Насилието по улиците в Лондон - като по време на война

Много момичета биват изнасилвани от улични банди
17 юни 2014 22:13,
184
Насилието по улиците в Лондон - като по време на война
Снимка: Архив Reuters

Скоро в Лондон бе проведена световната среща на върха относно сексуалното насилие по време на конфликти. В същото време обаче много момичета във Великобритания биват изнасилвани от улични банди, което много наподобява случващото се по време на война. Но не се обръща достатъчно внимание на този факт, пише БиБиСИ.

"Не познавам много момичета, които да не са били изнасилени", казва Тони, 16-годишно момиче, което е имало връзка с член на улична банда. Тя е станала жертва на изнасилване от 19-годишен лидер на банда, когато е била на 15 години.

"Минаваш покрай някоя банда, но те са толкова много, че не можеш да ги спреш", разказва тя за ужаса, който е преживяла.

Момичето се е опитало да избяга, когато са я нападнали, но момчетата са били много и не е имала друг изход. Тя споделя, че никога няма да може да превъзмогне случилото се.

Няма точни сведения колко момичета са били изнасилени. Но много жени стават жертва на кварталните хулигани, точно както се случва по време на военен конфликт.

"Манталитетът на бандите е такъв, че момичета могат да се експлоатират сексуално и могат да бъдат унижавани от момчетата на тяхната възраст", казва Хелън Бекет, която се занимава със сексуалното насилие сред младите.

В Лондон има повече от 200 банди, в които участват около 3500 души, сочат данните на полицията.

"В някои от тези банди има и момичета, но те имат различна роля от мъжете", коментира Лола Мустафа, посланик на фондация, работеща за това Лондон да стане по-безопасен град.

Те не се бият, а биват сексуално насилвани от момчетата и ги използват. Понякога някоя банда може да отвлече и изнасили гадже или сестра на някой от враждуваща групировка.

Момичетата също се използват и като "стръв" - карат ги да примамят някой от противниците до определено място, където да го набият. Но по този начин момичето е в опасност и може да стане жертва и на другата банда.

"Ако враждуващата група я хване, те я бият и изнасилват", разказва Рейчъл на 15 години, която също е станала жертва на насилие от улични хулигани.

Рейчъл споделя, че насилниците понякога правят снимки и ги качват в социалните мрежи. Така унижението е още по-публично и момичетата стават жертва и на обидите на хора, които дори не познават.

Тя споменава и това, че когато едно момиче принадлежи към една банда, тя става сексробиня. Рейчъл разказва как нейна приятелка е била изнасилена от гаджето си и след това от всички останали членове на бандата.

Направили са видео и са я заплашили, че ще го разпространят в интернет, ако не изпълни каквото искат. Рейчъл допълва, че много от изнасилените момичета искат да се самоубият и самата тя е правила такива опити, преди да получи помощ.

Според Карлен Фърмин, която оглавява организация, бореща се с неравенството между половете, има връзка между ситуацията във Великобритания и размирните зони.

"Фактът, че изнасилването често се извършва от няколко души и то на публични места, много напомня на действията, които се случват по време на война. Дългосрочният конфликт между две квартални банди пак те кара да се чувстваш непрестанно в опасност, точно както е по време на военен конфликт", казва тя.

Според Фърмин насилието по време на война и конфликтите между бандите много си приличат. И в двата случая става дума за спорове относно владеене на територия.

Рейчъл и Тони вече са потърсили помощ, но те са още в опасност. Те са се съгласили да говорят, но без да бъдат използвани истинските им имена.

Те искат да разкажат на повече хора, за това което се случва на много млади момичета. Социалните работници потвърждават, че техните истории са много често срещани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте филма Harry Brown с Майкъл Кейн - за същите неща става дума. Не мога да си обясня агресията в този уж културен народ. Който май е все по-пълен с бели ***.
124
0
 
1
 
! Отговори
честен преди 9 години
А какво е правило въпросното *** с членове на улична банда? Предлагам утре феминистките соростутки да съдят земното притегляне, че като скочат от моста -падат надолу.
123
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
каква снимка новите англичани честито на англия
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 137Повечето посетители на тоя "сайт" ЕДВА ЛИ ще те разберат
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толерантността към престъпленията и престъпниците от господарите на света !!!! Последна крачка преди доброволното ни (задължително) имплантиране на чипове за сигурност (контрол)!!!
120
0
 
