Забраниха с указ на проруските сепаратисти да псуват

"Руският воин не може да ползва езика на врага"
Обновена: 30 юли 2014 14:09 | 30 юли 2014 14:08,
57
Забраниха с указ на проруските сепаратисти да псуват
Снимка: Reuters

Командирът на сепаратистите от самопровъзгласената "Донецка народна република" (ДНР) Игор Гиркин (наричан още Стрелков или Стрелеца), забрани на бойците си грубите псувни. Указът на Стрелеца бе качен в Туитър от пресслужбата на ДНР, съобщи украинското рускоезично издание "Обозревател" ("Наблюдател").

"Наричаме се православна армия и се гордеем, че не служим на златния телец, а на нашия Господ Исус Христос и на своя народ. На хоругвите ни е изобразен ликът на Спасителя. Ако воините псуват на майка, хулят Господ и Богородица, на които служим и които ни прикриват в бой", се казва в указа.

Грубите псувни на публично място ще бъдат смятани за сериозно дисциплинарно провинение и ще се наказват съответно, подчертава "министърът на отбраната" на сепаратисткото формирование.

"Псувните на майка не са от руски произход и са били употребявани от враговете на Русия, за да оскверняват нашите светини, за да въздействат върху руските воини чрез духа им и така да ги сломят в боя и да поставят народа на колене (. . .) Враговете на Рус са следвали същия принцип, който днес следват зложелателите на християните, заграбили властта в Киев, които заповядват на православни украинци да стрелят по соствените си храмове, да се гаврят с хоругвите, носещи лика на Спасителя, и с православното свещенство", пише Стрелеца.

Указът носи дата от понеделник, когато се навършиха 1026 години от приемането на християнството в Киевска Рус, посочва Франс прес.

"Един руски воин не може да употребява езика на врага. Това духовно ни унижава и води армията към поражение", заключава сепаратисткият водач.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
10
 
! Отговори
А бе Ганю преди 9 години
като си толкова голям "ЮНАК" що не отидеш доброволец в Украйна да помагаш на фашистите от Киев
22
13
 
7
 
! Отговори
ганю преди 9 години
червени агитаторчета,още малко ви остана.ще дойде време и всичките ще ви изпратим вкупом в сибирската тайга.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което наричат украинска армия е банда наемници и престъпници. Дето палиха живи полицаи и същевременно избиваха и своите за да се насажда конфликт. Коренното население на украйна дезертира в русия, защото не иска да убива свои.Тези същите обстрелват градовете и избиват мирни жители, дори да знаят, че революционери там няма.Забраниха да се говори и на български, започнаха да си измислят собствен език и история, като македонците. Това всичко се режисира от ЦРУ.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
непсуващ българин-още по-рядко срещан феномен.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от текста: "...зложелателите на християните, заграбили властта в Киев, които заповядват на православни украинци да стрелят по соствените си храмове, да се гаврят с хоругвите, носещи лика на Спасителя, и с православното свещенство"===============Едуард Ходос - войната в Донбас е за Нова (трета) Хазария - видео в Политикус.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Християнския морал се налага с забрани и Калашник в ръка. Такива са "добрите" християни.
17
3
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
буквално преди часове Москва и Вашингтон са преговаряли украинските балистични ракети са били свалени от руснаците техните цели са били в Русия руски танкове и бтри са пресекли границата но са ги върнали
16
11
 
14
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Хахах. Руснаците са най-пияният и най-псуващият народ в света, ама това бил "езикът на враговете". Да се смееш ли, да плачеш ли. Още малко ще кажат, че руснаците са най-примерният народ в света - не пият алкохол; не пушат цигари; по *** не ходят; престъпност нямат; всички са равни по права; няма олигархия, бедни и богати; няма тоталитарна и съдебна власт под диктатурата на Путин; няма поръчкови присъди за неудобни на властта хора; няма убийства на журналисти, опониращи на властта.Рай! :)
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаххаха непсуващ руснак... това да го видя няма да го повярвам :)))
14
6
 
12
 
! Отговори
12000 убити и ранени преди 9 години
войници на правителствените войски - какво да ги псуваш. Те са за съжаление. В нета има доста клипчета как разярени жени бият агитатори за 3-тата мобилизация за престъпната война. От войската масово дезертират, даже и най-яростните фашисти не им се ходи да гинат за "Украйна шо не вмерла". Свършиха резервите и ВОЕННОПРЕСТЪПНИКА ОБАМА нареди на ВОЕННОПРЕСТЪПНИКА ПРАСЕНКО да иска мир с посредничеството на "лошия" Лукашенко
13
2
 
2
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До ненича. :) Относно опечения колега. Ти какво би казал в такава ситуация? Чудно ми е, просто. И какво следва да се казва докато се прибира обгорен труп. Светни ме, не знам да има нещо специално по устав? От човешка гледна точка следва да се мълчи в подобни ситуации. Но искам да знам твоето мнение. Трябваше да крещят? Да псуват? Да плачат? Какво трябваше да кажат, според теб?
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
укр воиниците мълчат като на8рани,като изтъргваха опечен свой колега---------------За сметка на това руснаците като си погребват замразените фанатици, не спират да псуват (тихичко).
11
7
 
7
 
! Отговори
Браво Миче, преди 9 години
Най-накрая една положителна статия за възстанниците от Донбас
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отрепките казват - Ние не сме ***!
9
6
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Икар Написаното ти ,важи за Киев Яйценук вече избяга. Турчинов и той се е скрил като мишка Дори и Порошенко не плямпа много много А на видеата,укр воиниците мълчат като на8рани,като изтъргваха опечен свой колега
8
2
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Колко са още, освен теб?
7
7
 
9
 
! Отговори
НО НЕ ПРЕЧИ преди 9 години
ОПЪЛЧЕНЕЦЪТ да поздрави врага с 7.62 мм ПО ЗДРАВ
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би са усетили, че наближава Голямото Псуване и командурът взима мерки?
5
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Да, редно беше, то не се търпи. То на всеки клип с руснаци някой задължително се провиква "пидарасъй ***!". Браво на Гиркин.
4
12
 
7
 
! Отговори
Икар преди 9 години
ЗАбележете фурмолировката "псувни на публично място". Т.е. добрият християнин не псува публично (за да не го хванат камерите). Но насаме или в "частни компании" може...може и други неща. :) Убитаци!