Руски военен самолет свалил украински Су-25

Пилотът е катапултирал, не е пострадал
Обновена: 17 юли 2014 16:48 | 17 юли 2014 15:08, Елка Василева
127
Руски военен самолет свалил украински Су-25
Снимка: архив, Reuters

Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е свалил украински щурмови самолет Су-25, който изпълнявал задачи на територията на Украйна. Това съобщи на брифинг прессекретарят на информационния център на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко.

„На 16 юли около 19 часа от страна на Русия беше осъществена поредната провокация. Военен самолет на Въоръжените сили на Русия е нанесъл ракетен удар по самолет Су-25 на Въоръжените сили на Украйна, който е изпълнявал задачи на територията на Украйна“, каза Лисенко.

„Нашият самолет е бил свален, пилотът е катапултирал и е евакуиран на безопасно място“, заяви прессекретарят.

Лисенко каза също така, че в сряда през деня самолет Су-25, изпълняващ бойно задача, е бил повреден от т.нар. опълченци с преносим зенитен ракетен комплекс. Пилотът е извел самолета в безопасен район и успешно е извършил принудително кацане. Пилотът не е пострадал, посочва РИА Новости.

Лисенко съобщи още, че ситуацията на границата между Украйна и Русия в зоната на провежданата от Киев спецоперация остава сложна, там постоянно се използват системи за залпов огън „Град“, тежка артилерия и миномети.

Напоследък украинските власти обвиняват Русия, че нейни войници се сражават на страната на сепаратистите в източните региони. Москва отхвърля твърденията, че подкрепя бунтовниците и че подклажда напрежението в Украйна.

АФП също припомня, че Киев обвини Москва за свалянето на украински военнотранспортен самолет "Ан-26" в понеделник недалеч от руската граница. Тогава четирима от екипажа на машината бяха спасени, двама попаднах в плен на бунтовниците, а други двама загинаха.

Засега от руска страна няма коментар на днешното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
13
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
слaвянино подчовешки, кaкви " проценти" пробутвaш бе мaскaрa?
51
1
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Търпението на Русия е огромно,но май идва неговия край!Колкото до Киевските хунтаджии-"демократи",такъв бой трябва да ядат,чe даже и да не помисля някой там да взема американски пари в бъдеще!
50
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхливите руснаци използват населените места за жив щит. Правят окопи направо в задните дворове на къщите.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен65Намери си! Да не съм се наел да обучавам кретеноиди, които даже един коментар не могат да напишат без ругатни! Първо си оправи първите седем години и след това се отърквай при по-умните, може пък и нещо да прихванеш. Но нада ли...
48
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 64 Кук е клaс Рaзрушител тъпaко руски, Инджис мухa не пропускa, кaмо ли русколетящa кaтaфaлкa су, мууу, или миг!
47
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците си го намериха, ама ги чака още.
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 58 Кой " официaлен" предстaвител нa ПЕНТAГОНA бе дудук руски? Стигa лъгa бе Пинокио, ДAЙ ЛИНК НA ВСИЧКИ НИ В КОЙТО ПОТВЪРЖДAВA ЛЪЖИТЕ ТИ?!?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55И още нещо: "Доналд Кук" не е РАЗРУШИТЕЛ, а ЕСКАДРЕН МИНОНОСЕЦ! Но това вече е прекалено умно за глава като твоята!
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Брaнниккъв брат си ми ти бре Укрь....кога се научиш да говориш руски или български ..може и сръбски.....ела да ми кажеш брат !
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Даниелмале данаилчо ...ти знаеш ли колко е разликата между Украйна и Русия ....почти като България и Германия ... в полза за Рисия разбира се ...Украйна без русия умира ...ще се нахранят няколко олигарси ...и това е ....ще стане като в БГ ...5 човека управляват държавата ...другите робуват за ..европа..даже не и за българските олигарси
42
18
 
3
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
до 54 Слaвa Укрaiни Брaт, Бългaрите сме с Вaс, руските *** сa общия ни ВРAГ!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен55Не, тъпунгерчето ми! Официалният говорител на Пентагона, на Американския флот и др.*** и виж! Нож какво да се прави с илитерат като теб...
40
0
 
5
 
! Отговори
майорски преди 9 години
абе САНКЦИЙЙЙЙЙЙ веднага им въведете САНКЦИЙЙЙЙ...спрете им Газта.....спрете им водата...тока ...нефта ......спрете им въздуха .....не говорете с тях ...не мислете за тях ....не пишете за тях .....нека да мрът тези руснаци..........Бря ...досущ като Американц съм а ......????
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
50 ЕнтЕлегент русофилски, кой те излъгa зa aмерикaнския Рaзрушител? рускогAвAрящите " сaйтове" ли?
38
21
 
4
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Руските нацисти виждат дебелия. Бягат като пилци пред украинската армия опиянчените им наемници. За да спаси своите *** в Източна Украйна *** се готви да нападне с дивашките си орди. Същите се готвят да разграбват магазини, мандри и домове, както разграбваха в Грузия преди години. От векове диващината на Русия не се е променила, нищо не се е променило, само с едно важно изключение. Украйна днес изправя снага и троши кокалите на руската ***. ВЪН ОТ УКРАЙНА *** ОБРАТНО В ***! :):):)
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накратко казано днес денят е бил хубав и успешен. Можеше да не я копират тая пропагандна боза и накрая на укропите останаха ли им самолети?
36
17
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Да ви кажа, честно имперските интереси на Русия са много големи и руснаците умишлено гърбят Украйна. Всяка държава има право на развитие, а Русия не иска Украйна да се развива повече от нея и да е част от ЕС. Руснаците винаги са били задни колелета и в този конфликт вината на Русия е най-голяма! Ако бунтовниците (те не са никакви бунтовници, а чисти военни) не бяха подкрепяни от Русия нямаше да се стигне до тук
35
9
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Ясно е, че Укрaйнa НЯМA ВВС, кaкто и рускaтa кочинa между другото! Зa дa спечели финaлнaтa фaзa нa войнaтa Укрaйнa трябвa дa рaзчитa нa пехотaтa си, кaкто до сегa! Сухопътнa офaнзивa с голямо числено преимущество- товa е " тaктикaтa" в целия бивш сесесере, и с оглед нa фaктa, че укрaинскaтa aрмия е екипирaнa със сесерейско оръжие сa длъжни дa водят именно тaкaвa войнa. Поне до превъоръжaвaнето си със НAТОВСКО оръжие!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен44Още древните са казвали:"Когато не можеш да кажеш нещо умно, по-добре мълчи!"Същия "самальот" (както неграмотно пишеш!) взе акъла на екипаж на "Доналд Кук", и то така, че 35 човека веднага подадоха рапорт за напускане на службата във флота, а Пентагонът официално се оплака на целия свят, че атаката на руския Су развалила бойния дух на американските моряци!Това за сведение на прекалено уверените илитерати! (за сведение - думата означава "неграмотници"!)
33
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонименти си пълен ***