Далай лама отмени плановете си да посети Южна Африка

Това стана, след като му отказаха виза за трети път
6
Далай лама отмени плановете си да посети Южна Африка
Снимка: Ройтерс, архив

Далай лама отмени плановете си да посети Южна Африка, след като му бе отказана виза за трети път за пет години, съобщиха медии, цитирани от ДПА.

Тибетския духовен водач бе поканен на 14-ата Световна среща на лауреати на Нобеловата награда за мир, която ще бъде през октомври в Кейптаун.

Южноафриканският представител на Далай лама заяви, че от министерството на външните работи са се обадили да кажат, че духовният водач няма да получи виза, предаде агенция САПА.

Вестник "Кейп таймс" пише, че други нобелови лауреати са казали на южноафриканския архиепископ и лауреат на тази награда Дезмънд Туту, че няма да дойдат, ако на Далай лама не бъде
дадено разрешение за влизане в страната.

Кметът на Кейптаун Патриша Лил е наредила на служители на общината да попитат правителството защо не му е дало виза.

Смята се, че на Далай лама не е дадена виза заради близките отношения между Южна Африка и Китай, посочи САПА. През февруари Китай се разгневи, когато американският президент Барак Обама се срещна с тибетския лидер в изгнание.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Южна АфрикаДалай Лама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе вие луди ли стеили просто сте ужасно ***
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напоследък много хора се увличат по тази мода с йога, източни вярвания, мантри, будизъм и т.н. *** сектанти! Ей хора, не се оставяйте така лесно да ви промиват мозъците. Дошъл някакъв *** и тръгнал да ви показва как едното или другото било лошо, ама само неговото било съвършено! Дрън-дрън!Да го духат будистите!
1
5
 
1
 
! Отговори
Папю преди 9 години
Тоя дали може да си мята краката на врата като професионален йога