Фабиюс: Украйна да е в добри отношения и с ЕС, и с Русия

Германия пък се надява ситуацията с руските войници да се промени
25 окт 2014 08:40,
74
Фабиюс: Украйна да е в добри отношения и с ЕС, и с Русия
Лоран Фабиюс и Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Архив Reuters

"Никога не сме крили, че се надяваме тази нова Украйна да има едновременно много добри отношения с Европейския съюз и много добри отношения с Русия", заяви френският външен министър Лоран Фабиюс след среща с колегите си от Германия и Полша в Париж, предадоха Франс прес и ТАСС.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че неговата страна и нейните партньори се надяват, че скоро ситуацията с присъствието на руски войници в Украйна ще се промени. Напредък има дори само с това, че Украйна и Русия са решили да създадат буферна зона, подчерта Щайнмайер. Той изрази надежда, че през идните седмици всички руски и чуждестранни бойци ще напуснат Украйна.

По повод на предстоящите избори Щайнмайер изрази надежда, че гласуването ще се състои в цяла Украйна без нарушения, които да попречат на хората да гласуват.

Министър Фабиюс на свой ред изрази надежда, че изборите ще позволят на едно силно мнозинство да работи за обединена Украйна, която трябва едновременно да извърши реформи и да открие своето място.

Полският външен министър Гжегож Схетина изрази от своя страна надежда, че тримата министри ще посетят Украйна заедно след изборите.

През февруари Фабиюс, Щайнмайер и предшественика на Схетина посетиха Киев в разгара на вълненията. Това посещение е помогнало да се избегне гражданска война, заяви френският външен министър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
makedon преди 9 години
A sega najvazno za EU e Bugarija i drugite da izdvojat pari od buzetot da se plati dolgovite na Ukraina za ukradeniot gas. Eto to go na.
27
0
 
19
 
! Отговори
Фактор до 16 преди 9 години
е,как се затваря в изолация като те самите вече затварят в Русия в изолация !!!?? Не чети кво пишат политическите журналяги - по добре да беше чул сам речта на Путин . Както виждаш нито една медия не дава "живот" на вчершното изказване на Путин във Валдай -защо ? Защото американското посолство не работи в събота и неделя ))
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин обаче не е пияницата Елцин и *** Горбачов, Москва не вярва на сълзи. Не вярвайте на влъхвите от Запада, дори когато ви носят дарове.
25
1
 
13
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Всеки може сам да прецени. В Тубата - 3 часа.Вьiступление Владимира Путина на пленарной сессии дискуссионного клуба "Валдай"
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Poradi evreyskoto "posrednichestvo".Evrein i na snimka da go vidish-mirishe.
23
21
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
АКО велика русия ОСТАВИ УКРАИНСКИЯТ НАРОД САМ ДА ИЗБИРА ,ТОГАВА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ ЩЕ ЗАГУБЯТ МНОГО МАЛКО , ЩЕ ЗАГУБЯТ САМО УКРАИНСКИТЕ СИ РОБИ ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА НЯМА ДА ИМАТ МЕЖДУНАРОДНИ САНКЦИИ И ВСЯКА СЕДМИЦА НЯМА ДА ФАЛИРАТ КРУПНИ РУСКИ ФИРМИ ! А ПО ТОЗИ НАЧИН ПО КОЙТО ДЕЙСТВАТ СЕГА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ ВРЕДЯТ И НА СЕБЕ СИ И НА УКРАИНСКИЯТ НАРОД !
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до гурбетчия 12 , кой си руши къщата,за да злепостави съседа си...Ти пък, не знаеш ли? Нане прави така за да стане зле на Вуте... Та и те там така...
21
0
 
8
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Всеки може сам да прецени. В Политикус са публикувани.Самьiе яркие цитатьi Владимира Путина с форума "Валдай".
20
15
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Зима пукна, путин не...
19
33
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Германия и Франция ще смажат руската ***!!!Да живее САЩ!!!Долу русия, путин, евразийския съюз и комунизма!!!
18
0
 
