Юнкер сигурен, че ще оглави ЕК: Европа не трябва да бъде изнудвана

Италианският премиер Ренци напомни, че има и други кандидати
47
Юнкер сигурен, че ще оглави ЕК: Европа не трябва да бъде изнудвана
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Ройтерс

Бившият премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер изрази увереност, че ще стане следващият председател на Европейската комисия, предаде Асошиейтед прес. Той подчерта, че европейските лидери не трябва да бъдат "изнудвани" да го отхвърлят.

Консервативната Европейска народна партия, която подкрепя кандидатурата на Юнкер, спечели изборите за Европейския парламент миналата седмица. Юнкер заяви днес пред в. "Билд ам Зонтаг", че вече има подкрепата на "широко мнозинство" от консервативните и лявоцентристките лидери. Юнкер обаче среща опозицията на Великобритания.

Още по темата
Германският канцлер Ангела Меркел, чиято партия е член на ЕНП, беше подложена на критики в собствената си страна, защото изглеждаше хладно настроена към Юнкер. В петък тя ясно се обяви в негова подкрепа.

"Европа не трябва да бъде изнудвана", цитира се изказването на бившия люксембургски премиер. Той добави, че е уверен, че ще бъде избран начело на Комисията в средата на юли.

Италианският премиер Матео Ренци обаче заяви, че ще е необходима политическа дискусия за избора на нов председател на ЕК, предава Ройтерс. Юнкер не е единственият кандидат, посочи Ренци на икономическа конференция в Тренто. Лявоцентристкият италиански премиер подчерта, че Юнкер няма автоматични права над
поста и мнозинството му не е гарантирано.

Много по-важно е да се наблегне на политическата програма на Европейската комисия, отколкото на това кой кое място трябва да получи, добави Ренци.

Председателят на ЕК се избира от европейските лидери, но трябва да бъде одобрен от парламента, където на последните избори влязоха много евроскептици от десницата. Вчера германското сп. "Шпигел" съобщи, че британският премиер Дейвид Камерън е предупредил останалите лидери на ЕС, че ако Юнкер бъде избран, той няма да може да гарантира оставането на Великобритания в ЕС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
37 преди 9 години
Ангеле,а какво мислиш за например за сергейчо който също не иска да пусне кокала като другите сатанисти и видимо успя да затрие неговата си геронтологическа партия?Той сатанист ли е?В коя ложа членува знаеш ли?
28
1
 
4
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
На снимката един от сатанистите, които управляват ЕС. Дали той ще е шеф на ек....няма никакво значение- другите кандидати също са сатанисти! Всички те отдавна са с резервиран безсрочен престой в ада!
27
1
 
1
 
! Отговори
fsb преди 9 години
аз лично симпатизирам на Мартин Шулц, тя и Меркел повече иска той да стане, щото е Германец, ама няма как да го каже в прав текст. Тоя люксембурец нещо не ми вдъхва доверие...
26
1
 
2
 
! Отговори
Бегето преди 9 години
За втори път Ренци ми се издига в очите.Браво.
25
3
 
2
 
! Отговори
do 39 преди 9 години
Уау! И след като разбра на къде върви светът, защо не ни освободиш от конспиративната си личност и не отидеш да вземеш някакво образование и да си намериш добра платена работа?
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЮКСЕМБУРГ Е НАЙ БОГАТАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА .... БОГАТИТЕ КОМАНДВАТ......САМО АНГЛИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОПЪЛЧИ ТЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ ВЪВ ВОЙНАТА ......ЩЕ ВИДИМ КАКВО МОГАТ ПАРИТЕ...
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масон бива сменен от друг масон.Юнкер си е масон и ще смени португалеца,който също е масон.Смятате ли че те ще сдадат властта и управлението на стара Европа доброволно-никога!Всички усетихме ефекта на управлението им на Обединена Европа,бих го заменил с Обеднена Европа.Това е политиката на изпомпване на националните ресурси на дадената държава за трупане на богатство на няколко фамилии криещи се зад имената на известни компании и фирми за сметка на обикновения европеец.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Problema e v tova che mnogo nacisti zaemat rakovodni roli a tova ne se haresva na evreite i na amerikancite. Vseki gleda smetkata da mu izlezne dobra.
21
4
 
23
 
! Отговори
7 преди 9 години
Сега е времето наште баби от правителството да се включат в играта и да изтъргуват подкрепата си я за шенген, я за южен поток, ама те както винаги ще наведат ***
20
21
 
19
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Социалисти! Италиански, български - от един дол гнили червени дренки.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вегаSha gua! Убидих те на Китайски!
18
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той беше номиниран преди изборите и тогава този италиански *** не се обади. Сега когато ЕНП спечели, той трябва да е председател, иначе това е фарс. Явно кризата като премина им дойде самочуствието на тези италиански въздухари, забравиха как Юнкер ги спасяваше когато бяха на прага на гръцка криза. Започвам да мисля, че на гърба на Юнкер разни премиерчета започват да трупат избиратели. Вярно, че в днешно време е модерно да се правиш на *** и клоун, но поне малко да се държат на положение.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мы принимаем решение, откладываем его в сторону и выжидаем некоторое время, что Мы принимаем решение, откладываем его в сторону и выжидаем некоторое время чтобы посмотреть, что произойдт. Если после этого нет большого шума и протестов, т.к. большинство вообще не понимает, о чм идт речь, мы действуем дальше шаг за шагом, пока возврат назад становится невозможен. По такой модели должно продолжаться создание Соединнных Штатов Европы, - рассказал Жан-Клод Юнкер
16
5
 
15
 
! Отговори
до 23 вега преди 9 години
ами взимай пример от Италия - Берлускони, мафия, спагети, Дон Корлеоне, Корадо Катани ... абе все симпатични неща
15
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой е този, как така от бутиковата държавица ще стане ръководител на Европа в такива кризисни за нея времена?!?!! Или имаме удобен за кукловодите аналог на нашата тиква?
14
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Матео Ренци!
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля ви кажете защо Люксембург не фалира с такъв колосален дълг?За Гърция, Португалия ореваха планетата и космоса, а тя каква била работата! В Люксембург се правят на богати за чужда сметка! И сега ще ни натрисат техния бивш премиер!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юнкер означава млад господин,а ти си дрът дедо.Камърън е прав,че не може с хора от миналото да се решава бъдещето на Европа
11
4
 
27
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
И кои точно европейски граждани да избират директно? - *** от България и Румъния, мароканците от Холандия и Белгия, албанците и африканците от Франция, турците от Германия или пакистанците и индийците от Великобритания. Не мерси, имаме си пример за такъв избор в любимата ни България.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Външен дълг на Люксембург - 3 759 174 $ на глава от населението!!!!Тия ли би;и богати????Кой им е давал толкова пари - една плюнка земя са!