Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима

Меркел се срещна с него и Порошенко на Азиатско-европейския форум
Обновена: 17 окт 2014 14:04 | 17 окт 2014 07:22, Анисия Иванова
163
Путин предупреди за спиране на доставките на газ тази зима
Снимка БТА

Германският канцлер Ангела Меркел се срещна с украинския президент Петро Порошенко и с русия му колега Владимир Путин като част от дипломатическите усилия на европейски лидери за уреждане на кризата в Украйна, съобщи ДПА.

Разговорите бяха проведени в кулоарите на Азиатско-европейския форум (АСЕМ) в Милано, където Путин и Порошенко се очаква да преговарят тази сутрин с лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Италия, Великобритания и с високопоставени длъжностни лица от ЕС.

Меркел и Порошенко изразиха съжаление, че мирният план в Източна Украйна не бе приложен напълно, посочи говорител на германското правителство.

Путин пристигна със закъснение на срещата на върха в италианския град. Телевизионна камера засне руския лидер да влиза в залата, където участниците във форума бяха на вечеря, докато председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой изнасяше реч за "добре дошли", посочи Асошиейтед прес.

След това Путин и Меркел обсъдиха споразумението от Минск и уреждането на конфликта в Украйна, както и газовия въпрос, съобщи прессекретарят на руския президент, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

На Азиатско-европейския форум се събират представители на около 50 страни от Европа и Азия, за да обсъдят икономическото сътрудничество и търговията, но тази година атмосферата далеч не е спокойна, отбеляза Франс прес.

Още преди идването си Путин предупреди европейците, които вече са загрижени заради борсовата криза, че може да бъдат прекъснати доставките на газ тази зима. Ръководителят на Кремъл нажежи атмосферата, като предупреди в Белград, че доставките далеч не са гарантирани. Има големи рискове за смущение на доставките на газ тази зима заради липсата на споразумение в газовия конфликт между Русия и Украйна.

Основните индекси на водещите европейски борси отчетоха големи загуби в сряда заради притеснения, свързани с Гърция и застоя в еврозоната.

Френският президент Франсоа Оланд отдаде тази борсова криза в Европа на стагнацията на континента и международната несигурност. Италианският премиер Матео Ренци заяви, че трябват повече инвестиции за растеж и по-малко фискална дисциплина.

Но в кулоарите на срещата на върха в Милано вниманието на всички е привлечено най-вече от идването на руския президент и срещите, в които той ще вземе участие. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
НЕ ВИЖДАМ РУСИЯ ДА СЕ МОЛИ НА НЯКОГО ДА И КУПУВА ПЕТРОЛА И ГАЗТА..ДРУГИТЕ МОЛЯТ РУСИЯ ДА ИМ ДОСТАВЯ...КАТО НЕ ИМ ИЗНАСЯТ ЦЕНИТЕ ОТ РУСИЯ ДА СИ ГО ДОСТАВЯТ ОТ САЩНАЛИ СА СВЕТОВЕН ЛИДЕР В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТЕЗИ СУРОВИНИ..РУСИЯ СЕ НАСОЧВА НА ИЗТОК...ГОЛЯМ ПАЗАР С МНОГО ПОТЕНЦИАЛСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ ПОД СЛЪНЦЕТО..
24
0
 
0
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Руснаците Европата с газа. Вярвайте ми!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 39А ще доживееш ли до пролетта?
22
1
 
