Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир"
Обновена: 18 юли 2014 10:35 | 18 юли 2014 08:16, Елка Василева
125
Путин: Украйна е отговорна за разбиването на Боинга
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин смята, че Украйна носи отговорността за вчерашната катастрофа на самолета на Малайзийските авиолинии, при която загинаха 298 души.

"Несъмнено държавата, над чиято територия това е станало, носи отговорността за тази страшна трагедия", каза руският държавен глава късно снощи. Той заяви това на съвещание по икономическите въпроси, което предложи да започне с минута мълчание в памет на жертвите на катастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Тази трагедия нямаше да се случи, ако на тези земи имаше мир, ако не бяха възобновени бойните действия в Югоизточна Украйна", заяви Путин.

Той нареди на руското правителство да направи всичко за подробно разследване на случилото се. Трябва да направим всичко, което зависи от нас, така че обективната картина на случилото се да стане достояние и на нашата общественост, и на обществеността на Украйна, и на целия свят, каза руският президент.

Той подчерта, че случилото се е "напълно недопустимо" и никой няма право да го подмине, без да бъдат направени съответните изводи и без да се получи обективна информация.

Путин каза, че вече се е разпоредил руските военни ведомства да окажат необходимата помощ в разследването "на това престъпление".

Междувременно руското министерство на отбраната изрази съмнение в изявленията на Киев, че вчера украински самолети не са стреляли по въздушни цели.

Изявленията на Киев, че зенитни ракетни комплекси или военни самолети на Украйна вчера не са стреляли по въздушни цели предизвикват сериозни съмнения, заявиха за ИТАР-ТАСС от пресслужбата на министерството.

Оттам са подчертали, че за толкова кратко време не е възможно да се направи толкова еднозначен извод в условията на ожесточени боеве в даден район. Подобни изявления, които имат сериозни юридически последици, изискват всестранно разследване, подчертаха в руското военно ведомство.

По информация на руското министерство в района на катастрофата на малайзийския самолет се намират подразделения на въоръжените сили на Украйна, които са въоръжени със зенитни комплекси от типа Бук-М1. Тези комплекси са способни да откриват въздушни цели, отдалечени до 160 км и да ги поразяват в целия диапазон от височини с обсег от над 30 километра, предаде ИТАР-ТАСС.

Освен това в небето над Донецка област постоянно има бойни самолети на украинските ВВС, оборудвани с различни типове ракети, казаха от руското министерство.

Във връзка с появилите се инсинуации, свързани с действия на руските въоръжени сили в граничните с Украйна райони, от руското военно ведомство заявиха, че вчера средствата за ПВО на Русия в този район не са работили, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
17
 
8
 
! Отговори
Flame преди 9 години
*** е виновен. Трагедията нямаше да се случи ако по тези земи имаше мир.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбирам защо Украйна дава достъп на пътнически самолет над бойно поле, където редовно биват сваляни военни хеликоптери и самолети? Може би именно с идеята да бъде свален?
11
7
 
8
 
! Отговори
vdch преди 9 години
До КНКЧе тези са *** спор няма, ама не мисли че Николай II е бил света вода ненапита. Същият е вкарал Русия в първата световна и така е докарал *** на власт.
10
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците най-добре знаят как се избиват милиони невинни хора, какво остава за 300 души.
9
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безсрамнен комунист. Как не го е срам, как не изпитва никакво уважение. Кога ли голташка Русия ще бъде изритана от всякъде!? Неслучайно никой не желае да стъпи в тази клоака. Неслучайно няма икономика, неслучайно народът й тъне в мизерия, като изключим Москва и Санкт Петърбург. Всички русофили да тичат дам, да печелят жълтите стотинки и да си плюят от *** САЩ и ЕС.
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
300 души са нова жертва на гражданската война след майданската амантюра на САЩ и ЕС.Този път на са руснаци. Западът се правеше на глух за руските жертви в Одеса, Славянск, Донецк.САЩ трябва да престанат с упорството си да се наложат над руската половина от Украйна. Демокрация със сила не може да се наложи. Рано или късно шилото ще изкочи от торбата. Украйна повече не може да бъде обща държава за майданци и за руснаци. Проблема трябва да се реши според реалностите.
7
36
 
12
 
! Отговори
М16 преди 9 години
СВАЛИЛИ СА ГО РУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ , ПОНЕЖЕ ИМ СЕ ИГРАЕ НА ВОЙНА , ЗАЩОТО 2 СВЕТОВНА Е МИНАЛА ОТДАВНА И ТИЯ *** НЯМА НА КАКВО ДА СИ ИГРАЯТ И ДЖУДЖЕТО СЕГА ОБВИНЯВА УКРАЙНА ...СВЕТОВНА ИЗОЛАЦИЯ НА ТИЯ ...***..
6
3
 
9
 
! Отговори
bg преди 9 години
Prez 19-ti vek amerikanskite sataninski masonski svine potopjavat tehen boen korab I obvinjavat Ispania v agresia.
5
20
 
10
 
! Отговори
КНК преди 9 години
Вовата нещо много бълза със заключенията ??? Дали ФСБ и агентите му в Донецк не са сътворили тази провокация ??? ВОВКА,ВНИМАВАЙ !!! ИЗНОСА НА "РЕВОЛЮЦИЯ" ЗАКОПА "ВЕЛИКИЯ" СССР !!! СЕГА ДА НЕ ЗАКОПАШ РУСИЯ , ЧЕ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ ТОВА КОЕТО СТАНА С НИКОЛАЙ ПРЕЗ 1917Г. За "компетентните" и помнещите само от мчера : това е руския император,който е застрелян от простаците-болшевики заедно с цялото си семейство , включително и децата !!! Най-малкото е било на 3 годинки !НАСЛЕДИНЕЦИ НА ТЕЗИ ***
4
4
 
24
 
! Отговори
ANONIM преди 9 години
Завчера опълченците завземат ПВО-полк с неизползваеми (според Аваков) комплекси КУБ(единствените способни да свалят Боинга), украинските диспечери нарочно насочват Боинга над опълченците, украинците пращат изтребители(според испанския авиодиспечер от Евроконтрол) да го свалят и обвиняват за това опълченците.Участието на опълченците се доказва/отхвърля много лесно, като се провери има ли изстреляна ракета от БУК-а. Чисто краварски сценарии, номера им не мина и сега пискат че паднал сам.
3
6
 
7
 
! Отговори
bg преди 9 години
A kakvo kazvashe kirlivata Merkel na Janukovich?
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямата отговорност обаче носят длъжностните лица управляващи полетите над Европа. Защо не е затворено въздушното пространство над Източна Украйна за гражданската авиация? Нима не е ясно, че където има война, съществува и огромна опасност за цивилните полети?
1
12
 
39
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 9 години
БРАВО ВОЛОДЯ!!! БИЙ МРЪСНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ТИКВИ И ТЕХНИТЕ ПОДАНИЦИ ОТ КИЕВ!!! ЩЕ ПОБЕДИМ!!! ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ!!!!