Продължава тежкият обстрел в района на Донецк

Артилерийска и минометна стрелба се чува в центъра
Обновена: 11 ное 2014 18:42 | 11 ное 2014 18:41, Анисия Иванова
55
Продължава тежкият обстрел в района на Донецк
Снимка БТА

Тежкият артилерийски и минометен обстрел бе подновен днес в района на контролирания от проруските сепаратисти град Донецк в Източна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Залпове от минохвъргачки се чуваха през няколко минути от центъра на града, но не е ясно кой ги изстрелва и кои са
 мишените. Обикновено боевете се съсредоточават около летището, което е далеч от центъра на Донецк.

Международните наблюдатели все още не са видели изтеглянето на тежките оръжия от планираната зона за сигурност в Източна Украйна, каза днес говорител на мисията на ОССЕ, цитиран от ДПА.

По думите на говорителя Майкъл Боцюркив това остава като спешен проблем във връзка с прилагането на мирните споразумения от Минск. През септември представители на правителството в Киев и сепаратистите са договориха за създаването на 30-километрова буферна зона без тежки оръжия. Боцюркив заяви, че нивото на насилието в Източна Украйна и рискът от по-нататъшната негова ескалация "остават високи и се повишават".

Международни наблюдатели в зоната на конфликта в Украйна бяха обвинени днес от правителството в Киев, че издават военни тайни. Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко изрази безпокойство от съобщенията, че "отделни членове на наблюдателската мисия на ОССЕ в региона на Донбас" са издавали информация за "местоположението на украински военни части".

Лисенко изрази надежда, че ОССЕ ще направи всичко възможно да предотвратяват занапред такива инциденти. Той добави, че през последните 24 часа са загинали петима и са били ранени десетима украински войници.

Коментарът на Лисенко бе по повод изявление по телевизията на съветника в министерството на отбраната в Киев Василий Будик, че наблюдатели от ОССЕ са предавали важна информация на руски офицери. Като доказателство Будик приведе последния доклад на ОССЕ, в която се казва, че в неделя наблюдателите са уведомили руско-украинската комисия за наличието на тежка артилерия и танкове д района на Карливка - село под контрола на правителствените сили.

Освен това по думите на Будик грузински наблюдател от ОССЕ му казал, че 80 на сто от наблюдателите в Марупол са руснаци, повечето от които бивши служители на руското разузнаване.

От ОССЕ незабавно отхвърлиха тази обвинения. Измежду 17-те наблюдатели в целия регион само един е гражданин на Русия, написа в "Туитър" говорителката на международната организация Кати Бъртън, съобщи ДПА.

ТАСС предаде, че опълченци от самообявилата се Луганска народна република са предали на правителствените сили четирима ранени войници. Според съобщението сепаратистите не поискали нищо в замяна. Ранените били транспортирани с правителствени линейки, като двама от тях били в тежко състояние, но годни за транспортираме.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: УкрайнаобстрелДонецк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Разказа ми един приятел /българин/от САЩ : " Реших да ходим на риба,на едно езеро/големо/ . Сичко точно -въдици ,стръв ,дреи и отидох. Турам червей ,фърлям и седам . Минаха десет минути и от некъде фииу една моторница -джънк -"Ела ,че ми требеш"!Зимаа ми стръвта-бам у езерото -въдицата...фшът със тех и ми изтресоха глоба двеста долара -А оди лови!!!" Такава братя е свободата на риболовците в САЩ-нямя жива стръв ! Езикът е западно български .
31
1
 
