САЩ се присъединяват към ЕС в налагането на санкции на Русия

Причината : Русия не е спряла подкрепата си към сепаратистите
Обновена: 29 юли 2014 08:23 | 29 юли 2014 07:48,
124
САЩ се присъединяват към ЕС в налагането на санкции на Русия
Тони Блинкън, Снимка: Reuters, архив

Съединените щати ще се присъединят към ЕС тази седмица в налагането на нови икономически санкции на Русия заради неспирната й подкрепа за сепаратистите в Украйна, каза Тони Блинкън, заместник-съветник на Обама по въпросите на националната сигурност, предаде Ройтерс.

Той каза пред репортери, че съществуващите санкции са нанесли щети на руската икономика, но допълни, че Русия не е спряла подкрепата си за сепаратистите и може би се готви да достави по-мощни ракетни установки в региона.

ЕС се готви да добави още петима души и две компании в списъка със санкции, се съобщава в статия на в. "Уолстрийт джърнъл", цитирана от ИТАР-ТАСС. Сред имената на компаниите се спрягат руските банки Сбербанк и ВТБ.

Вчера ЕС реши да блокира авоарите на руски бизнесмен, близък на президента Владимир Путин, и планира да санкционира по същия начин трима други олигарси, съобщи АФП, като се позовава на дипломатически източник.

Решението бе взето на срещата на посланиците на 28-те, а в столиците се водят консултации то да бъде одобрено днес. ЕС ще санкционира също така три икономически дружества в Крим и ръководители на сепаратистките движения в Източна Украйна. Имената на лицата и фирмите ще бъдат публикувани днес в официалния вестник на ЕС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: САЩРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
11
 
! Отговори
Така наречените преди 9 години
Развити страни имат дълг спрямо бвп от 74,19% Австрия до 237,35% Япония !!!!
7
2
 
8
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 9 години
Каква ирония?Фашистките държави от миналия век ще се борят с руския фашизъм(Славянски съюз (на руски: Славянский союз, или СС) е руско националистическо националсоциалистическо движение).Пожелавам им успех.
6
3
 
21
 
! Отговори
з преди 9 години
намерили църква да се прекръстят -Русия ше ги измете от лицето на земята
5
1
 
25
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Очаква се следващата година Русия да загуби 100 милиарда долара от санкциите, толкова ще е загубата и на ЕС. С една дума санкциите засягат цялата Европа заради имперските интереси на САЩ.
4
1
 
7
 
! Отговори
Недоумяващ преди 9 години
Нали уж Путин бил евреин, то и Медведев е такъв и всички руски олигарси, за Турчинов, Яценюк, Тимошенко, Аваков, Кличко не е нужно да се обсъжда какви са. Тогава за какво става въпрос ?
3
1
 
25
 
! Отговори
Червонец преди 9 години
Вижте заглавието. То разкрива цялата йезуитска същност на Сащ. ЕС е отпред. ЕС е виновен.Сащ само се присъединява.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уж без газ не можеха :)
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно и те не оказват натиск върху превратаджиите в Киев да прекратят огъня, и не представат да им предоставят военно техническа помощ. За обстрела на руски териториии също не се говори. А отразяването на ситуацията в нашите и световните медии е тенденциознно крайно пристрасно. Това ще да е сигурно, щото са "демокртични и независими". Русия няма ли да врътне за един месец кранчето на газа и да спрев износа на сурвини за 2 седмици и да се върне към златния стандарт за да изкапят тея като круши?