Все още има останки от тела на мястото на самолетната катастрофа в Украйна

Нашата цел е да върнем мъртвите в родината им, каза австралийският премиер
26 юли 2014 14:49,
3
Все още има останки от тела на мястото на самолетната катастрофа в Украйна
Снимка: БТА

Останки от човешки тела все още се намират на мястото, където преди повече от седмица се разби летелият над Източна Украйна Боинг-777 на малайзийска компания, заяви днес австралийският премиер Тони Абът, цитиран от Франс прес.

Със самолета, вероятно свален от ракета на 17 юли с 298 души на борда - главно холандци, пътуваха също 28 австралийци и деветима постоянно пребиваващи в страната-континент.

"Някои тела явно не са били вдигнати от местопроизшествието. Точно заради това е по-важно отвсякога на мястото да заработи международна мисия", заяви Тони Абът и уточни, че ангажиментът на Австралия в този регион е чисто хуманитарен.

"Става дума, подчертавам, за хуманитарна мисия. Други може да се месят, ако желаят, в централноевропейската политика; нашата цел обаче е да разпознаем своите мъртви и да ги върнем в родината", каза той.

Премиерът изтъкна, че с течение на времето нараства рискът телата да се разложат или да пострадат от външна намеса, тъй че трябва задачата да бъде изпълнена възможно най-бързо.

Австралия планира да изпрати 190 полицаи и неколцина военнослужещи в международната мисия, която ще охранява мястото на катастрофата и ще се увери, че всички тела са изнесени оттам, допълва АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
3
 
! Отговори
говорит мАсква преди 9 години
ПОБОИЩАТА МЕЖДУ ПИЯНИ РУСКИ ДОБРОВОЛКИ ЗА БЕЛЬОТО НА ЖЕРТВИТЕ ВЕЧЕ Е ОТМИНАЛ ЕТАП.САМОЛЕТА СЕ СМЯТА ЗА ВОЕННА ПЛЯЧКА НА ЛУГАНСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ !
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOI OKRADE *** PISHETE BRE STRAXLIVCI OSIGURQVATE MEDIEN KOMFORT NA BLGARSKITE KRADCI NA BANHKI
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А днес няма ли пак да падне самолет ? много ми харасва като падне някой самолет и има 300 трупа . Вчера не е падал , а днес дали ще падне ?