Пхенян екзекутирал партийци - гледали сериали и били женкари

Северна Корея разширява политическите си затвори
30 окт 2014 13:04,
56
Пхенян екзекутирал партийци - гледали сериали и били женкари
Снимка: Reuters

Около 50 високопоставени членове на правителството на Северна Корея и военни са били публично екзекутирани досега през годината, съобщава разузнавателната служба на Южна Корея, цитирана от британския "Телеграф".

Жертвите на чистката включват 10 членове на управляващата Работническа партия. Те са били екзекутирани чрез разстрел, защото гледали южнокорейски сериали, участвали в схеми за подкуп или просто защото били женкари.

Много от екзекутираните са били близки с чичото на Ким Чен Ун, който беше арестуван през 2013 г. и екзекутиран по-късно заради престъпления срещу държавата. Продължаващите екзекуции на близки на чичото показват, че севернокорейският лидер се опитва да се отърве от потенциални опозиционери, като по този начин обвинението в гледане на сериали изглежда изфабрикувано.

Дезертьори от Северна Корея неведнъж са разказвали, че пиратски версии на севернокорейски и китайски телевизионни програми са широко достъпни в тоталитарната държава и често се продават на черните пазари. Въпреки усилията на правителството в Пхенян да спре своите граждани в търсенето им на информация за живота извън страната навлизащите електронни медии и смартфони правят усилията все по-безсмислени.

Подробности за екзекуциите бяха предоставени от разузнавателната служба в доклад, представен във вторник. В него се съобщава и за още 200 артилеристи, които са били понижени заради слабо представяне на тренировките.

От доклада става ясно също, че Северна Корея е разширила капацитета на своите политически затвори. Освен това се съобщава, че севернокорейски хакери се опитват да влизат в смартфоните на южнокорейци чрез мобилни апликации, маскирани като игри.

В доклада има част и за самия Ким Чен Ун. Там е изказано предположение, че заради теглото му е възможно скоро да се появяват нови здравословни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
13
 
! Отговори
! преди 9 години
Само Биг Биг Пиг Восът има право да чеши малки катерички, да пафка пури и да отпива отлежал швейцарски коняк, платени с парите на народа !Венсеремос, дрОгари !Партията води народа.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i v bg e taka ama niama koi da gi ekzekytira ,baq rabota shte se otvori na tazi bezrabotica,a meraklii shte se nameriat.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova prase mnogo debelo breeee! Kolko li slanina shte izlezne ot nego za koleda ?
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много от екзекутираните са били близки с чичото на Ким Чен Ун, който беше арестуван през 2013 г. и екзекутиран по-късно заради престъпления срещу държавата. - Да си дойдем на думата!
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E какво лошо има в това да разстрелват корумпирани държавни чиновници ???
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На американците не им е нужна виза, за да влизат в България.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Акоим изпратиме нашите политици за послдните25 години то сега в парламента нямаше да има никой.
37
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са пропагандни измислици - ако имаше толкова много жертви от комунизма в България всичко документи досега да бяха излезли на бял свят, щяхме да имаме музей на жертвите със снимки, документи, доказателства. Всичко е въздух и пропаганда, имало е много жертви, но по неофициални данни, без доказателства. Не че не е имало, но тези за които има данни се броят на пръсти. Другито е спекулация и пропаганда.
36
2
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Няма да казвам какъв мисля, че си, защото ще ми изтрият коментара.Само ти препоръчвам да провериш следвоенните съдилища в други страни колко хора са екзекутирали, и то като гледаш само официални данни. Примерно, Япония, наброявала тогава 70 милиона (в сравнение с 7-те милиона българи през 1945), осъдила 3 пъти по-малко от *** по ОФИЦИАЛНИ данни. Излиза, че "криминалната ***" в БГ е била ТРИДЕСЕТ ПЪТИ повече отколкото в Япония.Та... ти сериозно ли?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименGranicata ne e zatvorena, triabva da si izkarash viza , syshto kakto za rusia
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно това казвам и аз. Американците ни третират като крепостни селяни. 2014 година а границата на България е затворена и на българите им е забранено да пътуват в америка. Всички евроатлантически приказки за демокрация, права на човека, свободен избор къде да живееш са просто подигравка с ***, презират ни и ни се подиграват. Дори през турско робства раята е пътувала свободно по цял свят. А ние сме задължени да пускаме свободно всеки американец да влиза когато си поиска в България.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сме водили военни действия и срещу Америка, най-малко хилядите деца, жени и цивилни които са били разкъсани от американските бомби в София.
32
1
 
15
 
! Отговори
?!? До 28 преди 9 години
Ти май представа си нямаш за какво говориш. След нападението на Германия през 22.06.1941 България не е обявявала война на Русия, нито е участвала във военни действия. Германската инвазия предизвиква сериозни протести у нас, като комунистите се възпозлват от това.Руснаците на свой ред не били бомбардирали жени и деца? Хайде прочети малко, има достатъчно информация и за това.
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой много се страхува от тоя дребосък. Матряло най-редовно го хранят с какви ли не небивалици за Северна Корея.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗащо си мислиш, че в Русия трябва да те пускат без виза-------------A zashto triabva v usa da te puskat bez viza ?
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо си мислиш, че в Русия трябва да те пускат без виза. Българският президент открито говори против Русия, пуснали сме натовски войници и бази, натовски военни кораби в нашите пристанища и искаш Русия да ни пуска без визи. Ами то границите на България са затворени дори ако искаш при нашите "приятели" американците да пътуваш, там ни е забранено и ни третират като крепосни селяни, а ти искаш да те пускат ей така в Русия.
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това с жертвите на комунизма в България е силно преувеличено. Само митове и пропаганда. Жертвите са предимно криминални, военни спекуланти и черноборсаджии. Политическите опоненти които са избити се знаят кои са и те се брият на пръсти. Другите са били криминална *** и мародери, и броят им е силно преувеличем, няма нито списъци, нито близки които да ги оплакват, нишо - само пропаганда.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chuguni ako toia e v BG ne va vizdam s teia turski seriali koito gledate...
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютно нормално е да избие родата и приближените на чичото. бърза да изправари нещата, но рано или късно ще го пръснат тия от родата.
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми ние сме обявили и война на Русия, що тогава ревете, че руснаците били влезли в 44та. За разлика от американците, руснаците не са бомбардирали и избивали цивилни жени и деца.