ЦРУ имало свои шпиони в германски министерства

Информаторите от години работят в полза на САЩ, пише германски вестник
Обновена: 13 юли 2014 17:14 | 13 юли 2014 17:14,
51
ЦРУ имало свои шпиони в германски министерства

ЦРУ използва като източници на информация "повече от дузина" служители в германски министерства и ведомства, пише днес германският вестник "Билд ам зонтаг", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Много от тези информатори от години шпионират в полза на американското разузнаване, пише неделното издание на таблоида. Интересът на ЦРУ е съсредоточен върху четири федерални министерства - отбраната, икономиката и енергетиката, външните работи и икономическото сътрудничество и развитие.

Според вестника заради разразилия се шпионски скандал са били преустановени срещите между агентите на ЦРУ в посолството в Берлин и предполагаемите информатори. Американската страна обмисля варианта да изпрати тези разузнавачи под прикритие във Варшава и Прага, за да могат безпрепятствено да продължат работата си оттам, пише "Билд ам зонтаг".

Номинираният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че този скандал може де предизвика криза на доверието не само в трансатлантическите връзки, но в отношението на гражданите към държавата. Той отбеляза, че правителствата са загубили контрол върху разузнавателните служби, които не бива да действат в правен вакуум, а да бъдат подотчетни на правителствата.

"Трябва да се обясни на нашите американски партньори, че приятелите се вслушват един в друг, а не се подслушват взаимно", заяви Юнкер, който се очаква да оглави Европейската комисия.

След като германското контраразузнаване разобличи двама германски граждани като американски агенти, правителството в Берлин предприе в четвъртък безпрецедентен ход - изгони резидента на американските разузнавателни служби. Очаква се, че шпионският скандал ще бъде обсъден днес от външния министър на Германия Франк Валтер-Щайнмайер и държавния секретар на САЩ Джон Кери, които са във Виена за преговорите по иранската ядрена програма.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ЦРУинформатори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа не се нуждае от ислям, а от повече Християнство и спокойствие!
20
0
 
13
 
! Отговори
слепи ли сте преди 9 години
едуард сноудън,ето това виждате сега в германия, чичко путин каза на американците да не му се бъркат много в украйна че ще използва информацията от сноудън да ги спъне из европа но янките не му вярваха и сега руските тайни служби най услужливо подадоха малко инфо към германските служби.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво казва Ален Дълес, за това : pojenski.c*o*m/36.h*t*m*lПремахни *
18
0
 
20
 
! Отговори
Краси преди 9 години
До Down with USAАха, много добре ти го е казал дядото. Днес и истината е още по страшна, защото си има развитие. Това което днес са САЩ, преди 1945г. беше Англия. Просто хората палещи войни от Англия, по време на последната избягаха в САЩ и днес от там се упражняват в божественост. А избягаха от Европа, защото последното им творение - Хитлер, бе на път да им види сметката. Тези хора от векове творят само войни и ужаси.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джерманците какво се правят на изненадани ?Кобрата Виктория Нюланд им го каза в прав текст : *** ЕU !Тоест - Да ви го набутам бели европейци ...
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Down with USAЕдин дядо, който в живота си доста е пострадал от комунистите, наскоро ми каза: Комунистите може да са лъгали за друго, но за американците са казвали цялата истина.Аз мисля, че истината дори е по-страшна от това, която са пропагандирали комунистите за САЩ!--------само не разбрахме истината каква е. мислиш ли че ако някоя друга държава е в позицията на хамериканците ще прави нещо друго ?отговори си сам на тоя въпрос
15
0
 
2
 
! Отговори
basa преди 9 години
a v bulgaria sa u doma si - hoteli, banki, ulici, rudnici, universitet, mini, podzemni prirodni resursi, zavodi, letista si imat - daje i service ot mestni eu aborigeni
14
1
 
26
 
! Отговори
Down with USA преди 9 години
Един дядо, който в живота си доста е пострадал от комунистите, наскоро ми каза: Комунистите може да са лъгали за друго, но за американците са казвали цялата истина.Аз мисля, че истината дори е по-страшна от това, която са пропагандирали комунистите за САЩ!
13
0
 
8
 
! Отговори
Генерала преди 9 години
Ха,има си хас да нямат...Това е най-мощно финансираната служба в света.Друг е въпросът колко "чистоплътни" са им сделките и дали на моменти не се "преливат" към престъпност от най-високо ниво.
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то щото в хамерика няма германски агенти :)тва ми прилича на кой ми *** в гащите
11
1
 
9
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До Анти-U$A Абе направо от 1945 цялата им икономика се придобива от американски доброжелатели!
10
1
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До ЧЕРВЕН ШПИОНИН 2Боко с харема си е сътрудник на Световната Банка и финансовите анархисти !
9
1
 
16
 
! Отговори
Анти-U$A преди 9 години
Ха, немците се усетиха след има няма 50 години.Българският народ има една много вярна поговорка за такива ситуации: "Сетила се Мара да се побара"!
8
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
До Анонимен8, ей тези алчни юдомасони ще ни разсипят страната!
7
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7В какво точно могат да си сътрудничат ЕС, Русия и Китай?
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USA отдавна проявява апИтитИ към Европа. Няма да го доживеем сигурно, процесите са бавни, но един ден такива съюзчета като EС със сигурност ще бъдат погълнати и България ще е някой щат наред с всички други. Иначе, не, не вярвайте в масони и световна конспирация...нйе е вярну!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие продадохте България и сега стигнахте до Германия. Абе луди, хората си имат агентура те си знаят,дасте чули заловен Американски агент в България не,но в Германия са много тогава си мълчете
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Догодина се навършват 200 години от битката при Ватерло и 200 години еврейско господство над света.
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук е момента Германия да оттегли доверието си от САЩ. ЕС ще пребъде само ако се отскубне от политическото влияние на САЩ. Да си приятел с американците е много по-лошо и коварно отколкото да си им враг! Скандалът наистина е огромен, вече няма спорове кои са световните терористи, имащи интерес от постоянни конфликти по всички точки на света.
2
4
 
27
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ШПИОНИН преди 9 години
А еврейското лоби има шпионин с партия-Бойко Борисов!