Русия ще адаптира военната си доктрина

Причината е засиленото присъствие на НАТО по нейните граници
2 сеп 2014 13:01, Елка Василева
89
Русия ще адаптира военната си доктрина
Снимка: архив, Reuters

Русия ще адаптира военната си доктрина към появата на нови заплахи и по-конкретно към присъствието на НАТО по нейните граници, съобщи Франс прес, цитирайки РИА Новости.

Настоящата военна доктрина, която датира от 2010 г., ще бъде обновена до края на годината и ще вземе предвид също Арабската пролет, конфликта в Сирия и ситуацията в Украйна, каза Михаил Попов, заместник-секретар на руския Съвет за сигурност.

"Няма никакво съмнение, че приближаването на военна инфраструктура на страните от НАТО към границите на нашата страна, в това число и чрез разширяване на блока, ще бъде сред външните военни заплахи", заяви Попов.

Северноатлантическият алианс има планове да приеме План за готовност за действие в отговор на поведението на Русия в украинската криза, което се смята за пряка заплаха за съюзниците, които имат обща граница с Русия (балтийските страни, Полша, Румъния, България), отбелязва Франс прес.

"Всички факти свидетелстват за желанието на властите в САЩ и НАТО да следват политика на влошаване на отношенията с Русия", заяви Попов. Той добави, че въпреки декларираните "добри намерения" НАТО и Русия "не успяха да поведат безпристрастен диалог".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ 46:Абе брат то по твойта логика съвсем хипотетично може и марсианци да ни нападнат,и жълтици да почнат да валят от небето!Пиши с факти,аргументи стига си живял в някакъв си твой измислен свят!Казх ти не е сложно почети малко военна научна литература,научи кой с какво разполага,и после говори хипотетични неща!Вярно си много тесноглед!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45.Маккейни е на преклонна възраст и може на друго място да го изберат.
30
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
НО на теб с пълно право ти слагам минуси, да го знаеш.. при всяка глупост която немислещия ти мозък измисля... Слагал съм ти и плюсове понякога, но като цяло, май повече минуси.. та това го казвам за да си спокоен, и да знаеш че единия с минусите ти съм аз....
29
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ: Никакви плюсове не си слагам, айде стига си се излагал....Това може да го правят разните платени мижитурки тука, прокарващи прозападна пропаганда срещу русия....Един мъж трябва да има достойнство, а не да е женски полов орган като някои....
28
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А относно армията на Турция, да, респект, тя е наистина най-силната в региона след Руската .. И има боен опит, има както се казва дух, сила ... В момента и тя се модернизира постоянно, както и руската, променя се тактика, доктрини... И е втората по сила в НАТО, дори германската армия е след нея.... Не говоря за численост, говоря за реална сила, възможности за операции, и водене на бойни действия .. И има думата в самата НАТО ...
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ39:Абе брат ти да не си на 15 години та пишеш такива глупости,и каква война Русия -Турция бълнуваш,двете държави никога не са били в толкова добри отношения!И най-важното като говориш за оръжия някога прочел ли си и една научна статия свързана с оръжия и оръжейни разработки,кой с какво разполага и тнт?Честно по-найвен и тесноглед човек от теб не съм виждал по форумите!
26
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Дори по време на студената война, СССР явно подкрепяше кюрдите, а не се криеше като американските *** тайно подкрепяйки ислямистие в целия арабски свят, а сега подкрепят кюрдите а воюват срещу ислямистите.. И това в рамките на няма и 3 години. Е как се нарича такова поведение, гьотверенство, лицемерие , наглост...
25
5
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Аркадаш, спри с глупостите, осъзнай се какви тъпотии пишеш . Русия е страна с която можеш мъжки да си поговориш и да знаеш че думата и важи, за разлика от западните....
24
2
