Нигерия, Нигер, Чад и Камерун заедно срещу Боко харам

Страните създават съвместни части за борба с групировката
24 юли 2014 09:20, Елка Василева
10
Нигерия, Нигер, Чад и Камерун  заедно срещу Боко харам
Снимка: архив, Reuters

Нигерия, Нигер, Чад и Камерун поеха ангажимент да мобилизират съвместни части за борба с нарастващата регионална заплаха от групировката Боко харам, която действа най-вече в Нигерия, предаде Ройтерс.

Всяка от страните ще предостави по 700 души за съвместните сили с опит да се противодейства на ислямистката групировка, която засили дейността си в Северна Нигерия и провежда атаки и в съседните страни.

Четирите държави, чиито граници се срещат на езерото Чад в район, който е основната база на ислямистите, вече споделят разузнавателни данни и координират граничните си части в района.

Съобщението бе направено след среща на министрите на отбраната, но не бе оповестена информация за времето и мястото за създаване на специализираните части.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boko Haram isliama v AfriakAl kaida - isliama v dalechnia iztokHamas- isliama v blizkia iztok.Boko Haram nali si vze 200 nigeriiski uchenichki ? Sega shte gi izpolzva za da si pazi glavata.Kakto i Hamas izpolzva palestinskia narod za da se paziVsichki islamisti poluchavat pari ot Katar i arabite koito nikoga ne rabotiat za hliaba koito iadat. Aman ot ARABELI !
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото за което не са виновни сащ е че българите са коне с капаци и когато пред тях има очевидни факти ги отричат, защото са прекалено очевидни за да са истина. Българинът винаги търси политическата интрига и затова всеки го мачка както си иска а той не вярва и си вика баси колко сме зле и целува *** на тези които го мачкат. Народ от роби и това е... На нагорния му пожелавам да продължава да търка пода в макдоналдс в уса-то и да си събира центовете от пода.
6
2
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До НагоренПопокатепетълЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО НЕ ХАРЕСВА САЩ Е КУПЕН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ? ТИ КАТО ГИ ЗАЩИТАВАШ ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ СИ КУПЕН ОТ ТЯХ ? ЕЙ ТОВА НЕ РАЗБИРАМ ... ВСЕКИ СЪС СОБСВТЕНО МНЕНИЕ И УБЕЖДЕНИЕ ТРЯБА ДА Е ПЛАТЕН ОТ НЯКОЙ ! АМИ ЗА ВАША ИЗНЕНАДА НЕ ВСЕКИ ЧОВЕК В ТАЯ ДЪРЖАВА Е С ОВЧО РАВНОДУШИЕ
5
5
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Браво, ***. Само за 4 коментара повторихте 4 пъти САЩ, без са пише нищо за тях в статията. Браво, заслужихте си хонорара за платени коментари днес. Надявам се вече сте щастливи, както са щастливи и руските ви работодатели. За всеки случай ви препоръчвам да си направите и една че...я, че да си избиете вълнението от голямата радост, че сте написали "САЩ" в коментарите си. С парите побързайте да си купите билет за САЩ, че скоро всичките ви деца там ще бачкат и ще ви пращат пари за хляб.
4
0
 
9
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Това сигурно е една от групировките на наш Боко, трепете наред !!!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия Боко Харам са наемници на сащ, както и всички терористични мрежи в африка и близкият изток.
2
2
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ШЕВРОН,ЕКСОН МОБАЙЛ , ТОТАЛ И ДЪ БЕЕРС няма как да обърнат частните си армии срещу терористите по-скоро ще продалжат да ги насърчават да се поддържа анархията докато се добиват природни и човешки ресурси от Африка?
1
0
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
В първия момент, човек като прочете "Боко" и си мисли че следва "Тиквата", а то било "Харам"...Иначе сериозно: дано се справят и с тези ***, но се съмнявам... Силните на деня ги подкрепят... Сякаш искат ликвидирането на половината свят...