Холандски експерти се върнаха на мястото на катастрофата на MH17

Ще търсят лични вещи на жертвите
14 окт 2014 07:34,
5
Холандски експерти се върнаха на мястото на катастрофата на MH17
Снимка: Reuters

Четирима холандски експерти посетиха мястото на катастрофата на самолета на "Малейжа еърлайнс", извършвал полет MH17, в Източна Украйна, да помогнат с претърсването на терена за лични вещи на жертвите, съобщи Ройтерс.

Експертите казаха, че ще съветват екип на украинската държавна служба по извънредните ситуации, събиращ останките на самолета, който бе свален и се разби на 17 юли с 298 души на борда, заяви кореспондент на Ройтерс, изпратен на терен.

Край тревистите полета, където екипът събира предмети, включително пасти за зъби, книги, карти за игра, пластмасов
часовник и дезодорант против изпотяване, имаше кратка, но интензивна артилерийска престрелка, описа кореспондентът. Във въздуха се издигна черен дим на по-малко от 5 километра, въпреки сключеното на 5 септември примирие между украинската армия и проруските сепаратисти.

Длъжностни лица от службата за извънредни ситуации натовариха предметите на малък товарен камион, за да ги откарат в близкото селище Грабово (Храбове) и оттам да бъдат върнати на семействата на жертвите.

Въоръжени проруски бунтовници стояха около мястото, а служители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа наблюдаваха процеса.

Холандските експерти трябваше да преустановят издирването в началото на август заради боевете между украинската армия и проруските бунтовници. Холандските власти на няколко пъти се оплакаха, че е трудно да се стигне до мястото на катастрофата, въпреки крехкото примирие в региона, отбеляза Франс прес.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
12
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Киев още ли не са признали , че те го свалиха???
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тия работят като нашта полиция
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, когато трябваше да търсят причините беше минирано навсякъде, а за пасти за зъби и пластмасови часовници не е? Дайте на близките истината, каквато и да е тя! Не им се подигравайте с пасти за зъби!
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви лични вещи бе ? Нали показаха сестрата ,жената и нейна приятелка на един от терористите с кожени якета ,гепени от багажа на убитите пътници. Също и чашата за чай с логото на малайзийските линии ,дето тоя същия терорист обичал да си пие сутрешното кафе....