13
 
! Отговори
Валери преди 9 години
До АнонименНе знам какво значи тази дума и не ме интересува. Не ме интересува и кой е повече или по малко виновен, според мен невинни няма в този случай. Но заради игричките на разни ***, милиони хора от които голяма част са жени деца и старци са обречени на глад и студ.
17
19
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До щурофонОСВЕН ,ЧЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ РАБОТЕЙКИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ЗА ДА ПОЛУЧАВАТЕ В БЪЛГАРИЯ ЕЖЕГОДНО НАД 5 МИЛИАРДА ЕВРО ПОМОЩИ , ОТДЕЛНО НИЕ ЛИЧНО ЕЖЕГОДНО ПРАЩАМЕ НА РОДНИНИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ ОКОЛО 2 МИЛИАРДА ЕВРО ! НАШИТЕ РОДНИНИ ГИ ХАРЧАТ ТЕЗИ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ И ТЕ ВЛИЗАТ В БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ ЗА ДА МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ПАРИ ДА ПЛАЩА ПЕНСИЯТА НА ДЯДО ТИ И БАБА ТИ , ДЕТСКИТЕ ДОБАВКИ НА ЖЕНА ТИ И ПРОЧИЕ ! ОТ *** АКЪЛ НЕ ИСКАМ ,ТАКА ЧЕ НЕ МИ ДАВАЙ АКЪЛ !
16
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всички вече е ясно ,че Русия е "мечка -стъвница" на която не можеш да и имаш доверие. В речта си Путин поставя Русия срещу всички ! Без шансове! Това е неговият избор. Самоубийството на Русия като осъзнат избор. Никой вече не си прави илюзии ,че с Русия може да се работи, да се договаря или да търгува....
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГУРБЕТЧИЯ да каже като чистач на *** в Западна Европа какви данъци плаща...
14
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОбзорВчерашната (Валдайска) реч на Путин е най-антируската му проява досега. Така поне го тългуват наблюдателите. Земи я прочети и ще видиш . С тази реч, Путин поставя САЩ като основен геополитически противник, лешава се от западнна подкрепа и затваря Русия в изолация от световните процеси, като същевременно я тласка в неефективна икономическа политика . Малкото съюзници- Беларус и Казахстан си правят изводите на къде ги води Русия и ще я изоставят в скоро време. Така Русия е уязвима и сама
13
19
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До CheriАБЕ АЗ И ТАКИВА КАТО МЕНЕ АКО СЕ ВЪРНЕМ В БЪЛГАРИЯ ,ВСИЧКИ ЩЕ ИЗПУКАМЕ ОТ ГЛАД ! НИЕ ТУК РАБОТИМ , ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЕС ВСЯКА ГОДИНА ВИ ПРАЩА В БЪЛГАРИЯ НАД 5 МИЛИАРДА ЕДРО ! СТОЙ СИ НА *** И НЕ УМУВАЙ ИЗЛИШНО ЗАЩОТО ТОВА НЕ ТИ СЕ УДАВА ! ЛОГИЧНОТО МИСЛЕНЕ НЕ ТИ Е НАЙ-ДОБРАТА ЧЕРТА !
12
6
 
25
 
! Отговори
Cheri преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ - Момче ела си в България и приеми реалностите на живота тук.НЕ ЛИЖИ *** НА велика европа ЗАЩОТО ФАЙДА ОТ НЕЯ НЯМА.Запознай се с Русия и руската история и ще видиш колко е свързана с българската. И че твоето злорадстване е показател за неразбирането ти на реалностите и най-вече за простотията ти
11
3
 
28
 
! Отговори
Обзор преди 9 години
Това посещение (02.2014) и грубата намеса на САЩ предизвикаха последвалата гражданска война в Украйна.Наблюдаваме коренна разлика между вчерашната (Валдайска) реч на Путин и лъжливите мантри на цитираните по-горе. Знаменитите речи на Владимир Путин станаха три - Мюнхенска, Кримска и Валдайска.
10
25
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
До соваТИ ПЪК КАКВО ДАВАШ НА ЕС ,ЧЕ СИ СЕ ЗАГРИЖИЛ ОТКЪДЕ ЕС ЩЕ ЗВЕМЕ ПАРИ ЗА ДА ГИ ДАДЕ НА УКРАЙНА ?! ТИ СИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПРОСЯК И *** ,БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА ЧЛЕНСКИ ВНОС 500 МИЛИОНА ЛЕВА , А ПОЛУЧАВА ЕЖЕГОДНО ОТ ЕС НАД 5 МИЛИАРДА ЕВРО ПОД ФОРМАТА НА БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ПОМОЩИ И РАЗНИ ФОНДОВЕ ! *** НЯМАТ ПРАВО ДА МИСЛЯТ ОТКЪДЕ ЕС ЩЕ ВЗЕМЕ ПАРИ ,ТОВА Е НАША ГРИЖА ,ГРИЖА НА ХОРАТА ,КОИТО ЖИВЕЕМ В ЗАПАДНА ЕВРОПА И ПЛАЩАМЕ НА ТАКИВА КАТО ВАС ЗА ДА НЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД !
9
3
 
26
 
! Отговори
до гурбетчия преди 9 години
разрушенията са в резултат на безогледните ракетни и артелирийски обстрели по населените места.Само не ми казвай, че вярваш на украинската пропаганда, че сепаратистите са стреляли...по тази логика още малко и те сами ще почнат да се застрелват,за да злепоставят киевската власт:)...пълно безумие, кой си руши къщата,за да злепостави съседа си...