Външни сили са намесени в студентските протести, смята лидерът на Хонконг

Федерацията на студентите незабавно отхвърли твърдението
20 окт 2014 12:16, Елка Василева
18
Външни сили са намесени в студентските протести, смята лидерът на Хонконг
Снимка: Reuters

Външни сили участват в студентските продемократични протести, които окупираха части от Хонконг в продължение на повече от три седмици, заяви главният администратор на Хонконг Лян Чунин, цитиран от Асошиейтед прес.

Изказването на Лян Чунин, направено в интервю по телевизията преди започването утре на преговори със студентски лидери, е първият случай, при който той говори за външна намеса, повтаряйки обвиненията на централното правителство в Пекин. Нито Лян Чунин, нито Пекин представиха доказателства за твърденията си.

Хонконгската федерация на студентите незабавно отхвърли твърденията, а генералният й секретар Алекс Чоу заяви, че Лян си измисля. "Той е главният администратор, той е чиновникът, носещ отговорност", посочи Чоу. "Ако отправя подобни обвинения, се надяваме че ще представи и доказателства. Но не бива просто да говори без доказателства, че се намесват външни сили".

Още по темата

Протестиращите не са съгласни с решението на Пекин да назначи комисия, която да одобрява кандидатите за преките избори за законодателно събрание през 2017 г.

През последните дни през нощта полицията изтласква студентите от някои улици, но те се завръщат и подновяват окупацията.

Десетки бяха ранени в двете нощи на сблъсъци през уикенда, включително 22 полицаи, а вчера четирима души бяха арестувани за нападения.

Надеждата за разрешаване на кризата почива на предстоящите утрешни преговори между правителството и лидерите на протеста, които ще се предават пряко по телевизията, отбелязва Ройтерс.

Двете страни обаче са на диаметрално противоположни позиции по въпроса как ще се избира следващият главен администратор.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: протестиХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До АнонименЗападният модел е единственият в цялата световна история, който работи и дава развитие и просперитет. Това се отнася най-вече до англо-саксонският модел на държава, право и общество. Резултатите сами говорят за това. 43 от ТОП100 университети в СВЕТА! са в САЩ! Други двайсетина са в Австралия, Канада и Британия. Т.е. две трети са англосаксонски. Мнозинството от останалите са европейски. Китай е работилница за ИШЛЕМЕ на западни стоки със Западни технологии и пазари. Това е!
13
0
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
До Анонимен 14Западът не си загуби колониите. Западът се ОТКАЗА от колониалната система под натиска на Америка. В колониално време широките народни маси в Азия и Африка живееха много по-добре, отколкото в новите независими държави. Колониалната система носеше загуби на държавите метрополии и печалби на фирмите, работещи в колониите. Твърде голяма и неприемлива беше цената на това да се държат колонии. Образовайте се малко и стига сте повтаряли лъжите на комуно-пропагандата.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те САЩ и ЕС за тва и решиха да се "разширяват" - след като си загубиха колониите в азия и африка решиха че трябва да се сдобият с нови роби, на чийто гръб да цоцат, и така поканиха бедни държави от европа в техния "клуб на успеха" с обещания за успех, които така и не се материализираха. Но това им стига за да продължат илюзията, че западния модел работи още малко, барем забавят неизбежния си срив с някое друго десетилетие. За да работи западния модел трябва винаги да има преебани... не мерси...
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от ЮАРХаха, не знам дали си глупав или просто наивен, но както вървят нещата има много по-голяма вероятност в бъдещето САЩ да е като Китай ;) Досега западния модел успяваше по една единствена причина - кражби и експлоатация на страни от третия свят, в това число Китай. Но стандарта в Китай се покачва, развиващите се държаи вече не са колонии и си отстояват интересите. Западния модел е работил само за малък процент от хората, и тоя процент тепърва ще се свива заедно със западния упадък.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Студентите винаги са прегладнели *** които се купуват за жълти стотинки от САЩ и лакеите им за да дестабилизират чужди държави. Жалка история. Ако тва е бъдещото поколение, по добре една ядрена война и да измират всички.
9
7
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Хонг Конг няма да прилича на Китай. След време, целият Китай ще прилича на Хонг Конг. Хората не искат да бъдат комунистически роби. Хората искат нормален живот по западен модел. Просто Китай ще се озападни. Това става в момента с огромни темпове. Над 100 милиона са китайците, които активно и редовно изучават английски. Строят се училища - точно копие на училища в англия. Всичко американско се цени много високо. Англо американския модел на общество се налага в цял свят. Напук на червените ***.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не са оттатък океана ?!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако правилно разбирам тия протестиращи, те са против това централното правителство да удобрявя изборните кандитати? Това значи, че искат да избират кандитати, които централното правителство не удобрява?Дали това е реалистична демократична цел? В САЩ дали някой щат ще му бъде позволено да избира кандитати, които не са удобрени от федералното правителство?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А някой дали знае как Хонк Конг е станал британска собственост? Когато британците ги е хванало яд, че внасят купища продукти от Китай и губили много сребро без да имат какво да продадат на Китай за да си върнат среброто. И тогава решили да продават ОПИУМ, въпреки че е бил забранен от властите в Китай, и когато китайските власти конфискуват наркотика, внасят от миризливите британци, те обявяват война и нападат Китай.
5
14
 
2
 
! Отговори
Чан хуй преди 9 години
Студентите са винаги прави! Китай ще съжалява, че си взе Хонконг,това може да стане заразно и за комунистически Китай. Браво на студентите, които показват на червените глави какво е демокрация в действие.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се появи и юмруче на жълт фон ще стане ясно кои са външните сили.
3
1
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Финансирани от същите организации,дето правиха нашето ДАНС***me ,украинския майдан ,сега в Хонгконг протестите Абсолютно познат сценарии ,дори и методите не се промениха Всичко се прави по опорни точки и си личи де Ха ,сега остана Маккейн или Нюланд да отидат да подкрепят протестърите и цирка ще е пълен
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami te vanshnata sila e edna USA NO TOZI PAT SHTE NASTAPQT DEBELIQ ,SHTE STANE OT EDNA STRANA RUSIQ OT DRUGA KITAI, A PAK KITAI KAKTO OBI4AT DA SE MESQT PRI TQH STAVA STRASHNO!!!!!!!! MRASNI SOROSI 4ERNIQ OBONGO SHTE GO QDE QKO
1
1
 
12
 
! Отговори
КОЙ преди 9 години
Ах, тоя Сорос, КАК успява да огрее навсякъде???