"Западните санкции срещу Русия нарушават принципите на СТО"

Путин: Основният начин за справяне с тях е развитието на вътрешния пазар
18 сеп 2014 17:23, Елка Василева
100
"Западните санкции срещу Русия нарушават принципите на СТО"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че западните санкции срещу Русия нарушават принципите на Световната търговска организация (СТО) и основният начин за справяне с тях е развитието на вътрешния пазар, предадоха световните агенции.

На среща с висши представители на властта Путин, цитиран от Ройтерс, посочи, че Русия няма намерение да наказва Запада за санкциите, наложени за ролята на Москва в украинската криза, а всъщност санкциите предизвикват Русия да укрепи икономиката си, да насърчи конкуренцията и да стимулира кредитирането.

При взимането на защитни мерки най-напред мислим за собствения си интерес и задачи за развитие, подчерта той.

Според Путин Русия трябва да изгражда икономическа политика въз основа на развитието на реалния сектор. Той отбеляза, че главният ресурс за това ще стане солидният вътрешен пазар, информира ИТАР-ТАСС.

Нашата главна цел е да използваме едно от основните конкурентни предимства на Русия - големия вътрешен пазар, и да го изпълним с висококачествени стоки, произведени от наши родни компании, посочи руският президент.

Путин отбеляза, че Русия е подходила много отговорно към преговорите за приемане в СТО. Страната бе приета през 2012 година след 18 години преговори. По думите на държавния глава въвеждането на ограниченията срещу Русия е отказ от "основни принципи на СТО" на някои руски партньори.

Нарушава се принципът за равни условия на достъп на всички страни до пазара на стоки и услуги, каза Путин, допълвайки, че всичко това се прави политизирано, без всякакво спазване на нормите на СТО.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиоТ сОФИЯ СЪМ И НЯМАМ И 40 ГОДИНИ------------------- И какво тогава си видял от социализма, бе теле? Какъв техникум, като 1989 г си бил на 14 години? Та ти едва си бил навършил годините за Комсомола. Земи се скрий и не се прай на интересен, ти даже на бригада не си ходил, нито на военно обучение.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът все още не е разбрал, че е НЕвъзможно Русия да бъде под тяхно васално управление. Ще го разберат, но по трудния начин. Най-вероятно няколко ядрени удара по Полша ще отрезвят англосакците.
78
4
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
" ..."Западните санкции срещу Русия нарушават принципите на СТО".."дрън- друн. Статията отразява част от тезата на рф в искът й в СТО- т.е. по същество това са НЕДОКАЗАНИ твърдения.Естествено, че путин така ще твърди- това е ясен знак, че репресалиите на ес и сащ, наложени като международно правни санкции, ОКАЗВАТ НЕГАТИВЕН РЕАЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ефект в икономиката на рф, колкото и това да се отрича от рф и путин:)
77
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До номер деветдесетВ края на хиляда деветстотин и деветнадесета година има америсански войници в Сибир с Адмирал Колчак - виж документите. А англичани и французи в Одеса и Николаев с Генерала на Доброволческата армия Деникин - виж документите. Утре ще се чуем отново!!! Отивам в леглото! Чао!
76
1
 
3
 
! Отговори
Шпиочев преди 9 години
До бОБИ 89Боби,какви американци е имало в Сибир ? Нали видя ,че само със съветници и оръжия не се получи в "новорусия" и трябваше да влезе от изток истинска армия/е разбира се отпускари с танкове/ за да се получи нещо .Так е било и през революцията и гражданската война в Русия.Имало е някакви съветници и наемници от чужбина ,но основно белогеардейци.Нали знаеш ,че едни военнопленници от ПСВ са били най опасни, защото са военни особенно чехите на много места в Русия.
75
0
 
0
 
! Отговори
бОБИ преди 9 години
До 86 НЕ Е ТАКА! Андрю Уилсън вкарва Сащ във войната в хиляда деветстотин и шестнадесета година на страната на Антантата (срещу което англичаните обещават, а след това дават земя евреите им - територията на днешен Израел - виж разсекретените документи. Освен това американските войски бягат от Сибир редом с войските на адмирал Колчак. също и англичаните и французите от Николаев и Одеса!!!
74
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Така ли мислиш!? И аз стоях от 4 часа сутринта за хляб и мляко! И за колбаси! И мен ме гонеха за дълга коса и маратонки! А в техникума униформата ми беше гадна! Че беше тежко - беше! Но какво точно искаш от мен с твоя коментар! Би ли обяснил! И как точно го оцени като страст към СОЗИАЛИЗМА!? Много ми е интересно!!!! чАКАМ ДА МИ КАЖЕШ!!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
Шпончев преди 9 години
До Боби81Имали са късмет от ВОР,че САЩ са били пак във фаза изолационизъм,защото,ако се бяха намесили със истинска армия ,а не само да се поддържат със пари и оръжия белогвардейците,можеше и да не изгрее звездата на Сталин.Въобще и двете световни войни стават когата янките са в тази фаза.Троцки е съсдателя на соц.интерна в който сега членуват всички соц. партии сега.Майтапа е ,че той е бил по хард и от Сталин,той създава военния комунизъм,който Ленин спира със Новата Икономичека ПолитикаНЕП
72
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До /2 анонименАз излизам с комевнарите си с името си МИСТЪР АНОНИМЕН!! оТ сОФИЯ СЪМ И НЯМАМ И 40 ГОДИНИ! бЮЧИТЕЛ СЪМ НА ВОЕННАТА ИСТОРИЯ!!! Ами ти????? какво си!???? Ако искаш можем да се видим лично и да обсъдим това онова! Ако не искаш да кажеш нещо смислено, моля не се обаждай!!!!!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
И двете войни са ми любими. но втората ми е слабост! за троцки и обвиненията в троцкизъм е така! Но внаеш ли защо Меркадер го убива в Мексико с икел!? защото Троцки разбира играта на Сталин и крещи наляво и надясно най-съкровените му мисли! Между сругото Меркадер не обелва и дума в затвора за случая (инаме Сталин е щял да си изфабрикува шашлик от майчето му!). Освен това е награден като герой на Съветския съюз.
70
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Нито Ленин, нито Троцки са били глупави. А целта на Брест-Литовския мирен договор (по който губят териториите, които написа) е била воюващите държави да се обезсилят колкото се може повече и след това да въдворят СВОЯ ред първо в Европа, а послеж сърпа и *** да обхване целшя свят!!! Продължението на тази пжлитико е войната с Полша през 1920г.
69
0
 
