ЕС заплашва Русия с по-строги санкции, но може да не се стигне до действия

Франция не желае да откаже доставката на хеликоптероносач
Обновена: 22 юли 2014 16:17 | 22 юли 2014 16:15, Елка Василева
36
ЕС заплашва Русия с по-строги санкции, но може да не се стигне до действия
Марк Рюте. Снимка: Reuters

Външните министри от ЕС заплашиха днес Русия с по-тежки санкции заради Украйна, но тяхната реторика може да не бъде подкрепена с действията, съобщи Ройтерс.

Френският президент Франсоа Оланд защити плановете да достави военен кораб на Русия въпреки призивите за европейско оръжейно ембарго срещу Москва заради боевете в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера, в навечерието на срещата за обсъждане на санкции срещу Москва, Оланд каза, че хеликоптероносачът "Мистрал" ще бъде доставен по план през октомври, но решението за доставката на втория кораб ще зависи от поведението на Русия.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер каза, че макар и Берлин да е склонен да разговаря с Русия, Москва трябва да бъде накарана да промени курса чрез по-голям икономически натиск.

Колко строго ще отговори ЕС може да зависи от Холандия, която претърпя най-голяма загуба на човешки животи при катастрофата на самолета, движещ се от Амстердам за Куала Лумпур.

Отношението към Русия се промени драстично след свалянето на малайзийския самолет и ЕС трябва да окаже натиск на Москва да направи повече, за да успокои вълненията в Украйна, каза днес холандският премиер Марк Рюте.

Европейски длъжностни лица казаха, че холандците, които загубиха 193 граждани в катастрофата, имат моралното право да поискат по-строги санкции и други мерки срещу Русия от европейските си партньори.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франсетата имат яки неустойки по договора за мистралите, така че нямат избор.
27
1
 
10
 
! Отговори
Ближете си говната преди 9 години
Най-сетне се разбра, че Укрите са атакевали и свалили Боинга. Както Руските, така и Щатските сателити са засекли неправомерните действия на Укрите - стрелба от Украинска батарея и военен самолет на укрите до Боинга. И всички медии, наши и чужди, мълчат като н*рани. Публикуват странични неща, нямащи нищо общо с Боинга. *** драскулници, *та дето срахте, сега ги изгълтайте, та да ви дойте ума в главата. Нашият президент също, та друг път да ближе по внимателно..
26
0
 
9
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Оф, писна ми от тия . Пак говорят за неща, с които изобщо не са наясно. Обвиняват и съдят близо 200 милиона човека, само защото някой зад Океана има интерес. А около тия 200 милиона има поне още 400, на които ще им запари на *** заради необмислените действия на Брюксел.
25
0
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Има една истина - невинен до доказване на противното! САЩ и слугите им в ЕС не изчакаха да се чуе новината за станалата трагедия и веднага побързаха да обвинят Русия и хората в Новорусия, които защитават езика и достойнството си! Толкова добре ли са подготвили "доказателствата", че така бързат с обвиненията!?! Дори и за малко не спряха да видят дали няма нещо гнило и съмнително в поведението на неонацистите в Украйна!Горката Русия! Сама, но гордо и достойно срещу всички, които я нападат!
24
0
 
9
 
! Отговори
Registriran преди 9 години
До Румбо Май това зайче, всъщност е мече, а в инструкцията, какво да се прави при среща с мечка си пише ако има малко мече бягай не че ще избяга, де ама трябва да направиш опит, а ерогейският май се опитва да бие мечето, та работата отива на зле.
23
0
 
7
 
! Отговори
Heh преди 9 години
до bg 22Ами не слушат.. сега ще свалят и френски полет... чакай да не им давам идеи че ще вземат да го направят!
22
0
 
19
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Санкциите са орьжие на 21 век. Запада е обявил война на Русия, вьпроса е до кога г-н Путин ще тьрпи помиярското отношение на "западните партньори". Аз си мисля, че той ще направи всичко вьзможно да предотврати WW3, поне докато не подготови родината си и не оформи 100%-тово военно сьтрудничество с Китай, Иран, Индия и Латинска Америка.
21
0
 
