Хората, които като по чудо не се качиха на Боинга

"Получихме втори шанс за живот"
Обновена: 18 юли 2014 19:16 | 18 юли 2014 15:38,
66
Хората, които като по чудо не се качиха на Боинга
Снимка: Reuters

Западните медии публикуват истории на хора, които по чудо не успели да се качат на разбилия се Боинг 777 на Малайзийските авиолинии. При фаталния инцидент загинаха екипажът и всички пътници на борда.

Семейна двойка с бебе от Шотландия като по чудо не са сред жертвите на разбилия се над Източна Украйна Боинг 777. Причината – нямало места на борда и не успели да се качат.

Бари Сим, който не успял да се качи на полет MH17 заедно със съпругата си Изи и тримесечното им бебе, подал оплакване в агенцията, чрез която закупил самолетните билети. При покупката на билетите Сим изрично подчертал желанието си да пътува с Малайзийските авиолинии и да бъде в един самолет със семейството си.

На летището обаче станало ясно, че самолетът е препълнен и на Сим било предложено да пътува отделно. Той обаче предпочел да презавери билетите и на тримата, за да не пътуват разделени. Така тримата били насочени към полет на Кралските холандски авиолинии.

Пред „Дейли телеграф“ Бари разказва как се е почувствал, когато разбрал какво се е случило с полета, с който е трябвало да летят. „Чувството е ужасно, стомахът ти се свива, пулсът се ускорява“, споделя той.

Жена му пък е благодарна на съдбата, че не е позволила да се качат на малайзийския самолет. „Трябва да има някой там горе, който ни е напътствал“, разказва тя. Според нея тримата са получили втори шанс.

Пътувайки към летището за новия си полет с Холандските авиолинии, Бари бил убеден, че светкавищата никога не пада на едно и също място два пъти. „Жена ми обаче не се чувстваше така – последното нещо, което искаше сега, е да пътуваме със самолет и то към Куала Лумпур“.

Двойка от Аделиаде, Южна Австралия, също извадила късмет, като решила да отпътува ден по-рано от Амстердам.

Симоне Ла Поста и жена му имали резервиран полет до Куала Лумпур и трябвало да пътуват с разбилия се Боинг.

„Променихме решението си и решихме да пътуваме в понеделник. Сега е малко странно, защото ако бяхме тръгнали ден по-късно, днес нямаше да сме тук и да си говорим“, разказват двамата пред екип на ABC.

29-годишният професионален колоездач Мартен де Йонхе също се разминал със смъртта по случайност. В последния момент той решил да пътува с полет в неделя, който бил с 300 евро по-евтин и в който имало само едно свободно място. Де Йонхе веднага го резервирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
нико преди 9 години
Трябва да има някой там горе, който ни е напътствал-кой е бил там горе за тези 300 загинали....
48
0
 
2
 
! Отговори
brb преди 9 години
До Алескандър СтефановНа теб ако са ти братя тез дето бомбардират София и унищожават държавността на страната ни на мен не са безроднико.
47
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Господ и Дявол за мен са шменти-капели , нямащи място в реалният свят . Как да си обясня обаче името "Грабово "което не знам защо ме се въртеше в главата 2 дни преди трагедията да се случи? Сега постоянно се опитвам да превключа но гадното " Грабово " все ми е в съзнанието .
46
1
 
0
 
! Отговори
Koi преди 9 години
Pichove i pichki jisus khrast nqma. Hf gl - have fun & gud luck.
45
1
 
4
 
! Отговори
-- преди 9 години
До 48Добре че световно известен експерт като теб се появи да обясни, че 17-годишните самолети не ставали...
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергей Станишев е долен крадлив ***. Бойко, Орешарски Местан и Бареков са същите мръсни ***.
43
38
 
3
 
! Отговори
Алов преди 9 години
поне единиат крак няма ли на стюардесата? Има ли дълъг бедър?
42
18
 
8
 
! Отговори
обезопасен полет преди 9 години
След случилото се, не бих се доверил на полета в понеделник. Видях и състоянието на падналия Боинг - след 17 години полети се е превърнал в продънена кошница. Случаят ясно показва, че авиокомпаниите са поставили икономиите пред човешките ценности, най вече право на живот след полет. Точно това е, летателните апарати трябва да имат средства за безопасно кацане - безмоторни капсули с криле и парашути; вакуумни асансьори и безпилотни самолети-линейки, обслужващи ежедневните трасета (липса на място)
41
2
 
23
 
! Отговори
God преди 9 години
До "журналистката": Кралски датски авиолинии няма - има холандски (KLM). А относно питането на # 37 как е възможно да имаш билет и да нямаш място - ами възможно е. Нарича се overbooked flight и е честа практика на авиокомпаниите по най-натоварените им линии във висок сезон. Това е начина да си гарантират пълна заетост на самолета ако има отказали се пътници в последният момент. Ако не ви дадат място в самолета, ви пренасочват за друг полет и ви компенсират с пари или ваучери за услуги.
40
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цар Киро
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До @%2 2 Я ти по сериозно.Чукни overbooking в гогол и прочети.Всяка компания продава около...105% от местата на един полет, защото статистически толкова хора не идват на летището в деня на полета. За тях това си е чиста печалба а и плюс това е напълно законно. Както е и тяхно задължение да ти платят хотела и обезщетение когато 105% се представят на гишето в деня на полета и няма места.Ако не искаш да ти те случи просто отиваш по рано за чекинга или чекираш онлайн.
38
1
 
6
 
! Отговори
TIMOFEI преди 9 години
До Алескандър Стефановсашко ,вместо да ръсиш простотии що не земеш да ми направиш една свирчица?
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти взе парита на ромите акчен
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !@%Имам десетки полети и затова напълно съм съгласен с тебе. Така съвсем обективно може да се съди и за всичката предлагана тук " информация".
35
13
 
5
 
! Отговори
evro rom преди 9 години
добре че е нямало роми в самолета госпот ги пази
34
0
 
2
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 37 абе и я тва думам 550-298=252 а е имал и летателен запас от 5 часа не ми се прави справка за товароподемност дължина на полета и крейсерска скорост на боинга
33
2
 
5
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Алескандър СтефановИ марсианци да дойдат, на тебе ще ти бъдат братя. Важна е деменцията, нали.
32
22
 
7
 
! Отговори
!@№№% преди 9 години
Информацията в тази статия е за АБСОЛЮТНИ НЕГРАМОТНИЦИ!!!"На летището обаче станало ясно, че самолетът е препълнен и..."Някой може ли да ми каже как е възможно в ерата на технологиите да си купиш билет за самолет,който вече е пълен?Това да не е информация от 19 век,когато хората са чакали на гишета и подобен вид объркване е било възможно? Сега,когато се продаде и последното място,системата сигнализира и автоматично спира продажбите!!!Така че....Я МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО,МОЛЯ!!!
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да има някой там горе, който ни е напътствал, разказва тя. Хайде хайде, а 300-те човека, които загинаха - за тях няма ли някой, който да ги напътства? Или той "този горе" напътства избирателно, според това, дали има или няма места в самолета.
30
3
 
14
 
! Отговори
. преди 9 години
АДЕЛИАДЕ, Южна Австралия. Сериозно ли Аделиаде.