4
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Боби 76И тук си в грешка ,бунта и щурма на Зимния Дворец в Санкт Петербург ги ръководи Лев Троцки, а Ленин идва на готово.Троцки даже на е Болшевик.Той е кумира ръководителя/пряко на фронта и през гражданската война.Сталин го развенчава през 1927г . но не смее да го убие тогава и го пуска със целия му личен архив във Турция .За ова и най голямото престъпление по времето на Стали е обвинение във Троцкизъм,и така изгубват живота си много привърженици на ТРоцки особенно от военните .
68
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Пропуснах след 50 да напиша милиона, разбира се златни марки! Но в сравнение с делата на Ленин в Русия, цената е нищожна - сравнима е с цената на един тогавашен линеен крайцер! Освен това Парвус изчезна с голяма част от парите - над 2 000 000 000 златни марки!
67
0
 
0
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Боби 75И още малко инфо за ПСВ: Русия дава най много жертви ,но ВО Революция я вади от войната и вместо да вземе полагаемото си като победител и като компенсация за многото жертви,тя губи Полша,Финландия ,Балтийските републики и още доста територии!Глупостта на Ленин ,Троцки и Компания струва мечтата на Русия за Босфора ,за която са се водили много войни м/у Руската империя и Османската Империя.Междувпрочем Троцки е дигателя и изпълнителя на ВОР той съсдава и Червената Армия !
66
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 74 Шпиончев Ментора на Ленин е белорус. евреин Парвус. ТОЙ се споразумява с немците, за 40 или 50 златни марки, и наистина им намира нужниа човек - Ювладимир илич ленин - наполовина евреин!!!!!@
65
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До 74 Така ли!? А случайно нямаше ли един големичък френски заем, даден на Русия, заради който Николай втори вкара Русия във войната. Той не е искал да воюва!!! А "Доблестният"крайцер, както Хитлер го е нарекъл, е Гебен и обстрелва руските брегове!, с турско знаме Научи малко. и не червена котка мина в Русия, А един белоруски евреин се разбра с немците и докара дявола Ленин в Русия в абсолютно затворен вагон. А машиниста на влака е другаря Ялава - латвиец! локомотива е сто деветдесет и три
64
0
 
1
 
! Отговори
Шпиончев преди 9 години
До Боби67Боби във виртуалното ти досие пише,че си запознат много добре със ВСВ,но явно ПСВ не ти есилната страна.Ако не знаеш да ти кажа Руската Империя участва във ПСВ също и няма как Турция да не е на страната на Австро-Унгария и Германия,защото Русия винаги се е стремялакъм Босфора и ако не беше ВОРеволюция щеше да стъпи там ,защото участва от страната на победителите,но червена котка мина път на Руската мечта.Русия всъщност влиза във ПСВ с идеята да довърши окончателно Османската Империя
63
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Браво Анонимен 70! За c"onvinience foods" ми излетя от главата! ядат ги като невидели! ад не можах да ги ям! мечтаех за хубава скара и една салата от домати, чушки, краставици и българско саламерино сиренце!!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ЗЛОБИНДа, бях забравил за да американската база в Ново село. Благодаря АНОНИМЕН! БРИКС СЪЩО СА СИЛА - НЕ ЗАБРАВЯЙ и виж разстежа на брутния национален родукт!. Необвързаните 135 държави също клонят към Брикс - не са малка сила! Но не забравяй , че Китай има резерв от 3,5 трилиона и нисок растеж. Вгледай се внимателно и в други неща!
61
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Интересно, Путин се държи много спокойно и не изпуска нервите си, за разлика от натовските и американски водачи. Какви ли провокации не опитах украинците, за да вкарат Русия във войната-ами не успяха. Нещо повече-Русия спаси над 1500 техни от котлите, предали се на руски граничари или чрез хуманитарните коридори...Не се поддаде и на бясната пропаганда, последвала падането на Боинга, обвиняваща Русия за това и завършила със санкции. Обаче два месеца след това западните СМИ мълчат по въпроса...