Русия ще въведе ответни мерки при нови санкции на ЕС

Предупреждението отправи руското външно министерство
1 сеп 2014 16:30, Елка Василева
240
Русия ще въведе ответни мерки при нови санкции на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Русия ще въведе ответни мерки, ако ЕС приеме нови санкции, предупреди руското външно министерство, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според ведомството Киев се ползва "по инерция" с безогледната подкрепа на ЕС. "Започналата преди заседанието на Европейския съвет истерия за митичната "руска агресия в Украйна" даде своите плодове", посочи министерството.

Няма доказателство за твърденията, че в Украйна има руски въоръжени сили, а обвинявайки Москва, Брюксел "продължава да избягва признаването на истинските причини за драматичната ситуация в Югоизточна Украйна".

Още по темата

Руски дипломати отбелязват и "фактическата липса на оценки на хуманитарната ситуация в този украински регион, където в резултат на действията на киевските власти се стигна до истинска хуманитарна катастрофа, нарастват жертвите сред мирното население, а броя на пристигналите в Русия бежанци наближава един милион души".

Министерството изрази съжаление, че "Европейският съвет въпреки интересите на своите държави членки следва волята на страни, заинтересувани от реализацията на геополитически схеми, предвиждащи засилване на конфронтацията с Русия", се казва в коментарите.

"Не изоставяме надеждата, че ЕС все пак ще може да разгледа самостоятелно ситуацията, надхвърляйки стереотипите на миналия век и да започне конструктивна работа", съдействайки за уреждането на конфликта в Украйна, се подчертава в изявлението.

Добавя се, че ако бъдат наложени нови санкции, Русия "си запазва правото да приеме ответни мерки, целящи защитата на законните й интереси".

"Що се отнася до ограниченията на търговията, на икономическата дейност, в крайна сметка щетите от това ще понесат преди всичко тези, които водят подобна политика", заяви руският президент Владимир Путин по време на разговор с китайския вицепремиер Чжан Гаоли преди церемонията по започване на строителството на тръбопровода "Силата на Сибир". "Надявам се, че здравият разум ще възтържествува и всички ще влезем в нормален режим на сътрудничество", добави Путин.

Европейската комисия вече започна да подготвя нови санкции срещу Русия, които ще бъдат представени до края на седмицата.

По-рано финландският вицепремиер Александер Стуб заяви, че новите ограничения, наложени на Русия, ще бъдат в рамките на вече действащите санкции. Решението дали санкциите да бъдат въведени или не ще се вземе според развитието на ситуацията в Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
1
 
! Отговори
Недялко Йорданов преди 9 години
Разбира се, в Русия далеч не всички са съгласни със ставащото. Ето каква диагноза му постави неотдавна писателката Людмила Улицка, едно от блестящите имена на руската култура: Моята страна днес е обявила война на културата, обявила е война на ценностите на хуманизма, на идеята за свободата на личността, на идеята за правата на човека, изработвана от цивилизацията през цялата ѝ история. Моята страна е болна от агресивно невежество, национализъм и имперска мания... Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега т
169
1
 
1
 
! Отговори
Obama преди 9 години
Просто трябва да се вземе решение и NATO ще прегази Русия за часове.
168
0
 
2
 
! Отговори
Стрелков преди 9 години
Мы, русские, от DNR и LNR поддерживаемые нашим королем Путина пойдет в Болгарию. Заплатите нам хорошо, и в Болгарии мы имеем довольно большую сеть шпионов и помощников. Слава Путину, наш лидер!
167
0
 
