Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията

С парите ще бъдат купени самолети и кораби
24 авг 2014 11:54,
321
Порошенко обеща милиарди за превъоръжаване на армията
Петро Порошенко Снимка: архив, БТА

Украинският президент Петро Порошенко обеща днес в близките години да отпусне над 2,2 милиарда евро за превъоръжаване на националната армия, която вече над 4 месеца се сражава с проруски въоръжени бунтовници в източните региони, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"От 2015 до 2017 г. планираме да отпуснем над 40 милиарда гривни (над 2,2 милиарда евро) за превъоръжаване", заяви Порошенко в слово на военен парад в Киев по случай Деня на независимостта на Украйна.

По думите на президента за украинската армия "ще бъдат купени самолети, хеликоптери, кораби и катери и това е само едно скромно начало", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Войсковата колона, която се движи сега по главната улица на Киев - Крешчатик, ще замине оттам направо за зоната на бойните действия в Източна Украйна, заяви държавният глава.

Според него кризата в този регион "поставя под заплаха не само европейската, а и глобалната стабилност". "Дипломацията прави всичко възможно и невъзможно, за да постигне уреждане" на конфликта, увери Порошенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
7
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Шоп Я си гледай работата Т 84 Отплот не може да стъпи на малкия пръст на Т90 Ако е толкова качествена укр. военна техника ,защо Ирак им върна стотици БТР ри ,заради дефект в бронята а ?????????Кажи бе ***?????????? Защо Пентагона купува РУСКИ хеликоптери а ? Защо всички купуват руска а не укр. техника а ??????
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са изперкали напълно -Още през зимата ще се свърши с тази измислена държава,много хора ще умрат от глад и студ, да не говорим заводене на гражданска война и отпускане на милиардиза въоражаване.Важното е колко ще глътнат от комисиони такива катоПарасеннко и ще заминат да живеят на запад с милиарди.
141
0
 
9
 
! Отговори
н преди 9 години
абе той защо не си изплати газовия дълг към Русия ?????
140
0
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Шоп Еми за ваше сведение опълченците са започнали да си връщат територия малко по малко Сега да приключат с 2 котела и укр. армията сериозно ще бъде омаломощена 5000 души ,стотици единици техника са в котлета и никой не може да им помогне,щото в котлетата са най-боеспособните укр. части Дори и 1000 душу да не успеят да се измъкнат от котлетата,то това ще е голяма победа Е вчера е имало нападение на опълченците около Мариопул Скоро време ще почнат да си връщат територия
139
0
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
хихи, ако го кара така скоро няма да му трябват корабчета - но това е шанс да продадем "фрегатата Дръжки" на не много умните укри:-)Плюс това 2,2 млрд евро за въоражение със западна техника с цени в пъти над цените на руското оръжие, хм като цяло може да си купят противогази, жилетки и тем подобнио джунджории, сериозно оръжие - да забравят!
138
16
 
5
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Бой по руските терористи.Без милост.
137
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя се престарава за американските си господари! Как се нарича такъв човек? И пак ли ще ме изтриете?
136
4
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Леле че народТова ,че контролираната от тях теротория е намаляла ,не значи абсолютно нищо----------------- Сериозно ли? Ми ако е така що опълченците не си намалят територия още повече, та да им е по-лесно? :)))
135
0
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 247 Защото Русия им носи храна и лекраства ,въпреки че камионите са били обстрелвани А Украйна ги бомбандира всекидневно и се надява да пукнат от глад и жажда Затова хората държат на Русия . Путин с тази хуманитарна помощ ,заби още един пирон в кофчега на Украйна Ако ЕС и Украйна бяха пратили камиони с хуманитарна помощ,то нещата щяха да изглеждат друго Ето затова драги ми Смехурко ,ДОнбас няма да остане в Украйна
134
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 247и децата ли са терористи и пенсионерите ли и жените щото поред теб всички които живият там са терористи
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да бе сами и бомби сами пускаха дакато на Украйна и свършиха самолетите
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 244Твърдо съм за НоворосияТези фашисти дето горят живи хора убиват с артилерия мирно население морят с глад цял град не заслужават държава
131
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
<Опълченците> и руснаците сами обстрелват собствените си градове, Това е истината. Трябва по скоро да се отмъсти на Русия.
130
0
 
9
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Растежа на тяхната икономика е във всички сфери. Има си обективни данни за това. Преди 10 години бяха вносител на зърно, сега са втори в света износител, с прогноза да задминат първия - САЩ. Преди 10г. са продали 12 хеликоптера, миналата година - 130 вкл. и на Пентагона, които смятат техния Ми-171 за най-добър за афганската армия. Преди 10 г. са внасяли 40% от пилешкото месо, предимно от САЩ, сега тези проценти са само 7. Другото си го произвеждат сами. Не се притеснявай, няма да останат гладни.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 242опълченците са в полето, масово артилерията се ползва за стрелба по жилищни масиви,и точно украинците се крият зад мирни жители в Новосветловка са заминирали черквата и са вкарали жителите в нея, в Станица луганская опълченците не могат да ги изхвърлят от болницата там още има раненимирни граждани
128
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 239Какви мирни граждани са. Ако бяха такива, защо подкрепят Русия? Те са в границите на Украйна и са длъжни да се съобразяват с това. Относно окупацията на Крим, тя също е незаконна и заради това ако трябва война ще има, но няма да остане руско.
127
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва да има газ, дърва, топла вода, храна, големи заплати...за да имаш мощна армия....*** е тоя ..
126
1
 
9
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Любо Той Кадиров каза,че чака само заповед от Путин и 70 000 чеченци ще овършеят Украйна като комбайн пшеница в горещ летен ден Ама като гледам няма да се наложи ,те опълченците буквално мачкат укр. армията . Това ,че контролираната от тях теротория е намаляла ,не значи абсолютно нищо ,просто концентрираха укр. силите и се появява котел след котел Инак днеска в Донецк е имало парад на изгорена укропска техника и пленени укропи
125
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твърдо съм за Украйна. Подкрепям военните действия против Донецк и Луганск. Тези градове трябва да бъдат прочистени от отцепниците напълно.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 229а убиване на мирни граждани връх на демокрацията и свободата