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Айде стига глупости от разни гурбетчии и така нататък, и аз съм турчин но такава глупост не бих измислил. В момента Турция е в отлични отношения с Русия, дори се кани да влезе в търговския съюз :)) Така наречения евроазийски . Да не говоря че лично аз харесвам Русия. В миналото Османската империя и Руската са били врагове, но поне са били явни врагове, а не уж приятели които си забиват нож в гърба като хамериканските и евро гейовете ....
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако Русия тръгне срещу Украйна както си му е реда по суша,въздух и море на Русия ще са им необходими няколко дни да прегази Украйна,и то според Натовски оценки,да не говорим че половината армия ще откаже да се бие с Русия или направо ще дезертира на тяхна страна ...!Друг е въпроса че Путин има акъл и никога няма да нападне Украйна! " АМИ МНОГО ЯСНО. ДА НЕ БИ КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ ДА НАПАДНА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ. ВСИЧКО ЩЕ СИ Е ДОБРОВОЛНО
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
35, кюрските сепаратисти (те се борят за свобода; за Турция са терористи - искат да се освободят от нея, както едно време Ботев и Левски са искали и не бъркам понятията). Основно се намират на границата с Турция и Ирак, където неколкократно имаше военни сблъсъци. Единия път 10000 турска армия яде такъв бой в Ирак срещу кюрдите, че трябваше да се върне с помощта на нова няколкохилядна армия, която буквално ги спаси.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
29, под руско давление (считай директни заповеди), вербувани българи от Русия още по времето на обучението им там (Костов, Станишев и още много други *** и просто престъпници) изпълниха добре поставените им задачи.За сведение, магистралата към Благоевград спря да се строи по времето на Орешарски, за да откраднат парите. Още няколко пътища мога да покажа, както и много други структурни проекти.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯАко Русия тръгне срещу Украйна както си му е реда по суша,въздух и море на Русия ще са им необходими няколко дни да прегази Украйна,и то според Натовски оценки,да не говорим че половината армия ще откаже да се бие с Русия или направо ще дезертира на тяхна страна,те горките с месеци не са получавали пълните си заплати,а половин Украйна ще посрещне руските войски като освободители!Друг е въпроса че Путин има акъл и никога няма да нападне Украйна!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28, Турция има армия, има оръжия, НЯМА организация и никога не е имала, още от Османската империя. За това кюрдите толко време успешно воюват срещу тях. За сведение, когато евреите отиват срещу Хамас, избиват де що терористи намерят (много са по-ефективни именно освен подготовка и много добро командване).
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 22:Не бе брат Русия ни е виновна за всичко,Русия ни унищожи армията,Русия ни разположи американски бази,Русия ни разпродаде заводите на безценица,Русия ни затвори двата блока на АЕЦ-Козлодуй,Русия ни вкара в НАТО,Русия ни прокуди над 2 000000 млн млади и умни българи,Русия ни докара бежанци!За всичко са ни виновни амери...как можах да си го помисля само,абе Русия ни е виновна за всичко!
17
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A в доктрината ще бъде ли записано периодическото сваляне на граждански самолети, или тях ще си ги савлят без да го пише никъде
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще превземе дедовия за 2 седмици. Ако тръгнат руските войски, ще бъде голяма грешка. Така не само НАТО, всички нормални страни, вкл. Япония и Китай ще се обърнат против него. Сам срещу целия свят е малко вероятно да спечели нещо повече от ядрен удар по главите на обикновенните руснаци.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон и респект пред братска Русия!Ако се наложи и ще воюваме за вас,така както го направихте вие и ни освободихте от 500 години робство!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13 За другите страни не е напълно ясно, но Сърбия я нападнаха, за да отклонят вниманието от Клинтън и неговото лъжесвидетелстване и по този начин да го спасят от импиичмънт. Обратното означаваше голям срам за демократите.
13
1
 
5
 
! Отговори
Momo преди 9 години
До 19По-добре да търсят в Youtube за "USSR Dead hand" :)