Русия изпраща 280 камиона хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна

Подробности около мисията са съгласувани с украинските власти
12 авг 2014 09:11, Елка Василева
71
Русия изпраща 280 камиона хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна
Снимка: Reuters

Автоколона на руското министерство на извънредните ситуации отпътува от Подмосковието с хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на свой кореспондент на място.

Конвоят се състои от близо 280 товарни автомобила. Той превозва общо 2000 тона хуманитарна помощ.

Пратката включва 400 тона зърно, 100 тона захар, 62 тона детски храни, 54 тона медицински материали и лекарства, 12 хиляди спални чувала и 69 електростанции с различна мощност.

Вчера руският президент Владимир Путин уведоми в телефонен разговор председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, че страната му ще изпрати хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна под егидата на Международния комитет на Червения кръст. Детайлите около мисията са съгласувани с украинските власти, увери руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
До Анонимен 63Понеже си изключително ***, ще ти кажа, че тази симпатична жена е внучка на великия учен- физиолог и лекар академик Богомолец, на когото е кръстен Института по физиология на УАН в Киев, който между другото, е много над световното ниво. Самата тя е виден лекар, краевед (поддържа един замък - музей), певица на украински и руски народни песни, общественичка и любимка на тамошното общество. А ти: "гъска....да си получи хонорара...". Ясно ми е мисловното ти равнище!
59
0
 
5
 
! Отговори
зизи преди 9 години
До ukrainecа аз си мисля 4е в западнхата 4аст на русия има някакви *** дето им викат украинци и са пренаселени там можеби мястото им е не в крим ами другото а сетих се крематориум
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами др Путин за Киев кога ще пратиш хуманитарна помощ, само че тя да е по американскому "хуманитарна"?
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мисионераНяма нищо, важни са само целите на Пропагандата...
56
0
 
4
 
! Отговори
мисионера преди 9 години
това на снимката на брошурата не е на момиче което е останало сирак заради бойните действия в юго-източна Украйна. Това е плакат на Белоруския Игрален Филм " Бресткая Крепость " от 2010 в който филм се разказва за нападението на германците през юни 1941 срещу тогавашния СССР.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Александър Олга Богомолец е глупава като гъска, гледах я няколко предавания. Отива там да каже две общи приказки и да си получи хонорара.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дървен материал "БУКове" има ли в хуманитарната помощ?
53
1
 
15
 
! Отговори
Интересно съвпадение преди 9 години
Русия изпраща конвой хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна въпреки предупрежденията. Турция изпраща 2 кораба с хуманитарна помощ за Газа въпреки израелското несъгласие. Това е подкрепа за хора в беда, които са на границата на оцеляването. Подкрепа от източно-православни и мюсулмани, докато т.нар. евроатлантици са против и виждат провокации. Резултатът на двете мисии ще покаже кой е лицемер и кой е искрен. Какво има в конвоите - храна или оръжие. Ще разберем скоро.
52
16
 
4
 
! Отговори
нищо ново преди 9 години
Тази гигантска източна държава неизбежно е обречени на гибел. За това всички предпоставки вече са узрели. Край на Русия като държава. Съдбата ни е орисала да бъдем свидетели на такава катастрофа, която е по-добре, отколкото каквото и да е, ще потвържди безусловно правилността на нашата расова теория. " Адолф Гитлер, Майн Кампф
51
4
 
19
 
! Отговори
Александър преди 9 години
С това Русия отново показв, че е велика! Сигурно не им е лесно, не го правят от това, че имат излишъци, но чувствата на руснаците към братята им са живи! И те разпознават украинците от укрофашистите. Не съм антисемит, но Яйценюк, Коломойский, Турчинов са жиды, Порошенко е живял сред българи и нищо не е прихванал от тях, Аваков е армяшка, Тимошенко е някакъв бастард с неустановена кръв. Защо свестните хора не хукнаха към властта, такива като Ольга Богомолец? Хавно одно всплыло!
50
0
 
6
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 56 кво се чудиш те наскоро си направиха и олимпиада с танкове
49
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
280 камиона, от които 200 танка."хуманитарна мисия" по русскии.
48
19
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Най бързото и ефикасно решение на проблема е --Порошенко бързо да изтрепа недоизтрепаните москалски терористи в Донецк и готово -няма бандюги-няма проблем !
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Световната демообщественост"-демек банкерската мафия и лакеите им с наглостта си ще изпуснат духа на бай Сталин и скоро ще стане мазало в ЕSS, после и във Фашингтон.
46
1
 
6
 
! Отговори
ebb преди 9 години
сигурно им кара от гръцките праскови
45
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава на Русия , Смърт на Запада и САЩ.
44
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо триете коментарии???? Нито има неще нецензурно, просто не поддържам вашата русофилска гледна точка!
43
2
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Генералилисимус ЗИМА ще поднесе менюто на цяла Украйна Инак тия дето си ги писал май не пак а отново са попаднали в котле,покрай Антрацит и Красний Луч
42
1
 
7
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До Анонимен40 ст. на пост?!Сериозно ли?!Хора, не се излагайте...Българите, въпреки умишлената политика на затъпяване, все още имат по-богат умствен и интелектуален потенциал.Най-малко 40 лв. трябва да искате на пост...
41
1
 
19
 
! Отговори
Tina преди 9 години
"Вчера руският президент Владимир Путин уведоми в телефонен разговор председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, че страната му ще изпрати хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна под егидата на Международния комитет на Червения кръст."Е, това вече звучи по-правдоподобно от глупостта с размахания пръст на Барозу...