Голяма част от проруските сепаратисти напуснали Славянск

Градът беше бастионът на проруския бунт в Източна Украйна
190
Голяма част от проруските сепаратисти напуснали Славянск
Снимка: архив, Ройтерс

Голяма част от проруските сепаратисти и техният предводител са избягали от украинския град Славянск, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на украинския министър на вътрешните работи Арсен Аваков, качено в страницата му във Фейсбук.

Славянск беше бастионът на проруския бунт в Източна Украйна.

"Преди изгрев слънце разузнавателните ни служби ни информираха, че Игор Стрелков и голяма част от бойците са избягали от Славянск, всявайки смут у малкото оставащи в града бойци", се посочва в съобщението на Аваков.

Киев обвинява ръководителя на проруските сепаратисти в Славянск Игор Стрелков, че е полковник от руското военно разузнаване, припомня Франс прес.

Вчера Стрелков отправи призив за помощ към Москва и предупреди, че без руско съдействие Славянск скоро ще падне в ръцете на силите на Киев.

Според украинското издание "Новости Донбас", цитирано от ИТАР-ТАСС, през нощта в Славянск е имало тежки сражения между проруските сепаратисти и силите на Киев. Накрая проруските сепаратисти са напуснали града по посока на Краматорск и Артемовск.

На блокпостовете в града са останали малко проруски активисти, които са от местните хора, допълва донецкото издание.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: УкрайнаСлавянск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин, махай се и от Крим! Пази си Карелия, че скоро и тя няма да е руска!
89
4
 
17
 
! Отговори
до 148 преди 9 години
Изобщо не съм говорил за комунизъм! Борил съм се срещу него! Говоря за нормалност! Неолибералните глобалисти задминаха и болшевиките в манипулиране на хората! Властта на корпорациите задмина властта на компартиите! Едни и същи олигарси дърпат конците навсякъде! Дребен бизнес няма, а само зависими от някого смачкани наемници! Харесва ли ти? Или не съм прав?
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До станислав-146На запад не тече масло от чешмите, но...някакси все натам ги тегли всички. Даже и в годините на огромния подем, никой не напираше да идва в рая на работниците и селяните, а с риск за живота си бягаха на запад. Помислете по този въпрос и съм сигурен че ще можете да си отговорите на много други. Какви са разликите между тук и там, и какво трябва да направим за да се подобрим.
87
5
 
10
 
! Отговори
.. преди 9 години
До АРХАНГЕЛНа животните им е добре в зоопарка - спокойно им е в клетките, сигурно, хранят ги сутрин и вечер - само едно нещо искат от тях - да слушат, и да правят по някой трик за преминаващата публика. Така е и в комунизма, и ако искате да сте обратно в комунизма, съжалявам, даже тези които вярваха в него вече го закриха. Не мога да върна младостта ви, и хубавите лъжи които са ви говорили тогава. Дано съзнавате как вашето минало изяде нашето настояще.Звучите объркан - успехи ви пожелавам!
86
10
 
21
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Войната в Новорусия ще продължи да присъединяване към РФ на Луганска, Донецка, Херсонска, Николаевска и Одеска област! Путин не губещ играч и колкото и да лаят неолибералните ***, той вече е лидер на антиглобалистите в света! Независимо дали са леви или десни! Това е положението, ***!
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мда, трябваше да си останем с *** и фесовете. Тогава такива пенещи се на фанатизъм нямаше да изкарват пуберитета, а останалите щяхме да ходим с цицини по челата от блъскане в земята... затва пък чалгата щеше наистина да е фолклорна музика
84
4
 
9
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Жителите на Славянск отново молят украинските военни да не разстрелват децата им.
83
8
 
15
 
! Отговори
опасност за мира преди 9 години
Най-голямата опасност за мира и стабилността в Европа представлява фашистката хунта в Украйна! Не Русия, а усилията на Ес, Нато и Сащ, да възродят фашизма в Европа, 70 години след Хитлер, са адската машина, която всеки момент може да избухне и да покрие цяла Европа с кафявата чума!
82
3
 
