Меркел пристигна в Украйна, ще търси начин за спиране на огъня

Очаква се канцлерът да поиска смекчаване на операцията срещу сепаратистите
Обновена: 23 авг 2014 18:22 | 23 авг 2014 14:28,
128
Меркел пристигна в Украйна, ще търси начин за спиране на огъня
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Украйна. Тя ще обсъди кризата в източната част на държавата с президента Петро Порошенко и премиера Арсений Яценюк.

Очаква се на срещата си с Порошенко Меркел да поиска от него да смекчи военната операция срещу сепаратистите, отбелязва ДПА. И с президента и с премиера германският канцлер ще обсъди как да бъде сложен край на кръвопролитията в източната част на страната.

Още по темата
Часове преди визитата на Меркел в Украйна, тонът ѝ към Москва се изостри заради спора с хуманитарната помощ, изпратена от Русия към Донецк и Луганск.

Меркел определи изпращането на конвой без съгласието на Киев, като "опасна ескалация", припомня БНР. Според украинското правителство хуманитарната помощ всъщност може да е част от военна интервенция на Москва.

Кремъл твърди, че камионите доставят храна, генератори и лекарства.

Преди да замине за Киев, германският канцлер проведе разговор с американския президент Барак Обама. Двамата са единодушни, че присъствието на руски военни в страната и увеличението на войските на границата, означава ескалация на напрежението от страна на Москва.

По време на визитата си в Украйна, освен с президента и премиера, Меркел ще се срещне и с представители на Кримските татари.

Очаква се кримските татари да поискат подкрепата на Германия срещу упражнявания натиск от Русия. Татарите бойкотираха референдума, с който през март бе решено Крим да се присъедини към Русия.

Меркел е най-високопоставеният западен лидер, който посещава Украйна от началото на кризата, предизвикала най-тежкото  влошаване на отношенията между Русия и Запада.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 101 ! MERKEL E PROSTA SELJNKA, OBAMA I GOVORI ZA TERORISTI I VOINA SAMO DETO E RAZNENIL MESTATA NA GEROITE ! MERKEL SKORO SHTE PADNE, I TJ I OBAMA !
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MERKEL E VINOVNA ZA GERTVITE, TJ I OBAMA! 2ma UBIVAT MILIONI ! KADE E NARODNIJAT SAD ?
78
0
 
0
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Щом Баба Цоцолана-Меркел ще оправя работата, Украйна ще остане разделена.
77
0
 
10
 
! Отговори
зима преди 9 години
Ще търси я, зимата идва ?
76
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Horata ot Doneck I Lugansk s neturpenie 4akat da budat izgoneni opul4encite ( agresori) I da se vurnat po domovete si.
75
0
 
21
 
! Отговори
doc преди 9 години
С какво ли САЩ държат Меркел, че така самоотвержено им играе по свирката против волята на собствения си народ?
74
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна спира 12 телевизии на руски език и никакъв отзвук за нарушаване на права. В Русия се затварят 4 Макдоналдс-а за неспазване на хигиенните норми и ни проглушиха ушите.
73
0
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
комсомолският пудел на мамуната от белата къща ще се сблъска с чичко Лавров и тов. Путин, ще ближе рани на връщане:-) много съм горд, че българин е подпалил райхстага, пък бил той и Г.Д., немците са една васална на фащ колония! лошото е, че другарката меркел заедно с другаря порошенко и другаря боко тиквений цалуват един и същи под в Ленгли...
72
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКИСТ - дебел мазен червен ***!
71
4
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до Дьониц, нали ти казах в един немски сайт какво ще се случи с теб ако си барнеш този ник? Ще пишеш 10 минути, толкова колкото е необходимо на немските ченгета да дойдат до вас да ти разбият вратата и да те "върнат" в първи клас да научиш кой е чичко Хитлер и производните му- като Дьониц!
70
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 96За закон питам бе. Кворума беше направен, защото Волен нямаше друга алтернатива, но начука здраво Тиквата- тоя който най-нагло му открадна депутати. И тоя ли искаш да пшодкрепи накирая, нацистки ***?
69
3
 
6
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
Естествено че подкрепи. Дори даде глас за съставянето на това престъпно правителство. Лично сидер ага си даде гласа.
68
5
 
2
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
Значи ако се кланяш на изтока проблем няма ?
67
3
 
3
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
А как да не сте в съюз с ДПС и БСП като реалността говори точно обратното.
66
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 91Атака не е в съюз с ДПС и никога няма да бъде!Атака не е в съюз с *** и никога няма да бъде!Атака не е в съюз с Тиквата и никога няма да бъде!Атакае в съюз с Владимир Путин и така ще бъде занапред!Комунисти ни наричайте!И в това няма лошо, НО руски комунисти, а не ибрикчийски български на Обама и Меркел.
65
7
 
1
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
Защита на всичко българско от всички които не са българи ? Това какво трябва да значи ? Фашизъм или модифициран комунизъм. И как смееш да ми говориш за аватара след като си отявлен фашист ( комунист - разликите са козметични )
64
5
 
4
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
АТАКА но кой ще атакуваш след като сте едно с ДПС и БСП. Как ще защитаваш национални интереси след като си комунист и се кланяш на Русия
63
4
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 89да ти обясня какво значи АТАКА. Атака ЗА националните ценности, АТАКА за защита на тях и всичко българско от всички които не са българи.
62
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Потрошенко беше обещал, че утре ще приема парада на победата, но не би. А госпожата едва ли е забравила как протече Втората световна война-първо бързи победи, после дойде зимата и след една дълга агония завърши в Берлин. Историята сякаш се повтаря отново- войната в Украйна върви към прелом, цар "Зима" наближава и госпожата ужасена бърза да спасява каквото може. Големият въпрос е къде ще спрат руснаците! Ако половин Украйна не им стигне? Ако не спрат и на полската граница? "Кво" правим тогава?
61
3
 
0
 
! Отговори
Карл Дьониц преди 9 години
За да твърдиш че съм нацист трябва да ми го докажеш ? Къде пропагандирам нацистка идеология ? Къде ?