САЩ да не допускат ново насилие в конфликта в Донбас!

Лавров и Кери сближиха позиции за борбата с тероризма
Обновена: 8 ное 2014 11:37 | 8 ное 2014 11:19,
59
САЩ да не допускат ново насилие в конфликта в Донбас!
Снимка: Reuters, архив

САЩ не бива да допускат идеи за връщане към силовите методи за решаване на конфликта в Донбас, заяви пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, след разговори с американския държавен секретар Джон Кери в рамките на министерска среща на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Пекин.

"По понятни причини позициите ни със САЩ не съвпадат относно случващото се в Украйна и причините за него. При все това, ако Вашингтон е заинтересован да съдейства за умиротворяване на ситуацията, за създаване на условия за диалог между Киев и ръководителите на опълчението, ръководството на Луганската и Донецката народни републики, смятам, че това би било крачка в правилната посока. Най-важно е да не се допускат идеи, каквито витаят в Киев, че трябва да се наберат сили и да се използват отново силови методи за уреждане на кризата", каза Лавров.

Договарянето за извършване на конституционна реформа в Украйна става още по-актуално, отколкото през април, когато то беше постигнато, отбеляза министърът. Той каза, че в разговора с американския си колега са споменали женевския формат - срещата през април на външните министри на Русия, САЩ и Украйна и върховният представител на ЕС по външната политика.

Лавров припомни, че в женевската декларация от 17 април украинското ръководство се е ангажирало незабавно да започне политически процес, конституционна реформа, с участието на всички региони и политически сили.

"Днес с Джон Кери единодушно заключихме, че тази задача е по-актуална, отколкото през април, и ще се постараем да убедим украинското ръководство да започне на изпълнява ангажимента си", каза той.

"Русия и САЩ разчитат до 24 ноември да се постигне споразумение по ядрената програма на Иран. От гледна точка на времето това сега е приоритетен въпрос, предвид договореностите да се опитаме да постигнем окончателен компромис до 24 ноември", отбеляза Лавров.

Русия не вижда правни причини да не сътрудничи със сирийското правителство в борбата с тероризма в лицето на "Ислямска държава", заяви руският външен министър. Москва и Вашингтон ще сближават позициите за методите за борба с тероризма. "Ние потвърдихме позицията си, че борбата с тероризма трябва да се води въз основа на международното право и че не виждаме никакви правни и дори практически причини да не сътрудничим със сирийското правителство по този въпрос", отбелязатой.

САЩ увериха, че са готови да търсят начини Израел и палестинците да седнат отново край масата за преговори, каза още Лавров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
28
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Единствено САЩ в момента сдържат Украинската армия да не размаже руските "войски" в Донбас, така че рускогаварящия арапин- лаврата да не плямпа глупости, ами да си приберат с путин мужиците (още с летни униформи) спящи във вагони и палатки из Донбас, за да дойде мира в Донецка и Луганска области!
36
18
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Украйна спира пенсиите, Русия дава оръжие и на *** от Лугандон им остава само да се хвърлят във фронтална атака и да се превърнат в +груз 200+.
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дети, в магазине опять водка подорожала! Папа, ты теперь будешь меньше пить? Нет, вы теперь будете меньше кушать!
34
8
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Русия е изпратила 36 танка,18 камиона с въоръжени войници и една подвижна локаторна установка като ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ за Донбас и Луганск. А Украйна спира плащанията (в това число и пенсиите) за тези два размирни района.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Суть моего предложения проста, заявляет председатель парламентской комиссии по делам женщин, детей и семьи, доктор юридических наук Елена Борисовна Мизулина, каждая гражданка России сможет получить по почте генетический материал президента РФ, забеременеть от него и родить ребенка. Такие матери будут получать специальное пособие от государства.
32
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дипломат 1 - в света Сергей Лавров!
31
27
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Всички договорки, ръкостискания и обещания на руснаците са били за печелене на време. Те не ги спазват и си служат с лъжи без никакви скрупули. Изключително недостойно поведение....
30
36
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Важно сега САЩ да въоръжи Украйна с отбранителна техника и само да си пазят позициите, малко по-малко да изтребват путиноидната ***, която атакува. Постепенно от ДНР и ЛНР ще останат само вдовици и сираци.
29
33
 
9
 
! Отговори
Тъжно преди 9 години
Лавров и *** - кръволоците на 21-век. Унищожиха цяла една държава , погубиха живота на безброй украинци и още толкова собствени войници , за да се покажат колко са велики.
28
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eto tiya na sninkata sa liceto na dve imperii na zloto ediniya deystva v blizkiya iztok a vtoriya v izto4na evropa
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31 извесрно ли Ви е че понятието Новорусия в смисъл ба админисрративна единуца не се е използвало последните 200 години
26
12
 
30
 
! Отговори
проруска преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ НОВОРУСИЯ!!!!!!!!!!
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 29Що се обаждаш неподготвен?
24
35
 
8
 
! Отговори
Лакомник преди 9 години
Лакомата Лавра иска големи залъци от Украйна. На помешчиците от Кремъл ще им приседне от лакомия и докарват обикновените руснаци до пъЛакомникътлна мизерия - без храна , само с нови калашници, нови атомни подводници и нови ядрени ракети. Досъщ като по времето на СССР.
23
4
 
34
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"САЩ да не допускат ново насилие в конфликта в Донбас!"Да бе ,да.Та нали те го провокираха ,та нали те го поддържат.Жалко за Украйна. Унищожиха я
22
3
 
1
 
! Отговори
Aliosha преди 9 години
do 25.Na zapad sa samo homosexualisti i si e strah ot mechkata.dabaite bratq da se prodadem na Rusiq.to v kochinata e hubavo stiga da e ruska.
21
6
 
1
 
! Отговори
Stanio преди 9 години
az iskam da doidat kumunistite ot CCCP i da izbiqt vsichki umni hora v BG koito sa protiv bratushkite.te ne sa patrioti shtom ne iskat da prodadat BG na Rusiq.iskam pak da me machkat ruskite 4epici.abe bulgariq e 4ast ot bratskaq rusiq.kakvo e tova BG.te rusnacite sa ni dali azbukata.duljim im vsichko za vinagi
20
7
 
4
 
! Отговори
Kiro преди 9 години
abe bqh v London prednata sedmica i ochakvah da vidq samo homosexualisti i upaduk,no horata izglejdaha normalni i shtastlivi.ne sum izlizal drug put izvum BG i si misleh che na zapad sa samo s obratna rezba.zashto li se vodi takava antiEU kampaniq u nas.da ne bi da e ... vzemete taq skupa gaz i daite tiq kinti ot *** shtoto oniq sa homo a nie sme muke i bratq.kupuvai skupa bratska gaz i dai kinti ot ***
19
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До КуРти: :) Естествено, то трябва да си тотално кьорав *** или платен сорсоиден *** че да не разбереш веднага за какво става дума :))))
18
0
 
7
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
До НаблюдателОп......сварка, явно снимката е доста еднозначна. :D