14
 
! Отговори
просташки провокации преди 9 години
Хладнокръвното убийство на мирни жители, отвличането на хора срещу откуп, планомерното и систематично бомбардиране на жилищни райони, постоянните просташки провокации срещу Русия! Всичко това са усилия на фашистката хунта в Киев да развърже гореща война с Русия. По поръчка на носителя на Нобелова награда за мир Обама!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BYLGARINO NE SE OPITVAI DA RAZBERESH USA, RUSIQ I POLTIKATA IM.PREKALENO SI TYP I ZAVISIM I OT DVETE SILI. NE SEPRAVI NA RAZBIRACH.GLEDAI SI KOCHINATA BG.
80
1
 
5
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
А защо не пишете за летищата в Донецк и Луганск,дето наци гвардеиците са били доста обстрелвани с артилерия(в Донецк) а в Луганск са им пратили 4 ракети от ГРАД като подарък Инак не се знае колко са останали,но при положение,че Донецкото летище е разрушено в голяма степен и в Луганск подобно ,просто не се знае колко убити има там укропи
79
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛораКлко са действащите сега блокове в КОЗЛОДУЙ, май са два. Значи процента дори е занижен, защото КОЗЛОДУЙ ще има нов реактор, а не руски ***
78
3
 
5
 
! Отговори
Какво ще стане? преди 9 години
Какво ще стане, ако Русия не се подчини на заплахите на шефа на света - Обама? Цру и ЕС ще заповядат на фашистката хунта в Киев да нападне Русия ли, като Адолф Хитлер на 22.06.1941?
77
7
 
4
 
! Отговори
.. преди 9 години
До 122:Да, всичко това можеше ако си слушкат и не се упражняват в демокрация, като Беларус, където и груповото ръкопляскане се счита за протест срещу Лукашенко, а друг вожд няма, опсс..ОСВЕН ПУТИН, нали?Русия може да субсидира до безкрай недемократични режими като подкупва лидерите им,които да наричат народа с различно мнение "***".Но за вас господине май е по-важно да живеете в голяма страна,а това да имате лично мнение и участие в управлението не е приоритет.Има една такава страна..
76
3
 
7
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До Анонимен 124Ами да започнем (!) протести и против подписването на споразумението с корпорация "Тошиба" и нейният американски филиал "Уестингхаус електрик кампъни" за строежа на новия ядрен реактор на АЕЦ "Козлодуй", където намеренията на България към момента са "Уестингхаус" да получи 30 % от собствеността на АЕЦ "Козлодуй"..........P.S. Все слагаме каруцата пред магарето, пък после другите ни били виновни!
75
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Анонимен 124Значи 60% от българите сме заблудени. Имаше някъде анкета 60% сме от страната на Русия, 15-20% неутрални. Ако точиш от евро-фондове, те разбирам за изказването.
74
3
 
6
 
! Отговори
.. преди 9 години
До станислав - 119Коя промишненост - онази която ни докара до абсолютен фалит 1989 ли?Онези същите които откраднаха земята от българските селяни с бой? Онези които скриха Чернобил докато им марширувахме под радиоактивния дъжд на 1ви Май? Онези които не ни даваха паспорти, за да не избягаме от този земен рай,а за един виц отиваш на почивка на един остров?Онези които обявиха българите в пиринско за македонци и предадоха светинята на останките на Гоце Делчев на БЮРМ?От кое посолство пишете точно?
73
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИСТИНАТА Е: РУСИЯ Е СВЕТОВЕН АГРЕСОР, КОЙТО ТРЯБВА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТОНЕ НА РУСИЯ
72
0
 
4
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
Не забравяй тъпана и вувузела! Бутилката бира, велото, кучето и жената на комшията! Ако не друго, може да намажеш един тек в градинката!
71
3
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Да добавя В момента Славянск е тотално разрушен и просто БТР там само ще се пречкат(като в Сталинград с танковете) Ако укр. армията ще влиза,то трябва да прати пехота ,без поддръжка от танкове А тогава ще стане интересно,че и артилерията няма да могат да ползват(освен ако не им пука за воиниците им)