21
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Невиждано двуличие и арогантност. САЩ и алианса прекрасно знаят кои/защо са причината за случващото се, но xвьрлят цялата си способност за пропаганда и провокация. Всички знаем защо се прави - целта е отслабване и унищожение на Руската Федерация. Запада не може да е подвластен на различни от тяx, "невьзможно" е и мултиполярен свят (равенство). Вьпроса който мен ме озадачава е, какво щеше да стане ако г-н Путин не беше толкова тьрпелив и мьдьр?
20
0
 
10
 
! Отговори
slovenia преди 9 години
До 6.Правилно си написал.Русия-империята на злото.Това означава,Русия срещу Сащ,империята на злото,най-мразената страна в света.Дори самоте американци се мразят един друг и всеки ден се самозастрелват по училища и магазини.
19
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 9 години
Kak taka Francia otkazva da spre dostavkata na helikopteronosa4?Nali zatova beshe svalen putni4eskia samolet.
18
0
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тая работа със самолета е като вица за вълка и зайчето:Срещнал вълка заека и му казва-Дай една цигара! -Не пуша!-отговорило зайчето.Бой,бой.Срещнали се пак-Дай цигара! -Ето! -Дай огънче! -Нямам! Бой,бой.Трета среща.-Дай цигара! -Ето! -Дай огънче! -Ето! -Абе Зайо,ти защо си без шапка? Само че зайчето тука е доста яко,няма да се размине току-така!
17
0
 
30
 
! Отговори
спомена преди 9 години
Значи ще има санкций за това че Русия защитава хора на който им забраняват да говорят майчиния си език (Руски) и им се отнемат права за самоопределение по конституция.Доколкото помня това беше причината Косово да бъде отделено от Сърбия.Само че косоварите не бяха терористи, а Армия за Освобождение на Косово.Двойни стандарти и това е.
16
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франция не желае да откаже доставката на хеликоптероносачДружбата си е дружба, а сиренцето - с пари!Та така със санкциите...И още ще ми говорят за морал и други подобни...
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
потърсете в нета за тази пресконференция, няма да ви пращам повече линкове защото втори път го трият, което показва, че руснаците са прави, незнам днес бг, кого защитават в момента и кои им диктува на къде да насочват общественото мнение, с платени коментари. истината здраво се замазва, и само *** им се вързват на плоските маниполации.
14
0
 
30
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
Аз пък не мисля, че CNN и BBC са тези колоси в журналистиката, които някога са били. По-скоро служат като подигравка или символ за медийно манипулиране. Не случайно каналът "Russian today" има много по-висок рейтинг от тях, западняците изобщо не вярват и то отдавна на тези два канала, а за хората по света да не говорим.
13
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 9 години
До 7Ти да видиш как ги докарват в CNN и BBC , за тях всичко отдавна е ясно руснаците са виновни и това е. Без капчица съмнение са, убедително лансирата западната теза и дори и намек за евентуална намеса от страна на Украйна не се споменава.То не че Руснаците ще напишат за възможността сепаратистите да са свалили боинга погрешка, ама за тях си знаем , а и не претендират за коректност в журналистиката, докатао световните колоси CNN BBC вместо да търсят истината си пишат все едно и също.
12
0
 
16
 
! Отговори
ЧИЧО преди 9 години
До всички, които тук си чешат езиците. Няма да се разбере ( в действителност) кой и защо е свалил самолета. Аз си признавам, че поддържам руската страна. Никой тук не може да бъде убеден на 100 % кой е виновен, но да успокоя тези, които поддържат теорията, че са руснаците.Каквито и доказателства да предоставят, ако са различни от това, че те са виновни, запада няма да приеме. За жалост Русия беше поставена умишлено в такава ситуация, че малко може да се направи.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като се докаже неоспоримо, че укрите са свалили самолета Русия отново ще бъде "виновна"! Това са фашисти-хищници. Ние за подобни случаи имаме много хубава поговорка "Агънце, мътиш, мътиш водата"
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и моляви се да не ми слагате минуси (-) на коментарите 7 и 11 защото изпадам в депресия.
9
1
 
26
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Е, то няма, ама поне да престанат да използват този термин. Официално да се обявяват за фашисти и циркът да приключва. Не може обстрела на градове и села със залпови установки Град да е демократично и хуманно действие, което получава одобрението на "демократичния" свят. Освен ако думичката демокрация не е парола за неофашизъм?!