31
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Mr.StarbucksГЛЕДАМ ЧЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ НАПРАВО НИ ДАВАТ ТОК БЕЗ ПАРИ...ТА КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ В СЛУЧАЯ..ЕДНИТЕ НИ ДАВАТ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ ГАЗТА ДРУГИТЕ НАДУВАТ ПРОИЗВЕДЕНАТА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ЧЕ ДОРИ НЕ ПЛАЩАТ КОРЕКТНО НА РАБОТЕЩИТЕ В ЦЕНТРАЛИТЕ И МИНИТЕ...ПОСОЧИ ЕДНА СТРАНА В СВЕТА В КОЯТО АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ ДА ПЛАЩА АМЕРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ..ВСИЧКО Е ИНТЕРЕССАЩ КУПУВАТ ЦЕЛИ ПРАВИТЕЛСТВАНЕ РУСИЯ Е ИЗМИСЛИЛА КОРУПЦИЯТА А САЩ И ЗАПАДА...
21
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 лев = 100 рубль !Напролет.
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Специално за БАТАКИСТА 1 долар = рубль 411 euro = рубль 51
19
3
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Mr.StarbucksПРИЯТЕЛЮ ЩОМ МЕ ЦИТИРАШ ЗНАЧИ ЧЕТЕШ МОИТЕ КОМЕНТАРИ..ЗНАЧИ СЕ ИНТЕРЕСУВАШ....ДНЕС ИМА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ И ТО СЕРИОЗНО...ПРОБЛЕМА Е ЧЕ САЩ ИСКАТ ДА СА СВЕТОВЕН ЖАНДАРМСВЕТОВНА МИТНИЦА СВЕТОВНА ПЕЧАТНИЦА НА ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯСАЩ ПРИНАСЯТ В ЖЕРТВА ЕВРОПЕЙСКАТА ИКОНОМИКА ЗА ДА СПАСЯТ *** СИ..ДА ПРОДАВАТ НА ЕС ШИСТОВ ГАЗ И ПЕТРОЛ И НА ПО 30 ДОЛАРА..ТОВА СИ Е ПРОБЛЕМ НА САЩ..РУСИЯ ВЕНЕЦУЕЛА...НИГЕРИЯ...САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ ПРОДАВАТ НА 120 ЕВРО..КОЙТО ИСКА ДА КУПУВА..
18
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТКакто и преди казах нямам идея защо си решил, че съм *** или пък защо си решил, че симпатизирам на "Тиквата". На мен всиките сте ми еднакво мизерни. Просто ти задавам въпроси да видия колко реално си изкуфял покрай Волен. Пет пари не давам какво ще прави Путин, Волен или Тиквата не живея в България вече така че ми е напълно все едно, но това не значи, че не мога да се смея на глупостите, които продължават да се случват в тази псевдо дъжава :)
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТЗабавялавм се да, много правилно подбра думата :) искренно ме радва като му видия физиономията, а пък като си отвори устата става абсолютна комедия :)
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТИ щом няма от къде да купуваме газ значи трябва да го плащаме на тройна цена така ли ? :) защо Меркел не го купува на такава? Защото само ние се дупим на колхоза както винаги.
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТМного ме радва как в безсилието си започваш да псуваш :) жалка картинка сте това атакистите :)
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТПускам си я когато искам да се смея на глупостите на психично болния ви лидер и оная дърта *** ташева. То алфа за друго не става.
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТТи дори нямаш речник с който да водиш нормален разговор :). Не знам в кое село си възпитаван, с този си речник вземи се върни там. Явно теб те радва факта, че Русия ни експлоатира на същото ниво както и "колонизаторите" против които се борите в глупавата си партия. Но ти друго ми кажи, освен да псуваш като каруцар друго умееш ли? Понеже съм забелязал, че умствения капацитет на феновете на Атака не е много голям.
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТМи щом те радва нека да съм *** :) ти тогава за мен ще си най-обикновен ***. Ето всички са доволни. Ами не съм видял американски филми по Алфа ама аз и толкова не се задържам да ги гледам. Пускам я като ми стане скучно и искам да се посмея на глупостите на тази банда откачалки, които както се вижда на всички избори за тях гласуват само *** и психично нестабилни. Няма нормален човек, който да приеме държанието на Болен на сериозно просто.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТИ понеже Русия умира да търгува с нас ни продава газ и нефт на най-високи цени нали? Ама какво си говориш...
10
2
 
32
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Статията манипулативна и особено заглавието -но това са "независимите" медии у нас !ПУТИН каза ,че ако украйнците отново започнат да крадът както преди (2009г-май беше) ,то предопреди ,че ще се повтори сценария и газ няма да се подава допълнително на тези държави от които украйнците краднат ,а това е отговор за Яценюк който сутрината пък беше казал ,че НЯМА ДА ПЛАЩАТ украйнците газ на Русия .... . Както винаги всичко от Русия е черно,а всичко ЕС и САЩ е розово , а има и други цветове радугата.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мюнхен."Обикновенните немци" които дори не са немци ама карай.
8
3
 
29
 
! Отговори
Мюнхен. преди 9 години
Колкото и да е тъжно и гадно,Путин си е прав.Аз се отоплявам на газ,а и предприятието ни е на газ--недай БОГ да спрат газта.Обикновенните немци вече открито са недоволни от политиката на Брюксел,а за американците направо ги псуват.Заради алчността на американците и техните имперски амбиции,страда цяла Европа.
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТ"че предпочита българският народ" ама много те моля не говори от името на народа, можеш да говориш от името на смешната си партийка .
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петролен ценопад да дойде дано!