Насилието по улиците в Лондон - като по време на война

Много момичета биват изнасилвани от улични банди
17 юни 2014 22:13,
184
Насилието по улиците в Лондон - като по време на война
Снимка: Архив Reuters

Скоро в Лондон бе проведена световната среща на върха относно сексуалното насилие по време на конфликти. В същото време обаче много момичета във Великобритания биват изнасилвани от улични банди, което много наподобява случващото се по време на война. Но не се обръща достатъчно внимание на този факт, пише БиБиСИ.

"Не познавам много момичета, които да не са били изнасилени", казва Тони, 16-годишно момиче, което е имало връзка с член на улична банда. Тя е станала жертва на изнасилване от 19-годишен лидер на банда, когато е била на 15 години.

"Минаваш покрай някоя банда, но те са толкова много, че не можеш да ги спреш", разказва тя за ужаса, който е преживяла.

Момичето се е опитало да избяга, когато са я нападнали, но момчетата са били много и не е имала друг изход. Тя споделя, че никога няма да може да превъзмогне случилото се.

Няма точни сведения колко момичета са били изнасилени. Но много жени стават жертва на кварталните хулигани, точно както се случва по време на военен конфликт.

"Манталитетът на бандите е такъв, че момичета могат да се експлоатират сексуално и могат да бъдат унижавани от момчетата на тяхната възраст", казва Хелън Бекет, която се занимава със сексуалното насилие сред младите.

В Лондон има повече от 200 банди, в които участват около 3500 души, сочат данните на полицията.

"В някои от тези банди има и момичета, но те имат различна роля от мъжете", коментира Лола Мустафа, посланик на фондация, работеща за това Лондон да стане по-безопасен град.

Те не се бият, а биват сексуално насилвани от момчетата и ги използват. Понякога някоя банда може да отвлече и изнасили гадже или сестра на някой от враждуваща групировка.

Момичетата също се използват и като "стръв" - карат ги да примамят някой от противниците до определено място, където да го набият. Но по този начин момичето е в опасност и може да стане жертва и на другата банда.

"Ако враждуващата група я хване, те я бият и изнасилват", разказва Рейчъл на 15 години, която също е станала жертва на насилие от улични хулигани.

Рейчъл споделя, че насилниците понякога правят снимки и ги качват в социалните мрежи. Така унижението е още по-публично и момичетата стават жертва и на обидите на хора, които дори не познават.

Тя споменава и това, че когато едно момиче принадлежи към една банда, тя става сексробиня. Рейчъл разказва как нейна приятелка е била изнасилена от гаджето си и след това от всички останали членове на бандата.

Направили са видео и са я заплашили, че ще го разпространят в интернет, ако не изпълни каквото искат. Рейчъл допълва, че много от изнасилените момичета искат да се самоубият и самата тя е правила такива опити, преди да получи помощ.

Според Карлен Фърмин, която оглавява организация, бореща се с неравенството между половете, има връзка между ситуацията във Великобритания и размирните зони.

"Фактът, че изнасилването често се извършва от няколко души и то на публични места, много напомня на действията, които се случват по време на война. Дългосрочният конфликт между две квартални банди пак те кара да се чувстваш непрестанно в опасност, точно както е по време на военен конфликт", казва тя.

Според Фърмин насилието по време на война и конфликтите между бандите много си приличат. И в двата случая става дума за спорове относно владеене на територия.

Рейчъл и Тони вече са потърсили помощ, но те са още в опасност. Те са се съгласили да говорят, но без да бъдат използвани истинските им имена.

Те искат да разкажат на повече хора, за това което се случва на много млади момичета. Социалните работници потвърждават, че техните истории са много често срещани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до атакист Тебе как дате нападат катоси у миша дупка,иначеси на пирва линия.
24
6
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тулски, к'во стана , наркоман?Истината боли ли?
23
2
 
22
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Добре дошли в Лондонски Бантустан! ...скоро и у нас.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обичам агресивни атакистки ***
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Йордан"но си в грешка за Токио - това е 36 милионен град" - не си в час ***, Токио е едва на 17 място по население.
20
7
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тулски, как е да имаш за идол една пикла която се насираше от наркотици на сцената?
19
8
 
36
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
На снимката виждам все "бели" "англичани" ! Същото става и в България и целия гейски *** . Путин да побърза с възтановяването на СССР ,че да можем да се спасим !
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пратете болен там!!!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евролиберасти и атлантически ценности в комбинация с ислямисти арабоафрикаснки нелегални джихадисти = Лондон, скоро и по улиците на София!!
16
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до Данчо Ти пък к'во се хвана за съотношението? Принципно говорех, че Токио е 2 пъти поне населението на България. И не ми говори за 36 милиона, защото той и Истанбул е 20 милиона по твоята логика с кварталите, а принципно градът е само 12 милиона.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
английски бандити елате в българия има доста атакисти за обработване:-)
14
8
 
3
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
До АТАКИСТ Евала, принципно и аз съм за Атака, но си в грешка за Токио - това е 36 милионен град - най-многолюдният, който светът е виждал.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ква банда квоси затварят очите аре направи нещо виж какте намират на мига явно се опитват да пуснат страх на ибществото
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък в центъра на София, все едно си в Бронкс, или по скоро на практическо обучение с цел да видим истински терористи. Ако не вярвате преминете по Пиротска например.
11
2
 
11
 
! Отговори
GB преди 9 години
Велик е ЕС
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англичаните са ***, която е била държана в страх векове и затова е имало що годе някакъв ред -някой спомня ли си за обесеното дете, което откраднало заек от гората на лорда (книгата е написана от Англичанин).Иначе, мизерията там винаги е била пълна - сериен убиец привличал жените жертви в грозде, което е било лукс, хората са купували по 2-3 буци въглища за да могат малко да се позгреят през нощта.Малко се поуправиха когато вампирката нападна Аржентина, но винаги са си били ***.
9
5
 
33
 
! Отговори
жеко преди 9 години
Атакист.. не е толкова лесно , защото ако си с оръжие е "превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана" и си подсъдим... според демократичните закони ако те нападат с голи ръце ти трябва да се защитиш също с голи, ако с нож -съответно и т.ндемокрацията е устроена така че пролетариата да е само крава за доене и ако може да умре до пенсия...никой не го интересува дали ще те утрепят или изнасилят,докато в злия комунизъм децата са били пускани да си играят лятото до 11 вечерта пред блока сами
8
4
 
41
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
То и в Токио са 2 пъти колкото България населението, а има 5 пъти по-малко престъпност от цялата ни държава. Нещо имаш ли да казваш?
7
1
 
43
 
! Отговори
A преди 9 години
Господин фaрaж кaкво кaзвa по въпросa. Кой е виновен.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изнасилванията ни се струват много като бройка, но не забравяйте и че Лондон има по-голямо население от цяла България. И както и в България на много места хората изнемогват, така и в Лондон има бедни квартали, където върлуват банди.