Франция праща войници при разбилия се самолет в Мали

Машината е била идентифицирана, въпреки че се е разпаднала
Обновена: 25 юли 2014 08:48 | 25 юли 2014 08:47, Елка Василева
13
Франция праща войници при разбилия се самолет в Мали
Снимка: архив, Reuters

Самолетът на "Ер Алжери", който се разби вчера с най-малко 116 души на борда, е локализиран в района Госи в Северно Мали, близо до границата с Буркина Фасо, в разрушено състояние, съобщи френското президентство, цитирано от Франс прес.

Още по темата

Машината беше ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала, посочва Елисейският дворец, уточнявайки, че на мястото е изпратена френска военна част да се погрижи за сигурността на местопроизшествието и да събере първоначална информация.

Останките на самолета на авиокомпания "Ер Алжери" са открити южно от малийския град Гао, близо до границата с Буркина Фасо, съобщи по-рано малийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Очаква се днес на мястото на катастрофата да пристигне малийският президент Ибрахим Бубакар Кейта, посочи телевизията.

Самолетът е пътувал от столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир. Връзката със самолета прекъснала 50 минути след излитането, докато летял над Северно Мали. На борда му е имала граждани на 16 страни, включително 51 французи. В самолета са пътували също 27 пасажери от Буркина Фасо, осем ливанци, шестима алжирци, петима канадци, четирима германци, двама граждани на Люксембург, камерунец, белгиец, египтянин, украинец, швейцарец, нигериец и един човек от Мали, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Африкански французи....
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Влезте в Flaigtradar24 и ще видите хиляди машини във въздуха.Всяка машина е технологично изделие с определен живот за експлоатация.Така както има коли 2-3 и т.н употреба има и самолети.Срещах в Интернет Боинги за 2 мил и 150 мил.Кой знае понякога с какви бараки летим и си въобразяваме че пътуването е безопастно.Ако не се вкарат жестоки драконовси номера по придобиване на лиценз за полет броя на самолетите ще расте и ще има да се чудим защо става така и кой е виновен.
8
2
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ДО 7РАЗБИРА СЕ ЧЕ ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН!!!! ТОЙ Е ГЛАВНИЯ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ИСЛЯМИСТИТЕ ТЕРОРИСТИ ПО-СВЕТА!!!САМОЛЕТА Е БИЛ С 20 ЛИВАНЦИ И 4-*** АЛЖИРЦИ!!!ЗАВИРАТ СИ НЕ ПО-ЕДНА А ПО ЦЯЛА ДУЗИНА ПРЪЧКИ ДИНАМИТ В АУСПУХА И ПОСЛЕ ГИ ГЪРМЯТ!!!!ИМАШЕ ДАЖЕ МАТЕРИАЛ КАК ИСКАТ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ТЕХНИТЕ ВОДАЧИ ЗА ТАЗИ СИ ДЕЙНОСТ!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин трябва да бъде наказан , нали? И за всички други падащи самолети? Няма доказателства , че не са те, нали?
6
1
 
1
 
! Отговори
advice преди 9 години
Самолетът не е на Ел Алжери и не е този от снимката.Принадлежи на испанска авиокомпания.Проверявайте си информацията,преди да я публкувате!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чист терористичен акт.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На колко чашки си
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Псаки каза, че украинските опълченци са свалили самолета, тя нямала доказателства, но те нямали никакво доказателство щом се отнася до руснаците ...Браво Псаки, умна си колкото една българска *** !
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземете и този психясалия поне да заслужи за нещо,б..и
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците с HAARP са предизвикали бурята и са свалили самолета ! Путин е виновен !