Авиокомпаниите избягват небето над Украйна

Вижте карта на полетите часове след инцидента
18 юли 2014 11:43,
55
Авиокомпаниите избягват небето над Украйна
Снимка: Newsweek, Twitter

Във всеки нормален ден въздушното пространство над Украйна е едно от най-натоварените в света, пише "Бизнес инсайдър". То служи като основен кръстопът на полети, свързващи Европа с Азия.

След разбиването на малайзиския Боинг 777 вчера небето над Украйна опустя. Световните авиопревозвачи очевидно са забранили преминаването на самолетите си над Украйна.

За това свидетелства картата по-горе, която беше споделена в социалната мрежа Twitter от "Нюзуик". Тя представя картината на небето над Европа часове след трагедията.

За „Бизнес инсайдър“ две от най-големите европейски авиокомпании – Луфтханза и Британските авиолинии, са признали, че такава заповед е дадена от мениджмънта им. За да избегне небето над Украйна, Луфтханза вече лети над Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
29
 
! Отговори
сопол преди 9 години
време е америка да бъде отрязана от играта. меркел и путин да бравят украйна буферна зона между русия и запада. малко превилегии от ЕС и от Русия за тая *** украйна и да се свършва
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британски експерт по сигурността посочи, че ако самолетът е бил свален от 10 000 м височина, това трябва да е станало с далекобойни ракети, направлявани от радар. Това не би могло да стане с портативни противовъздушни оръжия. Вторият вариант е ракетата да е била въздух-въздух, т.е. да е изстреляна от изтребител, който е летял по същото време.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги ме е било страх от пътуване със самолет, не само заради това, че ако нещо се обърка си 99,99% пътник, но и в последните години сякаш зачестиха подобни инцидентни, което още повече усложнява ситуацията.По статистика авиополетите са най-безопасните сравнение с останалите видове транспорт, но лошо е, че веднъж случи ли се...всичко живо загива.Моето мнение като цяло е, че най-безопасно е пътуването с влак.
16
34
 
7
 
! Отговори
убиец преди 9 години
Путин се *** този път
15
4
 
34
 
! Отговори
тито преди 9 години
Руснаците предлагаха още в началото на конфликта източна Украйна да се обяви НЕ летателна зона.Но Европа,САЩ и Киев се противопоставиха---как иначе щяха да бомбандират градовете??? Цялата вина е на Киев и ЦРУ--ще видите.....ако черните кутии стигнат първо в Москва и бъдат отворени пред международна комисия--истината ще излезе веднага.А тя е ясна--украинците са го свалили по погрешка--мислили са го за руски.Целта е да провокират Русия--на САЩ им е нужна война..............
14
3
 
11
 
! Отговори
сопол преди 9 години
те оръжията се произвеждат в украйна, какво да вкарват. то стана ирак тая скапана украйна, 10 години всеки ден ще слушаме колко убити и бомби в украйна. закривай
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neo5ЗАЩОТО ако могат "да го видят", надписа МАЛАЙЗИЯ ще им извади очите, а не да се плямпа че имало синя и червена ивица и за това бил объркан с руски. Значи ивиците били видяни от 10км, а надписа, който е ОГРОМЕН - не, така ли?
12
2
 
2
 
! Отговори
sopol преди 9 години
а как стои въпроса с приемането им в ЕС
11
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета е уцелен(за сега не се знае от кого), над територия където не се водят бойни действия.В противен случай останките му щяха да паднат в Русия.Просто пилотa на изтребителя е избързал с минута-две със стрелбата...Освен това по пораженията по скоро е ракета въздух-въздух отколкото земя-въздух...Украински изтребител е основния заподозрян...
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самолета на Путин не могат да го свалят като крепост е и тоя на Обамски също.Ройтерс са мързеливи лъжци - мързи ги да пратят някого да види с очите си дюмбели.И наште БНТ И БНР с народна пара дигат килограми 200млн бюджет пълно с дюмбели.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargМнооо умно! Видя ли го на височина 10 км че прилича на руските и го свалили... знаеш ли колко са 10 км?
8
4
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
До Анонименя си отвори flightradar24 (flightradar24) и виж дали заобикалят, преди да ръсиш тъпотия!
7
6
 
22
 
! Отговори
opa преди 9 години
Оказва се, че ракетата е била предназначена за самолета на Путин, който минал наколко минути по-рано от там.. това е последното според Ройтерс... почва малко по-малко да се избистря ситуацията...
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколкото виждам не са се притеснявали да летят и над Крим.
5
1
 
14
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 9 години
Те хубаво се сетили ама малко късно!
4
1
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
От днес е забранена зона за полети, но графиките показват авиополетите ЧАСОВЕ след свалянето на самолета.
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хохлите са много долен народ. Лъжци, хитрци, лошенници, мързеливи още неграмотни и т.н. Нашите шопи и македонци са цвете по сравнение с тях.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забелязвам и че заобикалят и Киев и въобще цяла Западна Украйна, защо ли? :)
1
1
 
49
 
! Отговори
Пенчо преди 9 години
ЗРК "Бук" не е само "няква руска ракета", нали се сещате. То затова е комплекс, защото има радар, има оператори, има пускова установка и самата ракета. Този оператор като е засякъл гражданския полет 100% е разбрал, че това не е бойна авиация. Няма нужда да обяснявам, особено на тези които са служили в армията и в ПВО, че гражданските полети МНОГО АМА МНОГО се различават от военните по редица признаци. Така че всякакви оправдания от сорта "ама те не знаели срещу какво стрелят" не важат.