА ФАКТА ЧЕ ОКТОМВРИ БРИТАНЦИТЕ СКЛЮЧВАТ СДЕЛКА СЪС ,,ГАЗПРОМ'' ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДЕФИЦИТЪТ ИМ СТАВА СЕРИОЗЕН МАЙ НЕ СИ ЧУЛ? ИЛИ ЗА ТОЗИ ЧЕ НОРВЕГИЯ ПРОДАВА НА ЦЕНА НЕ ПО-НИСКА ОТ 600$ А КАЗВАТ ЗАПОЗНАТИ И 900 $ ЗА 1000 КУБОМЕТРА ГАЗ?
101
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия нищо не може да гарантира,защото никой за нищо не и вярва
100
5
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
НА МАНИПУЛИРАНИТЕ МОЗЪЦИ ЩЕ ИМ КАЖА САМО ТОВА , ЧЕ ОТ ПОСОКАТА НА ЕМИГРАЦИЯ ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КЪДЕ ЖИВОТЪТ Е ПО-ХУБАВ , В РУСИЯ ИЛИ НА ЗАПАД ?! НЯМА КАКВО ДА СПОРИМ ЩОМ ДОРИ И РУСОФИЛИТЕ НЕ ОТИВАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСИЯ , А ПРЕДПОЧИТАТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ,САЩ ,КАНАДА ,АВСТРАЛИЯ И ПР. !
99
0
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
До Тодор Христов 136 >>>> Нормално е добива на газ и използването на терминалите да са намалели през последните години ! Отношенията на ЕС и РФ бяха много добри преди Кримската криза и европейците купуваха газ от руснаците ! Сега се очертава нова ситуация и вероятно добива на газ в Норвегия/Великобритания и натоварването терминалите ще се увеличава !
98
0
 
4
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Почти 70 години след края на Втората световна война,САЩ планират намаляване на военните си бази в Европа в контекста на намаляване на разходите за отбрана,за да се спестят пари.Министерството на отбраната на САЩ обяви късно в петък,че ще разтурят 21 американски военни инсталации в цяла Европа,най-вече зоните за отдих на военните сили.От 21 военни позиции 12 са в Германия, а останалите са в Италия, Дания, Гърция, Великобритания и Белгия. ...И ми говорят за санкции. Горките. (от гръцката преса)
97
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
КАТО ОБЩИЯТ ОБЕМ НА ВСИЧКИ ЕВРОТЕРМИНАЛИ В ЕВРОПА ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ Е 100 МИЛИОНА ТОНА ГОДИШНО.ОТТУК ВСЕКИ СЪС ПОНЕ ГРАМ МОЗЪК ВЕДНАГА СИ ПРАВИЛНИЯТ ИЗВОД ЧЕ НЯМА ЛУД ТЪРГОВЕЦ КОЙТО МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ОТ НЯКЪДЕ ПО-ВИСОКА ЦЕНА ЗА СТОКАТА СИ А ДА Я ПРОДАДЕ ДРУГАДЕ НА ПО-НИСКА! ЗА ДА НЕ БЪДА ОБВИНЕН ОТ КОНЧИТИТЕ В ХАЛЮЦЮНАЦИИ ВИЖТЕ: ЕСВРОСОЮЗ ПРОИГРАЛ АЗИИ В БОРЬБЕ ЗА СПГ/ГАЗ/ПРО НЕДРА .И ПОДЗАГЛАВИЕТО: ЕВРОПЕЙСКИЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ПОТЕРПЕЛИ ПОРАЖЕНИЕ В БОРЬБЕ ЗА СЖИЖЕННЫЙ ГАЗ С АЗИАТСКИМИ СТРАНАМИ.
96
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 10 години
До антиимен- В момента се чудят коя е водещата икономика по БВП Китай или САЩ. Китай крие ,колко на брой са изхвърлените от жилищата им от великите капиталистически "демо кратични" банки , а САЩ не крият -казват... много ! Ех украинци ... украинци така ще ви го надемократизират,че ще се юркате из Европа наред бг мангуро- ***!
95
1
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
БОЖЕ ГОСПОДИ, ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА МЕДВЕДЕВ Е ОТПРЕДИ ТРИ АКО НЕ И ЧЕТИРИ ДЕНА И АЗ СЪМ ВИ ГО ЦИТИРАЛ ТУКА. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ЧАК ДНЕС СЕ ПОЯВЯВА ТУК? И ЗАЩО ВЪВ ИНВЕСТОР БГ НЕ Е ОТРАЗЕНО ЦЯЛОТО ВЧЕРАШНО ИЗКАЗВАНЕ НА ШЕФА НА ,,ГАЗПРОМ'' АЛЕКСЕЙ МИЛЕР ЧЕ ДОБИВИТЕ ВЪВ НОРВЕГИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НА ПРИРОДЕН ГАЗ НАМАЛЯВАТ ВСЯКА ГОДИНА / В БРИТАНИЯ С 7% В ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ/ А ОЩЕ ПО-ЛОШ ЗА ЕВРОКОНЧИТИТЕ Е ФАКТЪТ ЧЕ ТЕРМИНАЛИТЕ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ В ЕВРОПА ЧИЯТО СА ЗАЕТИ НА 22% ОТ МОЩНОСТА СИ ПРИ 90% 2003Г.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
130 . Китайците нямат заплатите на американците , но вътре в страната си стоките са им по евтини .Един телефон за тях е 3 пъти по евтин . Така че вътре за тях покупателната им способност ,задоволява техните нужди .. С тамошните заплати не могат да живеят в Америка. То и за Американците е скъпичко да отидат един месец в Лондон !
93
0
 
3
 
! Отговори
От една кифла преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯ 130О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречишБолгарин...Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти,Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик...
92
2
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
До 122> Използвайте руската нискотарифна авиокомпания "Добролет"/дъщерна на Аерофлот/ за пътуване до Русия , ще ви бъде много изгодно и удобно ! Приятно пътуване !
91
1
 
0
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До Анонимен 128 -Ало? Не стой на слънце преди да пишеш глупости
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
125. A ти май не можеш да разбереш за какво става въпрос .Аз живея от 27 години в една друга страна , в която виждам промените не към добро също ! Дано се задържат нещата поне на днешно ниво !
89
5
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До ЛораДаааа, то в България не мизерува. Или не мизеруват в генно модефицираната Европа-Кончита. То в коментарите не ставаше въпрос дали скубе народа си, то това е ясно, а ставаше въпрос за икономиките.АБЕ КВО ЛИ СЕ ЗАНИМАВАМ С КИФЛА КАТО ТЕБЕ ! КАТО СТАВА ДУМА ЗА ИКОНОМИКИТЕ ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ В КИТАЙ ИЛИ РУСИЯ И ДА РАБОТИШ ТАМ , ТА ДА ТЕ ВИДЯ ДАЛИ ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ ПЛАТИШ КВАРТИРАТА И ДА ЖИВЕЕШ КАТО БЯЛ ЧОВЕК ! А БЪЛГАРИЯ ХИЧ НЕ МИ Я СРАВНЯВАЙ , БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ ЩЕ СА БЕДНИ ,ОТИ СА КАЛПАВИ
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 124Чешат си езиците само. Като започнат да си оставят моб.телефони в помощното шкафче,когато са на работа,тогава ще разберат българите какво е на Запад.