Роднини на жертви от сваления Боинг ще съдят Украйна

Всяка държава носи отговорност за въздушното си пространство, смята адвокат
21 сеп 2014 15:12, Красимир Ангелов
117
Роднини на жертви от сваления Боинг ще съдят Украйна
Снимка: Reuters

Роднините на трима германски граждани, загинали при катастрофата с малайзийския боинг на 17 юли в Украйна, смятат да внесат иск срещу правителството в Киев и президента Петро  Порошенко в Европейския съд за правата на човека. Това заяви днес пред германското издание "Билд ам зонтаг" адвокатът Елмар Гимула, представляващ потенциалните ищци, предаде ИТАР-ТАСС.

"Според международното право всяка държава, отворила въздушното си пространство, носи отговорност за него", каза адвокатът. Той е убеден, че киевските власти е трябвало да затворят въздушното пространство над Източна Украйна, тъй като не им е било възможно да осигурят условия за безопасно прелитане на самолети.

Според юриста Украйна не е изпълнила своите задължения и точно това мотивира иска, който ще бъде внесен в ЕСПЧ след около две седмици. Във всеки отделен случай обезщетението трябва според него да е най-малко един милион евро.

По-рано авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" изплати на семействата на жертвите по 5000 евро, напомня агенцията.

Малайзийският Боинг, летял от Амстердам за Куала Лумпур, падна над Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всичките 298 души на борда, предимно холандци. Сред жертвите имаше и четирима германски граждани.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: Украйнасвален самолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
14
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Леле че народНемците са казали,че самолета е свален най-вероятно с C 125-------------- Не знам кой немец ти го е казал, но аз съм авиационен инженер и специалист по руските провокации и ти казвам, че не само е свален от руснаците, но са го свалили съвсем нарочно, а не без да искат.
79
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да осъдят, файда няма - Украйна няма да плати. Тя никога не плаща.
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейзащото няма как да вземат пари от ***.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EURO 1 = 50,5 РУБЛЬ
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сандоще плащат в рубли
75
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
ще плащат, ще плащат
74
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 69Според твоята логика победителят беше този, дал по-малко жертви, не според моята. Какво да ти обяснявам...
73
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Поредица от делаНАКРАЯ УСЪДИЛИ РУСИЯ
72
2
 
35
 
! Отговори
Поредица от дела преди 9 години
ПЪРВО ДЕЛО: Правителството на УкрайнаВТОРО ДЕЛО: ЕС и НАТО, че платиха на убийците от Майдана да избият толкова невинни хора.ТРЕТО ДЕЛО: САЩ заради терористичната си политика и разпалване на войната в Украйна.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УКРАИНЕЦ хванал златната рибка ЩЕТИ ИСПЪЛНЯ 3 ЖЕЛАНИЯ само ме пусни АМИ първото е да дойдат всички китаици в украйна и после да се върнат БАМ ДОШЛИ китайците и овършели половин украйна и си заминали рибката Какво е второто ПАК като първото Бам китайците дашли и уваршели цяла украйна Рибката какво е третото Като другите две БАМ дошли и овършели каквото е устанало и си заминали Рибката какви бяха тези желания 3 пъти да дойдат китайците Украинеца 3 пъти бяха тук ама ШЕСТ пъти минаха ПРЕЗ РУСИЯ
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Источния фронт някаде Около РИЖЕВ 1942 съвецка и германска тактика ИВАН АЗ ДУУМ САША АЗ ДУУМ ВЛАДИМИР АЗ ДУМ осетелисе рашите и решили да като немогат да измислят нещо сами да купират немската тактика и почнали ХАНС кой го търси АЗ ФЕДЯ ДУМ
69
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До SharkТАЗИ ЩЕ Я СПЕЧЕЛИМ русия няма да искара до 2016
68
3
 
29
 
! Отговори
Shark до 77 преди 9 години
Е то е ясно кой го свали, украинците, по нареждане на САЩ и *** им ***, за да си търсят начини да обвинят Руся. Е да ама нещо го съшиха с бели конци и не им се получи. Щото тва не е като да обвиниш Ирак или Сирия в тероризъм, срещу Русия трудно се върви и тая работа не е за недорасли *** и русоляви гейове. Медведев ви каза, за мерките срещу Русия Европа ще плати с пазарите си!!
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С такива мотиви едва ли ще спечелят.Горките хора, искрени съчувствия!
66
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алооо,"професорите"!Нали Реусия беше свалилааЕрлоплано,оти че съдят Украйна бе!Алоооо,евроГейовете,алооо Хамериканците!И кво станА бе гяволи ***,оти не пишете истината"кой свали самолето"?!Оти бе?!
65
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пенкослава БОГУ никога няма да стане реалнос а недообразовани са Руските учени който ти цитирам за загубите ЯВНО Е БАЯ ПО ЗЛЕ
64
1
 
22
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Е г-жо Меркел, какво ще кажете сега а. Май вашите поданици не споделят мнението ви че Русия има вина за сваления самолет, а!! Щом ще съдят Украйна!!! Зорлен настройвате хора против ЕС, е, ще си го получите, до 3-4 г. ЕС няма да има, лимита е 2018. Дано само заради вас не стане пак някоя война в Европа.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЩЕ почакаме до ИВАН ГРОЗНИ междувремено има и ПОЛСКО ВЛАДИЧЕСТВО а и Разни кримчани изгарят московия
62
1
 
4
 
! Отговори
пенко преди 9 години
за 58 жертвите от страна на СССР и тези на "Райха " са много -много повече /недообразований/ ,но има милиони еврейски , европейскси , американски и японски жертви на капитализма- изразил се във фашизъм ! А комунизма е идеология . Не го е имало /като обществен строй/ и в близко бъдеще е непостижим .
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес се навършват 634 години от победата на Дмитрий Донской на Куликово поле и от началото на руската държавност.