Призив към европейците: Яжте ябълки!

Германски министър с рецепта срещу руското ембарго
102
Призив към европейците: Яжте ябълки!
Снимка: Reuters

Eвропейците трябва да ядат повече плодове и зеленчуци, за да намалят влиянието на руското ембарго за внос на храни от Запада. Това заяви днес германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит пред радио "Дойчландфунк", цитиран от Ройтерс.

"Яжте! Вие трябва да ядете, аз трябва да ям, ние трябва да ядем. Не можем да се оплакваме, че има много плодове и след това да не ядем плодове, това е очевидно", каза министърът.

Европа е изправена пред сътресения на пазара на хранителни стоки, след като Русия наложи едногодишно ембарго върху вноса на храни от Европейския съюз и редица други западни държави.

Шмит, който по-късно днес трябва да се срещне с колегите си от Франция и Полша Стефан льо Фол и Марек Савицки, посочи, че търси алтернативни пазари за, например, германски ябълки в Южна Америка и Китай.

"Русия не е единствената страна в света, която има нужда от ябълки", каза той, призовавайки междувременно европейците да ядат плодове "всяка сутрин, пет пъти дневно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То убаво да рупаме повече плодове и зеленчуци, *** ей тоя хубостник с призива да застане на площада и да раздава по 1000 евро на всеки минал покрай него.
9
0
 
40
 
! Отговори
предложение преди 9 години
Да им дават заплатите в ябълки :))
8
1
 
29
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
начи ябълки нЕмаме,нищо на пазара не е БГ,всичко е от оранжерии с вода и химикали-без корени в земята ,а във водата...*** затова пък имаме ТИКВИ,хем много,хем зеУени,даааа,и у нас е отгледана ЦАР ТИКВА-дето ейпъла му е с ЦЯЛА полска ябълка,а не нагризана-хехехехе
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле леле, това ли е великият ЕС? Ми Путин да вземе да раздава АК-47 на руснаците ли?!
6
33
 
4
 
! Отговори
Пък преди 9 години
рашките с прашките,хахаха,ще си ядат газа/ъ/.
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕвро чиновниците да си завират прави дебели краставици публично за дето оплескаха нещата с мира!
4
0
 
23
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
От всичките плодове точно полските ябълки ли са за бърза консумация?Само да чуят гърците или не дай Боже испанците... любовта на министъра към паневците бързо ще се изпари! Иначе начинанието си го бива - да рупат ябълките, дините може и по друг начин!
3
3
 
37
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
100% лъжи и реклама на Кауфланд, Лидъл и Била т..н.Руснаците не ядат генните извращения и напоените с пестициди и хербициди безвкусни гадости познати от немските бакалии от които половин Европа хвана вече рак !В РОССИЯ няма ГЕН РИН в доматите или ябълки в вкус на тиква !
2
1
 
38
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
НИЕ ЯБЪЛКИ ЩЕ ЯДЕМ!!!!САМО, ЧЕ РОДНО ПРОИЗВОДСТВО ЩОТО БЪЛГАРИЯ Е БОГАТА НА ЯБЪЛКИ!!!!!!!!!!!!!!
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейците трябва да ядат повече плодове и зеленчуци, за да намалят влиянието на руското ембарго за внос на храни от ЗападаДА ВИ ТАКОВАМ И ДЕМОКРАЦИЯТА ЕС. ВЕЧЕ И НА ГРАЖДАНИТЕ СИ ЗАПОВЯДВАТЕ КАКВО ДА ЯДАТ.