Французойките, които отиват на джихад в Сирия

Кои са тези жени, които напускат семействата си, за да подкрепят джихадистите?
Обновена: 23 юни 2014 20:51 | 23 юни 2014 20:50,
87
Французойките, които отиват на джихад в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Всеки ден двама или трима французи напускат Франция, за да отидат на джихад в Сирия. Сред тях има жени и тийнейджърки, които напускат семейното огнище. Понякога те са доста млади, като например 14-годишното момиче, за което има съмнения, че е заминало за Сирия в началото на миналата седмица, пише френският вестник "Фигаро".

Семейството му,  което живее в Аржентьой в департамента Вал-д'Оаз, трябваше да се задоволи само с едно писмо, в което тийнейджърката казваше, че заминава за страна, в която никой няма да й пречи да изповядва религията си.

Кои са тези жени, готови да напуснат семействата си, за да отидат в Сирия и да подкрепят джихадистите?

В Сирия има между 100 и 150 френски жени и деца, редом с наброяващите около 300 френски бойци. Тази цифра се стабилизира в последните месеци с отпътуванията и смъртните случаи. Важно е да се знае, че тези жени могат да отпътуват за Сирия само като омъжени жени. Тук са възможни три сценария.

Първо, има жени, които получават обещание за брак от френски джихадист, който вече е в Сирия. В повечето случаи това става по Скайп или чрез социалните мрежи. Тези жени заминават сами, но се присъединяват към бъдещия си мъж на място. Веднъж пристигнали, техните бъдещи съпрузи се свързват със семейството им във Франция и искат от бащата разрешение да се оженят. Ако бащата на момичето или на жената откаже, джихадистите оспорват правото му на попечителство и го обявяват за неверник.

На второ място са жените, които вече са омъжени за джихадисти и които заминават с децата си за Сирия. Накрая, има жени, които се омъжват на френска територия с цел да отидат после в Сирия.

Като цяло момичетата и жените, които решават да отидат в Сирия, са набирани чрез социалните мрежи, по-специално Фейсбук или Скайп. Там те обменят религиозни текстове, видеоклипове, дават си съвети, насърчават се взаимно да заминат. Жените, устроили се в Сирия, пък играят ролята на посреднички между жените, останали във Франция, и джихадистите на място. Във Фейсбук те постват малки обяви за брак. Французите, които са отишли на джихад в Сирия, не са в контакт със сирийките и не говорят арабски. Ето защо те си докарват жени от Франция, за да сформират френска общност в Сирия.

Миналата седмица започна разследване за изчезването на 14-годишното момиче от Аржентьой, заподозряно, че е занимало за Сирия. Но подобни широко тиражирани в медиите случаи са малко, общо 15.

В тези случаи, общо взето, става дума за добри и безпроблемни ученички. В техният антураж никой не е набожен, а семействата им изобщо не си дават сметка за техните джихадистки намерения. Влиянието на джихадистките проповеди във Фейсбук обаче е много голямо върху тях.

Текстовете на великите джихадисти действително ги омагьосват, както и клиповете, в които на тези момичета се обяснява защо трябва да заминат за Сирия. Веднъж стигнали там, те мислят, че биха могли да се възползват от ласките на мъчениците. Те вярват, че техните мъже бих могли да ги вкарат в рая, ако загинат в бой.

Още щом пристигнат в Сирия, французойките изкарват триседмичен тренировъчен курс. По време на него те се учат да боравят с оръжия, от типа на автоматите Калашников, пистолети, пушки и др. Но тези познания не са предназначени за бой, а за защита в случай на крайна нужда.

В Сирия френските жени се грижат за съпрузите и за децата си. Те играят същата роля, каквато биха имали във Франция. Или както казват самите джихадисти: "Те отглеждат бъдещите лъвове на исляма в любовта на джихада".

Твърденията, че тези жени отиват в Сирия на сексджихад, тоест да бъдат проститутки на джихадистите, са напълно погрешни. Това е мит, който се появи първо в тунизийската преса и беше подет от пропагандните средства на привържениците на Башар Асад.

Според тези слухове жените отиват в Сирия, за да бъдат сексуални робини на джихадистите. Но това е несъвместимо с идеологията на джихада. Бойците са много стриктни, що се касае до прилагането на законите на шериата.

Разбира се, има полигамнибрачни съюзи, но мъжете могат да имат до четири жени, които задължително трябва да са им верни. Немислимо е някоя жена да практикува сексджихад, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ФранцияджихадСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
te to4no evropendelite puskat sluxove imalo takivi imalo onakivi.balgarite ne sa jihadisti o6te po malko evropendeli.kon4ita wurst ne e balgarka
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има слухове, че имало и много българи, отишли за пари, повечето са платени войници
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tez farancoze sa to4no takivi nenormalnici kato djurnaljata pi6e6ti podobni paskvili
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА В ЕВРОПА ВЕЧЕ СА МЮСЮЛМАНИ, НЕ СЛЕД ДЪЛГО В ЕВРОПА ПОЧТИ ВСИЧКИ ЩЕ СА МЮСЮЛМАНИ, ВИЖТЕ ИМ САМО НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ, А И БЛЕДОЛИКИТЕ НЯМАТ ДЕЦА
28
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До УЖАС!!!Аз също не разбирам как може толкова мъже да са такива поплювковци, да изпращат жените си, дъщерите си, даже майките си да слугуват в чужбина, да не могат да отгледат повече от 1-2 деца, и то при положение, че жена им работи, да предадат страната си барабар с жените, децата и старците на чужденци и на българските им *** и да дрънкат междувременно за свободата на жената в нашето общество. Ислямските бойци поне си защитават семействата, земята и вярата си.
27
2
 