1
 
! Отговори
Цацаров преди 9 години
Русия плаши гаргите. Путин е пред инфаркт пред нови санкции! Това е истината. Слава за Украйна!
166
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
НАМЕРЕТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В ЧУЖБИНА И ВИЖТЕ КОЛКО БАЗИ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ 4 НА БР. И ОЩЕ НЕ СА ИМ ДАДЕНИ ОТ БГ-Я.КАТО СТЪПЯТ НЯКАДЕ И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ВСИЧКО Е ТЯХНО.НЕКА СЕ ЗАМИСЛЯТ БГ.АМЕРИКАНЧЕТАТА.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НА САЩ.ДОЙДОХА ТУК И ВИЖТЕ КАКВО СТАНА И ПОСЛЕ РЕВЕТЕ ЧЕ СМЕ ЗЛЕ..И ШЕ СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ .ТОК НА ГОРЕ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО.ПОМИСЛЕТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТЕ.ГОСПОДА БЪЛГАРИ .
165
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
русия е богата на всичко.ЕС,ИВСИЧКИ ДРУГИ ГЛАДНИЦИ ИМАТ НУЖДА ОТ НЕЯ.ГАЗ ЗА ЕС.ДОКАРАЙТЕ *** ОТ САЩ ИНАЧЕ СТУД.....ХА ХА ХА ДАРВА ОТ СИБИР ИНАЧЕ СТУД.....ХА ХА ХА....ЗНАЙТЕЛИ ОТ КАКВО СЕ ПРАВИ САМОЛЕТ ОТ ТИТАН ТОЙ ПАК Е ОТ РУСИЯ .....ХА ХА ХАЗНАЙ ТЕ ЛИ САЩ С КАКВО ЛЕТЯТ ДО МКС ДВИГАТЕЛИ ОТ РУСИЯ ХА ХА ХА ......ИНАЧЕ САЩ ШЕ СА НА МКС СУС БАТУТИ....ХА ХА ХА ЩЕ ПУСКАТ ТРАБА ОТ САЩ ДО ЕС ЗА ГАЗ ......ХА ХА ХА.СЕГА СМЕ МНОГО ДОБРЕ СЪС САЩ.......ХА ХА ХА.ГЛАДНИ И УПЪРПАНИ АЛБАНЧЕТА
164
0
 
5
 
! Отговори
не не преди 9 години
Руснаците нямат право да въвеждат никакви контрамерки с/у санкциите.Санкции,мерки,контрамерки са приоритет изключително и само на Америка и ЕС !.Никой няма право да реагира по този долен начин,да връщат дървените домати на Полша.Безобразие!
163
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е пич. Каквото и да се случи ще направи Русия победител.Велика страна, с велик в момента ръководител,а не като нашата балерина Руслана Плювналиева.
162
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
С фалшиви обвинения нападнаха Ирак. Последваха Сирия, Либия, Египет. Тези миротворци САЩ и НАТО няма да се спрат докато не запалят 3 Световна война алес като за сега не могат да запалят религиозна.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Запада, не се закачай с Русия, защото ще те гази мечка. Тази страна няма загубена война. Нито Наполеон, нито Хитлер успяха. Камо ли ти третият пол Кончита Вурст ще успееш. Крутувай! Да си нямаш работа с руский челавек! Да не стане така, че Русия да се превърне в тройният ни освободител.Всичко се мъти от САЩ. Американците ги обичат, там където не ги познават!
160
18
 
5
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Да не забравяме за бруталната намеса на Русия във вътрешните работи на България по време на Февруарските 2013. Време е България да се солидаризира с Украйна!
159
4
 
25
 
! Отговори
Чети книжки преди 9 години
До ГерманецаСпирай наркотиците и почвай да учиш , за да разбереш , че не Русия има нужда от нас и ЕС , а ние и ЕС имаме нужда от Русия. Понял лептен ?
158
4
 
14
 
! Отговори
Мелвин Брак преди 9 години
До Анонимен 200Абе , *** ти да не си с температура ? Колко потребление има България в сравнение с целия ЕС? Колкото и да е висока цената количеството е малко. Дреме им на Газпром дали ще купуваме газ или не.
157
4
 
22
 
! Отговори
преди 9 години
Искам да напомнякакво се случи по време на "Голямата депресия". Единствената страна,която почти не е засегната от кризата,това е СССР. По това време СССР,също така е изолиран от западният свят. през 1932 година,САЩ започва да изнася изкючително за СССР. Сега историята ще се повтори..................................дано този път Путин ви остави да си ядете фекалиите.
156
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агресията на Мордор спрямо суверенна и независима Украйна продължава с пълна мощ.А Европа спи...както през 1938-***...
155
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България "да не се страхува от спиране на руските енергийни доставки"...защото плаща най-високата цена. На тази цена Путин ще ни доставя газ ако трябва и през Китай.
154
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na komentara ! ( Rusia e durjava ,koqto.................)
153
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е държава която не е създала нищо в полза на хората през последните 70 години, само оръжие със съмнителна ефективност. Няма свястна кола, самолет, да не говорим за мобилни телефони, интернет, картови разплащания. Добре, че имат нефт и газ иначе ще са в средните векове. И храна не могат да си произведат на най голямата територия, месо да внасят от южна Америка, срам и позор. Ще ручат зимата картошки и пелмени и ще льокат самогон и тройной.
152
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая зима така или иначе ще хвърчат тикви, наближило е. Ще има уличен референдум по някой въпроси.
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Германеца6te se prevaoraji amerikaneca,s fa6kii,to za novo vaorajenie se iska pari i drugo,deto amerikaneca nqma-dupe i ga6ti za da vouva.