Украйна е най-опасното място в света, предупреди Порошенко

За Украйна е рано да влиза в НАТО, заяви президентът на страната
Обновена: 17 ное 2014 15:42 | 17 ное 2014 15:36, Елка Василева
47
Украйна е най-опасното място в света, предупреди Порошенко
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

За Украйна на този етап е рано да влиза в НАТО, каза президентът й Петро Порошенко в интервю за вестник "Билд", предаде ТАСС.

"Даже ако отправим искане за приемане на Украйна в НАТО, то блокът сам не би бил готов за това. Само когато проведем реформи в Украйна и отговаряме на критериите, тогава можем да попитаме населението искат ли те присъединяване към Алианса", отбеляза президентът.

Според него по-вероятна на този етап е перспективата за приемане в ЕС.

Още по темата

Говорейки за обстановката в Украйна, президентът заяви, че страната му е подготвена за сценарий на тотална война, но посочи, че предпочита мирно решение на конфликта. Той констатира, че Украйна "сега е най-опасното място в света".

Според него бойните действия в източната част на страната "са по-опасни, отколкото заплахата от страна на Ислямска държава и от всичко, което става в Близкия изток".

"Украйна изпълни всичко, обявено във връзка с мирното споразумение, готови сме на компромис и смятаме, че конфликтът не може да се реши с военни средства. Русия, обратно, днес обещава едно, а утре прави обратното", заяви Порошенко в интервюто си, цитиран от Франс прес.

"Не искаме война, искаме мир и се борим за европейските ценности. Русия обаче не спазва никое споразумение. Не се боя от война с руските войски и сме се подготвили за сценарий на тотална война", отговаря украинският президент на въпрос за евентуална война с Русия.

"Армията ни сега е в по-добро състояние, отколкото преди пет месеца и получаваме подкрепа от цял свят. Няма нищо, което да искаме по-силно от мира, но за жалост засега трябва да се готвим за най-лошия сценарий", добавя Порошенко.

Киев от повече от седмица заявява, че в Източна Украйна масово навлизат руски войски и танкове. Твърдението се потвърждава от НАТО, но категорично се отрича от Москва.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Жалко за една прекрасна страна и един добър народ управлявани от олигархична хунта.Ще платят жестока и незаслужена цена. Но всеки му своето!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PUTIN E GOSPOD SPASITELIAT NA BALGARIA.25 GODINI ROBSTVO STIGAT.NA KRAK O PARII PREZRENI NA KRAK O ROBI NA TRUDA.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин смята, че ако си изтегли терористите украинците ще избият населението, както постъпиха сърбите в Сребреница.
27
15
 
5
 
! Отговори
Украйна е Европа преди 9 години
Дръж се Порошенко, всички европейци сме с тебе, бий азиатския агресор, бийй, той само от бой разбира!
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
33 Салахадине то случайно да си чувал нещо за Киборгите от Кирковград това е най-елитната част на така наречения спецназ още от съветско време фори Путин се е опитвал да дублира частта заради славата и .Е те вече шест месеца защищават това коетп е останало от летището на ДонецкОдисей 1
25
2
 
23
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
ПОРОШЕНКО, БАТКО, къде са братлетата КЛИЧКО Виталката и Вовата, дето толкова ги величаят наште ***? Да ти кажа БАТКО, там дето ти е цялата храбра хохолска/украйнска армия стои с *** *** под полата на Анхела Меркел на топло, там са и братлетата КЛИЧКО Виталката и Вовата, щото нали са с двойно гражданство и там си плащат данъците да им е топло. Топло им е, *** да не им/ТИ стане мокро.
24
2
 
35
 
! Отговори
набит на кол? преди 9 години
Какви ще бъдат санкциите срещу бивша Украйна, Сащ, ЕС и Нато, когато стана ясно, че украински Миг-29 е свалил Боинга? Нато ще бомбардира Киев ли? Всички украинци ще бъдат изгонени от Европа ли? Пороченко ще бъде набит на кол ли? Обамата ще бъде пратен в Гуантанамо ли?
23
2
 