29
 
! Отговори
асд преди 9 години
Да...аз го разбирам...требва моментално да въстановим строежа на стена по границата,без да е толкова трудно,че да правим референдум.
26
2
 
52
 
! Отговори
УЖАС!!! преди 9 години
Това не мога да разбера! Да си жена, която се бори за правата си ГО РАЗБИРАМ И ПОДКРЕПЯМ (въпреки, че съм мъж), да си мъж, който се бори да има право на по 4 - 5 жени със статут на робини СЪЩО ГО РАЗБИРАМ, МАКАР И ДА НЕ ГО ПОДКРЕПЯМ (въпреки, че съм мъж), но да си жена, която се бори ДА СТАНЕ 4 ИЛИ 5 РОБИНЯ НА НЯКОЙ МЪЖ Е ТОВА НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА! Явно са с МНОГО СЕРИОЗНО ПРОМИТИ МОЗЪЦИ, за да вършат подобни безумия!
25
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За защита на Европа от ***, азиатци и руснаци да се организитат СС войски.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Inay vajnoto v musulmanstvoto preobladavat mladejkoto naselenie pove4e sa mladite otkolkoto pri hristiyanite naselenieto glavolomno ostarqva
23
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лишаване от граждански права,и изгонване от страната а за джихадистите куршум в главата и да храни рибите в морето.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КАЛАШНИКОВРелигията, възприемана насила, или като нещо, носещо финансови, териториални или други ползи, каквито са християнството и мюсюлманството наистина са напаст. Средство за контрол. Религия се възприема само с вяра. И то не на 4-5 годинки, както сега "кръщават" децата. И хоп - готов вярващ.
21
2
 
39
 
! Отговори
g преди 9 години
това е наи голямата грешка на запада, приели са ги отпреди доста години тия където отиват са второ и трето поколение емигранти, тоест родени и обгрижвани изучени доколкото са учили от тази западна християнска европа, а какво става тия вместо да се интегрират да приемат ценностите на социалния живод на запада макар имаики и своите минуси пак е по добър от другите, а на тях само джихат им е в главите неблагодарна ***,които ще създадът проблем в европа,ние е хубаво да вземем пример от това
20
2
 
7
 
! Отговори
|G преди 9 години
Gotvete se za bitkata i Armagedona .Skoro 6te doidat oridite ,koito 6te presledvat hristiqnite deto svqrqt
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е какви са..............френски *** са, какви да са.
18
2
 
53
 
! Отговори
Е, не са блондинки преди 9 години
Вицовете за блондинки трябва да се спрат. Да напуснеш Франция и да идеш в Сирия, за да бъдеш 4-тата жена на вмирисан брадат мърляв бабаит? Коя блондинка може да направи нещо толкова тъпо?
17
9
 
13
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 9 години
ЛОГИКАТА Е.ЧЕ НЯМА БОГ.ЕДНО ВРЕМЕ МАЛКО ГРАМОТНИТЕ КАТО СА ВИДЯЛИ,ЧЕ ОТ НЕБЕТО СЛИЗА СТРАННА МАШИНА И ВИКАЛИ АНУНАКИ АНУНАКИ И ТАКА САМИ СЪЗДАЛИ ВЯРАТА В БОГ(ИЗВЪНЗЕМНИ).АКО БОГ Е ЛЮБОВ ЗАЩО МУ Е ДА ДОПУСКА ДА УМИРАТ ХИЛЯДИ ДЕЦА КЪДЕ ОТ ГЛАД КЪДЕ ОТ ИНЦИДЕНТИ.МИ ПРОСТО Е НЯМА ТАКЪВ.
16
5
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Щем не щем ще четем основно за *** теми и техните еврейски катализатори !
15
4
 
45
 
! Отговори
ДГД преди 9 години
Това са чалмосани болни мозъци! Хората строят и изграждат а ислямистите рушат съграденото. ***!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Бог е един няма логика религиите да са 3
13
2
 
50
 
! Отговори
не вярвай на цигани преди 9 години
Помня преди години в Канада пристигаха от арабските страни самотни майки с деца Канада им даде жилища, пари, помощи за децата. Уж самотни а децата се увеличаваха. Оказа се че 5 такива жени имат един съпруг който също е в канада. Всяка нощ е при една от тях, прави деца, взема парите от помощите, кара големи коли и върти черен бизнес. Канада се усетиха когато вече беше късно