МН17 бил свален от проруските сепаратисти

Това твърди германското разузнаване
Обновена: 19 окт 2014 18:49 | 19 окт 2014 18:30, Александър Попов
238
МН17 бил свален от проруските сепаратисти
Снимка: Reuters, архив

Шефът на германското външно разузнаване БНД обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна, че са свалили през юли с ракета земя-въздух малайзийския пътнически полет МН17 с 298 души на борда, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки седмичника "Шпигел".

Герхард Шиндлер е съобщил изводите си за разбиването на пътническия Боинг пред парламентарна анкетна комисия на 8 октомври, опирайки се на сателитни записи и снимки, уточнява списанието.

Според Шиндлер проруските сепаратисти в Източна Украйна са откраднали ракетна система земя-въздух със среден обсег "Бук" от украинска военна база и с нея са свалили пътническия самолет на 17 юли.

Тази теза донякъде съвпада с тази на американското правителство, което също говори за ракета "Бук" тип СА-11, изстреляна от зона под сепаратистки контрол. Вашингтон обаче твърди, че ракетната система е била докарана от Русия и предадена на сепаратистите.

В коментар на продължаващото разследване на холандските експерти шефът на БНД обвини както Русия, така и Украйна, че са фалшифицирали предоставени на следователите улики.

Киев и Москва взаимно се обвиняват за разбиването на самолета. Според Украйна той е бил свален с ракета "Бук", която "любезно е била предоставена на бунтовниците" от руския президент Владимир Путин.

Русия пък заявява, че в близост до пътническия самолет е имало украински изтребител и че в зоната са били разположени ракетни системи земя-въздух.

Останките на жертвите бяха закарани в Холандия. Идентифицирани са 272 от тях. Две трети от пътниците са били холандци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: МН17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
6
 
! Отговори
Ахахах преди 9 години
Но нали системата е от минимум две машини? Радар и нещо като танк с ракетите?Значи проруските сепаратисти са откраднали и двете пък са знаели и как се работи с тях синхронизирали са ги и кво кво кво да гръмнат я тоя боинг?Нещо ми е много странно това.По вероятно ми се струва просто "екипажът" на системата в оригинален вид пияни на талпи да са решили да се позабавляват.Може да им са се видяли извънземните...След няколко литра водка сигурно си приказват и с Винету..
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Агент Бонев УБО ДСТъпанар... Всеки разговор в ефира може да се сглоби и манипулира предварително... На кого ги разправяш тия измишльотини...?
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБез радар не може да се прихване цел.--------------- Самата пускова установка си има собствен радар. Може да получава данни и от специална РЛС с голям обсег, но може и да използва собствения си радар за близки разстояния. И не се отваряй толкова, когато защитаваш грешни тези.
67
5
 
11
 
! Отговори
Агент Бонев УБО ДС преди 9 години
Самолета не е свален от Руските бойци... Беше свален по грешка на украинската ПВО като си мислеха, че е руски транспортен самолет от Гражданската авиация на РФ. Именно, с подобни самолети бойците получават оръжие и боеприпаси от РФ... Снабдени са с нужната система да, пускат товари от въздуха... На радиоперехвата са украински генерал ВВС на Украйна и разговаря с майор от ПВО на Украйна.
66
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е свален от сепаратисти, а от нелегалните руски военни, които са на територията на Украйна...
65
13
 
9
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ЩОМ ГЕРМАНЦИТЕ КАЗВАТ НЕЩО ЗНАЧИ ТО Е ТАКА!!!ТИЯ НАИСТИНА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ДОБРЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРОРУСКИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ!
64
12
 
3
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ДОКАТО ПУТИНИЗМА Е НА ВЛАСТ В РУСИЯ ТО В УКРАЙНА МИР НЯМА ДА ИМА!!!!!!И ДОКАТО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ СОРА В РУСИЯ ДА НЕ ЛЪЖАТ С ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПАК ЩЕ СИ УПРАВЛЯВА РОБСКА РУСИЯ!
63
9
 
4
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ТОВА ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ!
62
5
 
10
 
! Отговори
! преди 9 години
Украинската дивизия си призна че го е свалила, ама някой още търси под вола теле .... само лъжи и манипулации в този свят.... май не заслужаваме да съществуваме!
61
1
 
12
 
! Отговори
samoleti преди 9 години
да пуснеш пътнически самолет да лети над военна зона, където всчко се прострелва до 10км е повече от Глупост и тези които са дали разрешението трябва да носят отговорност; сега такава зона е Сирия, могат да се насочват в тази посока други самолети с туристи..
60
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
А пък ние с комшията Стамат продължаваме с експериментите. Един път той, един път аз и така стъпка по стъпка напредваме към целта.
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименпуска се извършва след като има насочване поне от три РЛС и от обучени с години специалисти--------------- Глупости. Просто включваш шалтера, установката захваща цел и натискаш кнопката за пуск. Но конкретния случай самолета е свален нарочно от путлеристите, по този начин удариха по европейската авиационна индустрия - полетите заобикалят средно около 300-400 км. Освен това лишиха Украйна от таксите от прелитащите самолети, това са десетки милиони долари месечно.
58
13
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
Напълно си прав, другите 3 модула са работили на руска територия, а модула с ракетите е бил до градчето Первомайск. Цялата история е една много голяма грешка на руснаците. Трябвало е да свалят самолет на Аерофлот и да обвинят Украйна, а това е щяло да стане повод за широкомащабно нахлуване в Украйна. Само че както винаги руснаците не са изпипали нещата до край. Тъй-като имало два населени пункта с името Первомайск те отиват в грешния пункт.
57
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
стрелбата с тази ракета не екато да се се стреля с прашка. пуска се извършва след като има насочване поне от три РЛС и от обучени с години специалисти.Излиза,че освен ракетата са откраднали и поне три РЛС....да не говорим за необходимата подготовка.Швабите май искат да замитат уливането на САЩ и техните безкрайно бездарни ученици в Украйна.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БУК не може да улучи нищо без допълнителни радари ..
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И така русия пак е виновна запада наложи още санкции.
54
3
 
17
 
! Отговори
me преди 9 години
Само да попитам, след като са я откраднали и са свалили самолета, дали са я върнали обратно на украинците, защото то много лесно може да се установи колко точно налични такива системи има. И забележете не се съобщава за човекът с маска на самолета, както и за резултатите от изследването на черната кутия, които просто потънаха в нищото. А от разговорите на пилотите доста категорично ще се разбере дали е имало изтребител или не наоколо.
53
4
 
13
 
! Отговори
срив на борсата преди 9 години
Вече има срив на борсата във Франкфурт. Още не е криза, но е срив. Акциите на големите немски фирми, като Сим*нс, Б*ш, и други са паднали с по 2-3 точки. DAX-ът, от 10 000 падна на 9000, очаква се да падне на 8000 точки. Цената на златото падна с цели 25% (двадесет и пет!). А златото се купува по време на криза, но сега никой не го ще. До края на лятото се очаква да бъдат уволнени около 25 000 човека. Общо ще бъдат засегнати 300 000 човека от 6 000 фирми. Ръстът във ФРГ няма да е 2,2 процента, а ще е около 0 процент. И всички това заради прищевките на Обама!
52
5
 
18
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
От къде Русия да вземе ЗРК "Бук-М1", след като отдавна няма такива на въоръжение? Това оръжие е от 70-те години.
51
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Промишленото производство на Германия е на минус -2% , А на Русия на +2,8% за август и септември 2014г.