Русия трябва да "упражни успокояващо влияние" в Украйна, твърди Меркел

Путин и германският канцлер обсъдиха и газовия въпрос
2 окт 2014 07:52,
17
Русия трябва да "упражни успокояващо влияние" в Украйна, твърди Меркел
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха отново по телефона ситуацията в Украйна и газовия въпрос, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

Путин и Меркел подчертали колко е важно да се спазват мирните споразумения от Минск, на първо място за прекратяване на огъня, изтегляне на тежките оръжия и ефективно наблюдаване на ситуацията от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Руският президент изтъкнал, че е необходимо да не бъде допускан по-нататъшен обстрел на цивилни обекти в Югоизточна Украйна от армията.

Меркел подчертала пред Путин, че Русия има задължението да "упражни успокояващо влияние" върху проруските сепаратисти в Украйна, предаде Ройтерс, като цитира говорителя на германското правителство Щефен Зайберт.

Двамата изразили безпокойство, че в бившата съветска република все още се прибягва до насилие всеки ден.

Германия ще продължи да подкрепя мисията на ОССЕ в Украйна, която може да изиграе важна роля в планираните местни избори в Донецка и Луганска област, казала Меркел.

Руският президент и германският канцлер се обявили за възможно най-скорошно оформяне и изпълняване на споразумение за украинския газов проблем, съобщи още пресслужбата на Кремъл.

Телефонният разговор е бил проведен по инициатива на германската страна, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Беэплатно сирене има само в капана эа мишки:-)))!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 9 години
Тъй де- ние ги разбутахме,обещахме звезди от небето,няма как да им ги дадем,но нашето го направихме.Сега е ред на Русия да ги успокои, стопли и нахрани,няма да се харчим ния,я!На това му викат демокрация и политическо правилно мислене!Между впрочем,баба ти Меркел е била най-стръвно настроения ястреб за затваряне на и блок на КозлудуйКакто казват очевидци тропала с ръчичка и викала"веднага да се затвори,няма да говорим!"Така се водят преговори в оня свят!А ние-наведени.Питайте куневица!
7
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масовите гробове са поредната фалшификация на кремълските дългоносковци.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баба меркел да каже нещо за откритите масови гробове в които бяха намерени телата на цивилни жертви главно млади жени,които освен,че са били брутално изнасилвани,са били и жестоко убити и им са вземани човешки органи със цел да бъдат продавани за трансплантация .Нека и немската баба да каже нещо и затова ,че вчера армията на урките обстреваше училища в Донецк за първия учебен ден ,убивайки много цивилни
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зимата идва! Европа има нужда от руския газ
4
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел да се скрие някъде. Всички знаем че е против Путин, а сега го търси за телефонни разговори да преговаря мазната шваба.
3
5
 
9
 
! Отговори
klik преди 9 години
Zasto li Putin vaobshterazgovaria sas Merkel,tatia e podloga na USA.VSICKI ZAPADNI RAKOVODITELI SA BEZHARAKTERNI HORA,KOITO NIAMAT SOBSTVENO MNENIE.
2
6
 
37
 
! Отговори
Т.Т,787 преди 9 години
Заради лакомията и интригите на американците,страда цял свят,включително и Европа.В момента САЩ са комунистическа държава и работи по комунистическият модел на СССР,но много по-арогантно и безочливо.Конфронтацията на ЕС и Русия е най-голямата радост за Вашингтон.....А плужеците от Брюксел само това правят, и убиват бъдещето на всички европейци-по заповед на Б.Дом...........
1
5
 
37
 
! Отговори
!?!?!!??? преди 9 години
Бабо,,,бабо омотахте се съвсем с украинците--сами си плюхте в лицето.....Ама като скачате по свирката на краварите--така ще е....След време как ли ще миете позора на геноцида от ръцете си????