Хиляди румънци на протест срещу Понта

В Клуж-Напока се събраха 5000 души
8 ное 2014 22:14,
5
Хиляди румънци на протест срещу Понта
Снимка: БТА

Хиляди румънци протестираха днес вечерта срещу социалистическото правителство на премиера Виктор Понта, който се бори за президентския пост, информира ДПА.

Център на протеста бе град Клуж-Напока, където се събраха минимум 5000 души. Демонстрации имаше и в столицата Букурещ, както и в Тимишоара.

Повод за протестите станаха проблемите при първия тур на президентските избори на 2 ноември, когато хиляди румънци в чужбина не успяха да гласуват.

Противниците на Понта обвиняват правителството, че умишлено е попречило на вота в чужбина, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТКАКТО ВИКТОР ПОНТА ЗАЯВИ,ЧЕ АКО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ДА СЛЕДВА ПОЛИТИКАТА НА БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ БЪСЕСКУ ДА СЕ КОНФРОНТИРА РУМЪНИЯ С РУСИЯ И ,ЧЕ ЩЕ ПОЛОЖИ УСИЛИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ РУМЪНИЯ И РУСИЯ,КАКТО И,ЧЕ ПОНТА ЩЕ ПРЕРАЗГЛЕДА СПОРАЗУМЕНИЕТО СЪС САЩ ЗА ПРОУЧВАНЕ НА ШИСТОВ ГАЗ В РУМЪНИЯ И ВЕДНАГА ПЛЪПНАХА ПЛАТЕНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ОТ СОРОСОВИТЕ НПО-ТА В РУМЪНИЯ ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ ПОНТА,ПОЗНАТ ДО БОЛКА СЦЕНАРИИ.
2
0
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
До Малкият ИванчоВсъщност си прав! Я са кажи кои от управлявалите ни след комунистите, не са били комунисти, приближени на комунисти или охрана на комунисти?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха соросчетата се вдигнали да протестират, то там кадето са тези платени протести няма много румънци