29
 
! Отговори
жестоко безсилие преди 9 години
Освен едно, по животински жестоко безсилие, Пороченко друго не може да покаже.
22
2
 
32
 
! Отговори
вече не съществува преди 9 години
От момента, в който киевската фашистка хунта започна война срещу собствения си народ, Украйна вече не съществува!
21
3
 
30
 
! Отговори
тотална война преди 9 години
Порошенко/Йозеф Гьобелс: Готови сме и за тотална война!
20
2
 
30
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Прошенко си мисли, че да си цапа ръцете с кръв е като с шоколад и ще падат яки мънги. Ще му падне главата на този гнусен убиец! Долу хунтата!
19
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокурорът на Харабовска област е обвинен в изнасилване на три непълнолетни момичета и е осъден само на 13 години лишаване от свобода !!! тук - Капитан в милицията на Свердловска област - Василию Осинцеву е осъден за изнасилване на 7 годишно момиче, което намерил да играе в двора на къщата си без надзор на родителите й и я отвежда в близката гора, а в периода 2008-2009г. е обвинен за още две изнасилвания. Осъден на 19 години лишаване от свобода!!! тук - Заместник прокурорът на Курилски регион Сергей Ермаков организира групови оргии с момченца под 14 годишна възраст в периода 2004-200
18
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следователите били шокирани от откровенията на насилника. Делото непрекъснато се разширява с нови подробности. Смирнов разказал и за свои съучастници в оргиите от Москва. Те заемали високи постове в образователните структури на руската столица. всички данни тук и тук -През март 2011 година в района на Ростов бе заловен депутат в Парламента и бивш кандидат за губернатор на региона Волгоград ( в изборите през 2004 г. зае второ място ) Николай Волков . Той е обвинен в шест епизода на изнасилване и злоупотреба с млади момичета. тук и тук - Прокурорът на Харабовска област е обвинен в изнасил
17
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пенкоа травеститите от Русия....само,че там по закон всички са хетеросексуални...-Друг скандал на педофили на високо ниво в политически партии е случаят с Андрей Смирнов. В обществен скандал се превръща делото срещу задържания в Санкт Петербург педофил, 50-годишния Андрей Смирнов, който е общински съветник от "Единна Русия" - партията на руския премиер Владимир Путин. Вече било ясно, че става дума за цяла банда извратени чиновници, които устройвали сексоргии с деца. Следователите били шокирани от откровенията на насилника. Делото непрекъснато се разширява с нови подробности. Смирнов ра
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12 ...защо на САЩ? От 192 държави само десет признаха анекса. Останалите 182 са по-малко важни ..така ли?Или агресорите САЩ са убедили 102 страни да отхвърлят анекса ...
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НекъвХорорНекъвХел.... в повечето държави не се правят референдуми по важни въпроси,по простата причина,че учатват такива като теб,агресивни и полуграмотни...
14
4
 
36
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Опасно е заради тебе американска подлого!!! Военен съд за кървавия Петър!!!!
13
6
 
45
 
! Отговори
Порошенко фашист преди 9 години
Абе нали ЕС търси още фашисти от втора световна война! Порошенко един от фашисти който убива не винни хора! Защо ЕС прикрива негови престъпленя?
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Потрошенко е най-опасния президент на Украйна.
11
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера как може да си продаде народа за 5 долара. Ако Путин не беше взел Крим, щеше да се пише, че е предал родината и че такъв предател който не може да ги защити не трябва на РФ. Сега се пише за анексия и колко е лош окупатор. Много им пречи на САЩ, ама да го... Ясно е че в РФ не им мина номера, запалиха огън пред врата. Путин е надеждата на Русия, а и на нашите некадърници които свято вярват, че РФ им е виновна за това, че са бедни ***.