Над 40 загинаха при боеве на джихадисти и сирийските сили

Жестоката битка е била в размирната провинция Кунейтра
16
Над 40 загинаха при боеве на джихадисти и сирийските сили
Снимка: Reuters

Най-малко 43 бойци са загинали в ожесточени боеве между силите на сирийския режим и ислямистки бунтовници в сирийската част на Голанските възвишения, предаде ДПА, като се позова на мониторингова организация.

Двадесет и шест сирийски войници и хора от съюзнически милиции са били убити в сраженията през изминалата нощ в размирната провинция Кунейтра, близо до границата с Израел, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Загинали са и 17 бойци от свързаната с Ал Каида групировка "Джебхат ан Нусра" (Фронт на победата) и съюзническите им "Ислямски бригади".

Базираният във Великобритания център заяви, че насилието се е възобновило днес, като войските на сирийския режим са обстрелвали постове, заети от ислямистки бунтовници. Не се съобщава за жертви.

Кунейтра през последните дни е арена на боеве между верните на президента Башар ал Асад сили и ислямистки бунтовници, които спечелиха позиции в района. Сраженията избухнаха, откакто екстремистите завзеха граничния пункт в Кунейтра преди повече от седмица.

Официалната сирийска осведомителна агенция САНА съобщи, че правителствената армия е убила и ранила неназован брой бунтовници в северната провинция Алепо. По данни на агенцията, която се позовава на неназован военен представител, войската е унищожила осем превозни средства.

За втори пореден ден сирийски самолети са извършили серия въздушни удари срещу цели на групировката "Ислямска държава" в провинция Ракка според СЦНЧП. Няма данни за жертви.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Сирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
POP KRASTIO преди 9 години
abe ne mi pyka koi ot koia viara e a koi kakvo varshi ;shtom sa ybici i iskat voina shte si poly4at zaslyzeneto.....
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МохамедТи да не си в детската градина бре!!???? На кой сват живееш? Как си представяш тази *** да срази християнския свят!!?? Та без християнския свят тия маймуни ще трябва да ходят с камили и да се колят с тояги. Която и да вземеш християнска държава при желание или необходимост ще смачка всичкото маймун за месец най много :)))
7
17
 
2
 
! Отговори
Мохамед преди 9 години
всички християни ще бъдат изправени до стената рано или късно! Аллах е велик!
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2 Shte vi trepiat kato muhi .Allah znaci smart,Allah znaci ubiistva-sviat bez Islam!!!Ubiicite niamat pravo na jivot.Otrechete se pt isliama -religiata na diavola i ubiicite.
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Над 40 загинаха при боеве на джихадисти и сирийските сили"Точно преди година и половина заглавието в сайта щеше да бъде:"Над 40 загинаха при боеве на бунтовници и сирийските сили."
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагикомедия на Запада, позор. Тези демократични бунтовници, борещи се за свободата срещу дикттора Садат, като си сменят потурите и влезат в Ирак стават главорези и врагове на демокрацията.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагикомедия на Запада, позор. Тези демократични бунтовници, борещи се за свободата срещу дикттора Садам, като си сменят потурите и влезат в Ирак стават главорези и врагове на демокрацията.
2
0
 
5
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
TOLKOVA MALKO--NUGDAEM SE OT PONE 40000000 NEGODNICI,TOGAVA VOINATA STE SVARSHI .
1
24
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
от страх веднага решението ти е смърт без да преценяваш проглема е дати *** майката бъмзи