САЩ финансирали военни в Украйна чрез личните им сметки

Това твърдят украински хакери от групата "Киберберкут"
25 ное 2014 15:13, Елка Василева
25
САЩ финансирали военни в Украйна чрез личните им сметки
Снимка: архив, Reuters

Стотици хиляди долари пристигат от САЩ в личните сметки на украински военни. Това сочат секретни документи, с които са се сдобили украински хакери от групата "Киберберкут", предаде ТАСС.

"Анализът на само няколко материала оставя впечатлението, че армията на Украйна е подразделение от въоръжените сили на САЩ. Обемът на финансирането смайва с мащабите си, а упадъкът на украинските войски - със своята дълбочина. Стотици хиляди долари идват в личните сметки на военнослужещи и някои офицери ги използват за лични нужди", твърди организацията на своя сайт.

Хакерите от "Киберберкут" твърдят, че по време на посещението на Джо Байдън в Киев на 20 и 21 ноември са получили достъп до поверителни материали на Държавния департамент, пазени в паметта на мобилно устройство, което носел член на американската делегация.

Според тях някои секретни документи сочели, че министерството на отбраната на Украйна е поискало от САЩ 30,7 милиона долара като военнотехническа помощ. Средствата щели да бъдат изразходвани за покупка на свързочни средства, системи за корабоплаване, уреди за наблюдение, които ще се монтират на кораби на бреговата охрана, роботи за разминиране, екипировка за военнослужещите и компютри за Националния университет за отбрана в Киев.

"Ние - "Киберберкут", вече сме предупреждавали, че е недопустимо Вашингтон да се меси във вътрешните работи на страната ни. Неведнъж сме заявявали освен това, че не приемаме антинародната политика на киевската власт, поставила Украйна в зависимост от САЩ", се казва в изявление на групата, поместено на сайта й.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: УкрайнафинансиранеСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
15
 
! Отговори
еврофил преди 9 години
Крайно време е Европа да се откачи от мръсният *** САЩ, чийто олигарси извличат ползите, а ние европейците помаме пасивите. Проблемът ни не е Русия, а САЩ. Европа се нуждае от спешно обезпаразитяване!
11
12
 
3
 
! Отговори
st преди 9 години
Пратете и на мен с кеф ще трепя руски подръжници.
10
3
 
6
 
! Отговори
Сянката преди 9 години
Ако покупателната способност на богатите страни намалее , бедните страни ще фалиратТова е омагьосаният кръг в който се въртим всички и няма измъкванеА при бедни страни с армии се облажват само военните
9
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе друго си е ТАСС да каже новината. Някакси по-така, по-савецки и по-правдиво звучи. Я виж и нашите *** как се наемат като *** на буца :)
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOITO MOGE DA SPECELI SI GO MOGE,KOITO NE MOGE DA GO ***....VIATARAT.
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно са видяли как пълнят с рубли сметките на бялата златка
6
2
 
27
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Та днеска голямо поотпускане от обичаините антируски статии Имало е дни, по 4-5 статии е имало в плюене на Русия и Путин Или са ви спрели парите,или сте си взели хапчетата
5
23
 
6
 
! Отговори
Граф Наришкин преди 9 години
Откъде накъде ще вярваме на подобна "новина" ? Забележете - "новината" се разпространява от Телеграфната Агенция на Съветския Съюз - агенция на несъществуваща държава?
4
2
 
26
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
CNN-пък не показа интервю с журналистка от RT която обяснява на ведущата Кристиан Аманпур ,че те само преставят едната страна и това е американската , (както и нашите медии който се хранят от САЩ...) А казват за CNN-демократични и свободни медии-ха-ха .
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БЪлгария няма журналистика ....Българската журналистика е агенция за преводи.
2
1
 
17
 
! Отговори
трйи мършо, трйи преди 9 години
Кaк тaкa мъдурaторите не сa изтрили всички неудобни коментaри ? Aй стигъ уе
1
3
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
това е нищо сега ще видят украинците от къде изгрява слънцето