Русия достави в пет африкански страни помощи за борба с ебола

Всеки от петте контейнера съдържа по 18 т защитни и други средства
31 окт 2014 11:37, Елка Василева
3
Русия достави в пет африкански страни помощи за борба с ебола
Снимка: архив, Reuters

Транспортен самолет Ан-124-100 "Руслан" на руската компания "Волга-Днепър" е доставил в пет африкански страни помощи за борбата с епидемията от ебола. Това са пет контейнера с по 18 тона защитни и други средства, съобщи за ТАСС член на екипажа по телефона от Абиджан, столицата на Кот Д'Ивоар.

Руските помощи са доставени в пет страни от континента - Демократична република Конго (Киншаса), където е регистриран взрив на различен от епидемията в Западна Африка щам, Гана (Акра), където е разположен главният логистичен център за доставка на товари в поразените от вируса страни, а също така Мали (Бамако), Гвинея-Бисау (Бисау) и Кот Д'Ивоар.

Товарът е доставен в съответствие с препоръките на Съвета за сигурност на ООН. Макар че самолетът не е кацал в най-силно засегнатите от вируса държави - Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, екипажът все пак е взимал необходимите предпазни мерки. "Имаме инструкция за безконтактно разтоварване. Работим в защитни костюми, очила, ръкавици и ботуши. Всеки път самолетът е обеззаразяван", заяви бортинженерът на самолета.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: африкаРусияпомощЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
ДО 1 преди 9 години
ЗАЩИТНИТЕ СРЕДСТВА Е ЯСНО-ЛЕКАРСТВА,МАСКИ,КОСТЮМИ,МЕД.ПОСОБИЯ.А ДРУГИТЕ СРЕДСТВА МОГАТ ДА СА ОТ ВСЯКАКЪВ ХАРАКТЕР В СЛУЧАЯ КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ ДРЕХИ,ХИГИЕННИ ПРОДУКТИ И СТИГНЕШ ДО ХРАНИ ВОДА И РАЗНИ ПРОДОВОЛСТВИЯ.НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "ДРУГИ" ДА СА ВИНАГИ ЛОШИ