Планирали покушение срещу полицията във Фъргюсън

Полицаят, убил Майкъл Браун, се укрива
28 ное 2014 09:02,
10
Планирали покушение срещу полицията във Фъргюсън
Снимка: Reuters, архив

Двама души бяха арестувани в САЩ за планиране на покушения срещу прокурор и началника на полицията във Фъргюсън, щата Мисури. Полицаят, убил чернокож младеж в предградието на Сейнт Луис през август, се укрива, предаде ТАСС, като се позова на местни медии.

Полицията американския град съобщи, че е арестувала на 20 ноември двама мъже, планирали покушения срещу началника на полицията във Фъргюсън Том Джексън и прокурор Робърт Маккалък, който се занимава с разследването на убийството на 18-годишния афроамериканец Майкъл Браун от белия полицай Дарън Уилсън, отприщило вълна от протести и насилие навсякъде в Съединените щати. Те освен това възнамерявали да взривят бомба на знаково за Сейнт Луис място - огромната стоманена арка на брега на река Мисури, съобщи вестник "Сейнт Луис пост-диспач".

Полицаят, убил Майкъл Браун, е принуден да се крие поради заплахи за физическа саморазправа с него, разкри неговият адвокат Нийл Брантрейгър в интервю за телевизия Си Ен Ен. Няколко дни след убийството 28-годишният Браун бил уведомен, че в интернет се води активна кампания срещу него. Тогава той събрал вещи от
първа необходимост и напуснал дома си.

В понеделник съдебно жури постанови, че няма да повдигне обвинения срещу полицая, тъй като той е действал при неизбежна самоотбрана. Решението обаче предизвика нова вълна от съпътствани от насилие протести на много места в Съединените щати. Обстановката постепенно се успокоява, включително във Фъргюсън.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
slan преди 9 години
Полицаят, убил Майкъл Браун, е принуден да се крие поради заплахи за физическа саморазправа с него.Заплашват го черните. Според видеото от охранителните камери убийството си беше на място, младежа вдига играчката-оръжие срещу полиция, която той не знае,че е играчка.В Германия щяха да го застрелят в крака, в Щатите се целят в жизненоважни органи. Те трябва да си реформират полицията и то на федерално ниво.
8
2
 
5
 
! Отговори
До 4 и 7 преди 9 години
Да, видях, че статията е за другия инцидент. Грешката е моя. Аз писах за случая с малолетния чернокож.
7
2
 
10
 
! Отговори
vdch преди 9 години
До Полицаят е невиненТова, за което пишеш е в Кливланд. Колкото до Майкъл Браун вярно е, че се е опитвал да вземе пищова на полицая, но след това е побягнал. Ченгето е насочило оръжието срещу него, след което Браун спира и вдига ръце. Това го възпроизведоха, чрез анимация по CNN. В този момент полицаят стреля в него 12 (дванадесет) пъти. Разбира се неуместно е да се говори за расистки мотиви, но е имало други начини да се обезвреди престъпника.
6
2
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
интересно, как ли полицията е разбрала че планират покушение?
5
0
 
8
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
до 2 сега разбирам защо американците си избраха черен президент! !!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Полицаят е невинен!Объркването ти е тотално. Пишеш за два различни инцидента.
3
7
 
9
 
! Отговори
В другиСайтовеЕкачен преди 9 години
клип със запис от камера, която показва как момчето плаши с пистолета си минувач. Вижда се, че това момче на ръст е почти толкова високо, колкото е и минувачът.Значи, каква е била ситуацията? Полицията пристига и вижда един афроамериканец, който на ръст е колкото зрял човек (откъде да го знаят, че е малолетен?).Този тъмнокож размахва и насочва към минувачите оръжие, на което няма маркировка, показваща, че това е играчка.*** не реагира на командата на полицая.Как да постъпи полицаят тогава?
2
8
 
9
 
! Отговори
Полицаят е невинен! преди 9 години
Беше отбелязано пределно ясно - пистолетите-играчки имат оранжева маркировка, която показва на околните, че оръжието не е истинско и не представлява опасност за тях. В САЩ тази маркировка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА.От пистолета на убитото момче е била махната точно тази маркировка. Така че, полицаят е действал адекватно. Липсвал е задължителният оранжев знак! Обвиняват го, че е стрелял светкавично след предупреждението, но ако оръжието беше истинско, всяко забавяне би струвало живота на служителя на реда.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. "на 18-годишния афроамериканец Майкъл Браун"2. "след убийството 28-годишният Браун"==========На колко години е Браун? Алооу, спиш!