1
 
! Отговори
да проверят преди 9 години
да направят снимки на бандите вероятно с е ползват терористчета подрастващи високи до 90 сантиметра виждат с е на заснети материали като тъмно духче /движат се с малко по висока скорост от приемана за безопасна ..приемат че е въпрос на просперитет да съешат няколко момчета с едно момиче
119
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че след пасането на комумунизма, запада се комунизира.
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви * на държавата.
117
1
 
19
 
! Отговори
Милуол преди 9 години
И преди съм го казвал-англичанина е най-бруталното,агресивно,необуздано, несъобразително,гордо и егоцентрично същество на света.Дори да не е от тия банди а да е някой изискан бизнесмен,пак е безцеремонен агресивен и брутален и така може да те смачка ако му игнорираш забележката че само можеш да се смяташ за късметлия че не е въоръжен с нож или пистолет тогава.Тия ненормалници така изплашиха емигрантите че след като паднаха ограниченията идват по-малко от преди. И всеки втори ходи с оръжие там.
116
1
 
41
 
! Отговори
az преди 9 години
Защо ли все повече оприличавам така наречената демокрация и капитализъм с анархия,пропадане на нацията огромна престъпност и корупция,не съм комунист ама поне тогава имаше някакъв ред и законност пак си имаше чичо и батко ама имаше и спокойствие и общо взето за всеки парче от баницата.Целия свят пламна от както станахме демократични и уж свободни,погледнете арабския свят от както им набиха насила демокрацията само атентати и войни,милиони бежанци и разрушени градове и заводи.
115
8
 
27
 
! Отговори
FCUK the EU преди 9 години
Ценностите на западната декорация ... !!! Сега в Лондон ... съвсем скоро и по улуците в ***!!!
114
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не преписвайте вината на някакви улични банди. Вината е в дивите капиталистите и липсата на социална политика, която да подпомага младите. в норвегия или швейцария защо не е така?
113
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБезмозъчен, комунистически ***
112
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ли са европейските ценности за които нашите политици на вкараха без да ни питат в ЕС и НАТО. Преди си бяхме много по добре имаше работа за всеки, имаше сигурност за всеки. Сега е всеки ден само страх.
111
1
 
41
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ааа няма какво да плачат сега англичаните. Нали толерантно пуснаха на острова всякаква *** от къде ли не, основно от арабски и африкански страни.Защо не наложат ограничения за тях, а само за българи и румънци!!
110
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО да съм в UK след като мога да съм в Оз?КЪДЕ е разликата?В КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ. Кога е лятото тази година в UK? В сряда ли? Да ме вали от Коледа до Бъдни Вечер? Изключвам музеите, пълен *** е UK!ПАРИТЕ ГУБЯТ СМИСЪЛА когато говорим за КАЧЕСТВО на живота. Да си харчиш парите в рай като този ето това е смисъла на живота, това е целта на парите, не просто да ги притежаваш!!!!!Ако не си го усетил това в UK няма да го разбереш. Навивай крачоли там ти е мястото.Поздрави от Сидни Ав$$$траля
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пренаселения маймунарник UK. Да ме вали от Коледа до Бъдни вечер ли?Ей помсове смешни от UK! Тук отдавна ви СЛОЖИХМЕ ВИЗИ и ви изравнихме с всички останали държави по света, нямате привилегии при визите дори от Африканска страна! Канада също ви удари греда! USA пък ОТДАВНА ВИ ИЗВАДИ ОТ ЛОТАРИЯТА ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА!Скоро от ЕС ще излезете и няма мърдане помсове ще гниете на острова си Велика БританияЯ кажете чесно лятото тази година в сряда ли беше? Навивайте крачолиПоздрав от Сидни Ав$$$тралия
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и на смешника от USA поздрависамо дано не се наложи да влезеш в болница да се чудиш кой бъбрек да си продеш. За 2-3 дена да отидеш в болница си приготви едно 5-6к. Здравните застраховки в USA са пълен *** и парлама само гледай да не опреш сериозно на тях че си загиналТук Медикеър системата всичко безплатно. Мой познат се разболя 3 месеца по болници 3-4 операции плати само няква смешна такса $36Заплатите ни от край време са 10-15% над американските в почти всички секториот Сидни Ав$$тралия
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кшатрия - Спомни си какво правят англичанчетета по нашето черноморие пътешественико !
106
1
 
7
 
! Отговори
ганю преди 9 години
*** у нас за капак ги продават в някой публичен дом ...