Киев и донецките сепаратисти размениха пленници

Сред пленените сепаратисти е бил израелски гражданин
3
Киев и донецките сепаратисти размениха пленници
Снимка: архив, Ройтерс

Сепаратистите от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) извършиха размяна на пленници с украинските служби за сигурност по формулата "38 за 38", предаде ИТАР-ТАСС.

Размяната се състоя с участието на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на 60 км южно от Донецк.

Сред пленените сепаратисти е бил израелският гражданин Александър Витко. На въпроса на кореспондента на ИТАР-ТАСС как се е озовал в редиците на бунтовниците той отговорил, че е "дошъл да защитава свободата на хората".

Очаква се утре украинската страна да предаде на Донецката народна република още 27 задържани сепаратисти, съобщи Дария Морозова, ръководеща Комитета по въпросите на военнопленниците на ДНР.

На 14 септември беше уговорена размяната на 73 украински военнослужещи за 69 сепаратисти. На 12 септември беше извършена първата размяна на пленници, при която бяха разменени по 37 души.

Според споразумението от Минск на Контактната група за Украйна размяната на пленници трябва да се извърши според принципа "всички за всички".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на руският евреин много точни думи едва ли масонно ционнистите са доволни от такива новини