11
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Киевската хунта дойде на власт с преврат финансиран от сащ,т.е това са истинските убийци!Изпълнителите са ***!!!...До анонимко,който в предна статия ми каза,че заради таква,като мене(Русофили) живеем в Европа като онези с ушанките.Отворко,"онези с ушанките" имат държава на 5по БВП.Заплатите и социалните придобивки(знаеш ли какви пари дават за1-во ,2-ро,3-то дете?,а колко са ти комуналните разходи?- дребни пари) са много пред нашите.И си купуват имоти.Каква Европа,бе с 300-400лв заплати?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kolkoto po burzo Ukraina se osvobodi ot " tumora " Donbas , tolkova po-dobre , v protiven slu4ai riskuva da zagubi oshte teritorii.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в българия не позволиха дори невъоръжени отряди на расате, а тия в украина са незаконни и въоръжени подобно частните наркоармии, наричат ги и махновци, а туй значи анархисти, заплашиха и киев с преврат, каква евроукраина са дрогирани бандити
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tva sa fashagite da trepat hora ,sashtoto e v bg samo che ee genocit chrez mizeria .
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според ушанките всяка страна е фалирала с изключение на матушка:)
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в америка е забранено да имаш собствени семена за сеитба, само монсанто може да има семена и трябва да си купиш от тях. хаха демократична държава, като животновъди и земеделци са поробени.-------как ше е забранено бе *** , не можеш да сееш само техните сортове които са гмо, нали в бг-то сте много отворени , не ядете гмо, та къде та бърка теб?
25
16
 
7
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Парите нямат значение - ще налеем в Украйна колкото милиарди трябва за да спрем Кремълското джудже.
24
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей много *** народ се оказаха Хуйкраинците. Сасипаха си държавата за 1 година. Ние успяхме нашата за 25г
23
7
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Вовка да ги изплющи. Незабавно!
22
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украина е фалирала страна, фалита на гърция бе спасен с 300 млд, а те са пъти повече населени, кой ще ги спасява, толкова са смешни, а убийство на невинни не страна в конфликта е военно престъпление по всичкито право на света, жалко за дрънкалата с ценностите, пред очите им се случва
21
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън фашистите от Киев!! На въже!
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
минското споразумение е между бизнеса от двете страни на огъня, русия не участва, как го нарушава, и кой управлява в украина е мъгла, вайцман порошенко или никой не го бръсне, на последните им избори активноста бе както тука, по същите причини, кой им хваща вяра
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бандеровчеЕдинственото, което държите здраво е чеповете на американчетата и не само ги държите, ами и и ги смучете яко :)))
18
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО Е ЯСНО КОЙ ОБСТРЕЛВА ЖИЛИЩНИТЕ КВАРТАЛИ И КОЙ ИЗБИВА НЕВИННИ ЖЕНИ,СТАРЦИ И ДЕЦА,ВИНОВНИЦИТЕ СА КИЕВСКАТА ХУНТА И ГНУСНИТЕ *** КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕЯ КАТО КОЛОМОЙСКИ,ТАРУТА ,ТИ-МОШЕ-НКО .ТЕЗИ ЕДИН ДЕН ГИ ЧАКА БЕСИЛО ЗА ВОЕННИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,КОИТО ИЗВЪРШИХА НАД НАСЕЛЕНИЕТО НА ДОНБАС
17
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато медиите пишат, че боевете там са започнали, без да споменават кой е открил огъня, значи точно Киев е нарушил примирието. Ако така нареченото споразумение от Минск се прилага, с какво украинската армия обстрелва Донецк? Телепортирали са си оръдията там? Другото, което не мога да разбера са обвиненията на ОССЕ към Киев, че издавал военни тайни за "местоположението на украински военни части". Защо разположението им ще е тайна, ако не смятат да извършат операция по време на примирието?
16
7
 
39
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Порошенко е военен престъпник!!! Защо не го съдят?
15
7
 
44
 
! Отговори
органик преди 9 години
в америка е забранено да имаш собствени семена за сеитба, само монсанто може да има семена и трябва да си купиш от тях. хаха демократична държава, като животновъди и земеделци са поробени.
14
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ima li oshte 4erveni tikvi , koito ne sa razbrali , 4e v Ukraina nqma "separatizum" , a RUSSKA AGRESIA .
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен21А наи-измислената държава ,продължава да прави най-големи поразии