САЩ разчитат на лъжи във външната си политика!

Москва с обвинение към Вашингтон
26 юли 2014 17:17,
216
САЩ разчитат на лъжи във външната си политика!
Снимка: Reuters

САЩ "все повече разчитат на неприкрити лъжи във външната си политика". Това заяви днес руското външно министерство в коментар за изявлението на Джош Ърнест - говорител на Белия дом, че Русия била отговорна за катастрофата на Боинга-777 в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

В подкрепа на това твърдение "не се посочват, да не говорим за доказателства, но поне само факти, които да се разгледат и коментират", изтъква руското дипломатическо ведомство. Белият дом единствено "споменава за някакви "разузнавателни данни", които нямало начин да представи, и което пък е съвсем нелепо, за "данни от социалните мрежи", посочва министерството в Москва.

"С други думи, вашингтонският режим (. . .) се базира на антируски измислици, събрани в интернет. Ясно е кой замърсява мрежата с подобни боклуци - същият този Вашингтон, а сигурно и Киев", гласи изводът на руските дипломати.

Външното министерство в Москва приканва САЩ, "преди да назначават "виновници", да отговорят на 10-те въпроса на руското министерство на отбраната и 22-та въпроса, зададени по линия на Росавиация" - федералната служба по гражданските въздушни превози.

"Успоредно с това САЩ все така подтикват Киев силово да потиска недоволството сред рускоезичното население" на Украйна, допълва ведомството. "Администрацията на Барак Обама носи своя дял от отговорността за вътрешния конфликт в Украйна и за тежките последици от него", заявява руската дипломация. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
15
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Фазата на луната и американското ПВО какво общо имат със свалянето на самолет от руските терористи? Разбира се, че Плевнелиев не може да изкаже такова нелепо мнение. Но нали не искаш да кажеш, че Русия не снабдява терористите си с оръжие? Включително БУК?
103
10
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До православен Защо мислиш, че трябва да коментирам пълните глупости, които си написал - икономическа окупация?!? - какво е това? Расизъм ?!?! - къде го? Белия баща вече е черен...Цензура?!? - имаш свободен интернет да си ръсиш простотиите...Просто млъкни и не се излагай.
102
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен Така е, всичко може да е косвени доказателства. И какво те притеснява, че някой изказва мнение на база на косвени доказателства? Откъде накъде го наричаш лъжец? Оттук си вадя извода, че руснаците подскачат, защото ги боли от истината.
101
4
 
9
 
! Отговори
православен преди 9 години
До ШопХайде пак да повторим за САЩ:има териториални претенции към съседите си - да, цяла централна и част от Южна Америка са икономически окупирани и управлявани от САЩ. Мексико, Панама, Хондурас, Гватемала...Има неспазване на човешки права - да, кой изби индианците и въведе расизма като официална държавна политика.За цензурата и прозрачността на американската преса, ще цитирам Oruel: от тези медии можеш да бъдеш дезинформиран или буквално излъган (справка Wag the Dog) но не информиран
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 166 Искандер не може да стигне до България.
99
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен Кое не можеш да разбереш? САЩ не е депозирал официално обвинение, подкрепено с улики. САЩ изказват мнение на база на косвени доказателства. Не можеш да скочиш срещу някой, който изразява мнение и да го наречеш лъжец, освен ако не искаш да се сбиеш с него.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"САЩ не ги обвинява директно без преки диказателства"???Би ли обяснил какво значи този nonsense? Нещо не можем да те разбЕрем бате!
97
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 162И с какво оръжие ще ни превърнат в пушек, много ми е интересно?
96
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До православен Защото Русия има териториални претенции към съседите си, има нерешени конфликти вътре. Има неспазване на човешки права. Има цензура и монопол на държавата върху медиите. Има диктатор. Накратко е държава от фашистки тип. Какво да прави в НАТО ?
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полша+Украйна+Румъния+Прибалтийските републики спокойно могат да е*ат мамата на руснаците с малко помощ от НАТО.Не е нужно да се намесва Западна Европа.---При евентуален военен конфликт с Русия Полша+Украйна+Румъния+Прибалтийските и България (вече сме им врагове, не братя - разполагаме НАТОвски бази срещу Русия) републики просто ще изчезнат за няколк часа, ще се превърнат в прах и пушек. Русия дори няма да си направи труда да праща войски.
94
0
 
9
 
! Отговори
православен преди 9 години
До Анонимен 151Безумецо, САЩ и НАТО не могат да живеят ако нямат нарочен враг - над 260 военни бази на САЩ по целия свят срещу само 1 на Русия в Сирия. Когато преди години Русия поиска да влезе в НАТО и беше ОТКАЗАНО. Отговори си сам защо
93
8
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Вижда се истерията на съветските другари - САЩ не ги обвинява директно без преки диказателства, но братушките вече си изпускат нервите. Да обвиниш така директно в лъжа значи, че отиваш съзнателно към конфронтация. Това обвинение в лъжа подкрепено ли е от някакви доказателства?
92
4
 
2
 
! Отговори
отстрани преди 9 години
руската пропаганда е набрала скорост, но на 2.5 млн БГ в чужбина срещу 2.0 млн в Бг няма шанс, реаноста е друга
91
6
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Само някакъв пикльо на 18 години, който не е живял и ден в СССР, може да каже, че ЕС е като СССР. Недейте си показва тъпотията с подобни "мнения"...
90
1
 
2
 
! Отговори
153 преди 9 години
Много минуси... Някой може ли тогава да обясни какво е станало между СССР и полша през 1919 г.?
89
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 152Пет пaри не дaвaм зa световнaтa конспирaция. Просто не могa кaзвaм нa черното бяло. Те повечето янки изобщо не могaт дa мислят. Мислите им не стигaт по дaлеч от телевизорa.Колкото до СССР. Всъщност ЕС в сегaшния си вид приличa повече нa него, отколкото Русия.
88
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полша+Украйна+Румъния+Прибалтийските републики спокойно могат да е*ат мамата на руснаците с малко помощ от НАТО. Не е нужно да се намесва Западна Европа.
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците изобщо не се глупави както се опитват някои да ги изкарат. Просто знаят, че в България има простаци които им се хващат и вярват на лъжите и използват. Някои се възмущават от американците но биха постъпили по същия начим с *** които си раздават националните богатства за кока кола, маркови дънки и макдоналдс. Докато в други страни им се налага влизат в оръжие за да експлоатират богатствата и пак не успяват както в Афганистан, докато с простаците в *** е лесно
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГигантаПрочети какво е станало между Полша и СССР между 1919 и 1920 г.------------ Станало е това, че руснаците са нападнали Полша, за да я връщат в имперската кошара, но не са си преценили силите и са се прибрали обратно на прибежки.
85
2
 
18
 
! Отговори
Хамериканец преди 9 години
Сащите винаги са разчитали, разчитат и ще разчитат на лъжи! Всъщност те живеят от лъжата! Оная голямата с печатането на хартийките дето им викат доларе!